пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Окрошка в ресторанах Києва — тема матеріалу редакції PostEat. У літній період традиційні зимові борщі і солянки на столах замінює легка освіжаюча окрошка. Її класичний варіант знайомий всім, але редакція PostEat вирішила дізнатися, чи є авторська окрошка в ресторанах Києва. Ми знайшли заклади, в яких ви можете спробувати як класичну окрошку, так і цікаві варіанти з рибою, креветками або язиком — спробуйте всі варіанти і визначайтеся з фаворитом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Андріївський узвіз, 19
Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (79–149 грн), гарячі закуски та вареники (89–149 грн), основні страви (139–229 грн).
Страви: окрошка з язиком на кефірі – 89 грн.
Напої: квас солодовий – 39 грн, морс з обліпихи – 39 грн, ревеневий лимонад – 49 грн, узвар – 39 грн.
Деталі: ресторан нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, сніданки, камерні концерти авангардної української музики, лавка гастрономічних сувенірів, сніданки, ланчі, kids friendly, pets friendly.
«КАНАПА ресторан.салон» — ресторан Дмитра Борисова, який став одним з перших закладів сучасної української кухні в столиці. У ресторані під головуванням шеф-кухаря Ярослава Артюха готують автентичні українські страви, доводячи їхній смак до досконалості за допомогою сучасних кулінарних технік. Цього літа в закладі пропонують освіжаючу окрошку з язиком на кефірі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Сергія Гусовського, 11/11
Бюджет: ₴₴. Закуски (24–134 грн), основні страви (126–238 грн), десерти (34–88 грн).
Страви: окрошка на кефірі із запеченим курячим філе – 88 грн.
Напої: еспресо – 32 грн, імбирний чай – 62 грн, грейпфрутовий фреш – 72 грн.
Деталі: позиціонує себе як космополітичне міське кафе без винних стереотипів, демократичні ціни і великі порції, сніданки, сезонні новинки в меню, винна карта.
Міське кафе «Вино і Люди» засноване на філософії wine all day — келих хорошого вина можна і потрібно пити в будь-який час доби. Доповнити смак вина в кращих традиціях фудпейрингу в закладі можна італійською брускетою, французьким паштетом, східними боулами, мексиканськими тостадітос і легкими салатами. В літньому меню ви знайдете окрошку на кефірі із запеченим курячим філе.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Богдана Хмельницького, 23
Бюджет: ₴₴₴. Салати (320–480 грн), гарячі закуски (240–440 грн), страви з м’яса і птиці (260–480 грн).
Страви: окрошка з малосольним лососем – 250 грн.
Напої: Kir Royal – 420 грн, Lillet Blanc – 70 грн, Truffle Cremant – 245 грн.
Деталі: знаходиться в центрі Києва, французька кухня, сучасний інтер’єр у пастельних тонах, панорамні вікна, винна карта, еногастрономічні вечори, винотека з великим вибором французьких вин.
Citronelle — ресторан у форматі bistro noveau, де готують найкращі страви французької гастрономії. Вишуканий інтер’єр та першокласне обслуговування створюють у закладі ідеальну атмосферу, а французька кухня у легкому форматі без будь-яких обмежень задовольнить будь-якого гурмана. Освіжитись на літній терасі пропонують окрошкою з малосольним лососем.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Паньківська, 20
Бюджет: ₴₴₴. Закуски (95–185 грн), страви з м’яса і птиці (170–395 грн), десерти (57–145 грн).
Страви: та сама окрошка з куркою або креветками – 95/115/195 грн.
Напої: чорничний морс – 70 грн, улюблений лимонад – 80 грн, грейпфрутовий фреш – 100 грн.
Деталі: концептуальний ресторан, входить в групу ресторанів First Line Group, бренд-шеф Володимир Ташаєв, дитяче меню, сніданки, винна карта, паркінг, формат take away, сучасний інтер’єр, підходить для вегетаріанців.
«Любимый Дядя» — концептуальний ресторан авторської кухні. Рецепти страв для меню шукали в кращих ресторанах Ізраїлю, Лівану, Марокко, Греції, Єгипту і Туреччини. Влітку в ресторані готують «ту саму окрошку», яку можна замовити з куркою або з креветками.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5
Бюджет: ₴₴. Закуски (118–197 грн), гарячі страви (114–256 грн), страви на вугіллі (42–299 грн/100 г).
Страви: окрошка на мацоні з язиком – 96 грн.
Напої: чай – 55 грн, лате – 50 грн, морс – 35 грн, лимонад від шефа – 35 грн.
Деталі: грузинське кафе-сироварня, стильний інтер’єр, сири для хачапурі готують в ресторані, чача та настоянки, доставка, тераса, резерв столів.
Кафе-сироварня «Мацоні» зустрічає гостей грузинським теплом та гостинністю, дружньою атмосферою. В меню ресторану представлені традиційні страви грузинської кухні, які можна скуштувати на літній терасі «Мацоні». В закладі пропонують спробувати окрошку на мацоні з язиком.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Лаврська, 22
Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (95–3900 грн), юшки та борщі (130–225 грн), страви з м’яса (190–1369 грн).
Страви: окрошка класична на кефірі – 130 грн.
Напої: мохіто – 170 грн, кава від господині – 110 грн, апельсиновий фреш – 135 грн.
Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в історичній частині Києва в старовинній будівлі, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, сніданки щодня з 09:00 до 12:00, бізнес-ланчі, банкетне меню, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, резерв столів.
Ресторан «Царське Село» — перший український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року. Тут відтворили інтер’єр українського сільського помешкання ХVIII сторіччя, використовуючи справжні предмети побуту тих часів, а страви готують за старовинними рецептами. Цього літа у меню шукайте класичну окрошку на кефірі.
Головна фото: КАНАПА
Фото: Facebook КАНАПА ресторан.салон, Citronelle, Кафе-сироварня Мацоні, Любимый Дядя, Царське Село, Вино і Люди.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi