пошук
Юлия Зверькова
Автор
пошук
Юлия Зверькова
Автор
Редакція PostEat дізнавалась, де у столиці шукати піцу. Піца — це традиційна італійська страва, котра запікається в печі. Начинка піци може складатися з овочів, м’яса і приправ, в рецепті може не використовуватися сир. Не варто забувати і про популярну легенду виникнення піци «Маргерита». Вважається, що вона була придумана в 1889 році, коли королівський палац Каподімонте замовив неаполітанському піцайоло Raffaele Esposito страву на честь запрошеної королеви Маргарити Савойської. З трьох різних піц королева обрала піцу з начинкою в кольорах італійського прапора — червоний (помідор), зелений (базилік) і білий (моцарела). Піца так припала до смаку Маргариті, що королева дала їй своє ім’я.
Ми писали ще багато цікавих фактів про піцу та її виникнення у цьому матеріалі. А де куштувати піцу в столиці, читайте просто зараз!
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Павла Тичини, 1в.
Бюджет: ₴₴. Неаполітанська піца (127–289 грн), домашня паста (119–289 грн), десерти (25–98 грн).
Страви: піца: «Позітано» – 197 грн, піца з лососем та песто із цукіні – 237 грн, «Маринара з мідіями» – 164 грн, «Святий Валентин» – 215 грн, «Прімавере» – 187 грн.
Напої: L’Acino Chora Rosso – 520 грн, L’Acino Asor Magliocco Rose – 550 грн, Cascina Boccaccio Rosa 2015 – 480 грн.
Деталі: проєкт команди «Сільпо», сніданки з 09:00 до 11:00 по буднях, неаполітанська піца, паста власного приготування, піч на дровах, дитячі розвиваючі майстер-класи по вихідних, сork fee, аперитиви з бренд-шефом ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньовідомий піцайоло – Енцо Кочча, засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен.
Ресторан італійської кухні POSITANO увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіду 50 Top Pizza. Саме тому варто завітати до закладу найближчим часом та переконатися в тому, що тут дійсно – непристойно неаполітанська піца! Якщо ви плануєте влаштувати коханій людині романтичну вечерю, приходьте до POSITANO та замовляйте піцу «Святий Валентин», яка складається з білої (для неї) та червоної (для нього) половинок. На першій — провола, парміджано, прошуто крудо, смажені печериці з перцем чилі та часником, базилік, а на другій – соус з томатів пелаті, моцарела, парміджано, прошуто кото, обсмажені гливи та базилік.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 9.
Бюджет: ₴₴₴. Піца (87–469 грн), закуски (192–329 грн), десерти (69–162 грн).
Страви: Margherita – 114/ 172 грн, Saporita – 135/ 204 грн, Bolognese – 151/ 229 грн, Ricotta E Parma – 170/ 258 грн, Porchetta – 208/ 315 грн.
Напої: капучино – 75 грн, лимонадний сквош – 70 грн, полуничний лимонад – 99 грн.
Деталі: заклад сім’ї ресторанів братів Гусовських, італійський ресторан-піцерія, автентична неаполітанська піч для піци, італійські вина, сертифікат Associazione Verace Pizza Napoletana, головний піцайоло – італієць Джузеппе Іролло, резерв столів.
У ресторані pizzeria Napule’ на вас чекає піца від шеф-піцайоло неаполітанця Джузеппе Іролло. У 2008 році pizzeria Napule’ отримала сертифікат Асоціації справжньої неаполітанської піци (Associazione Verace Pizza Napoletana). В меню ресторану більше 30 видів піци — скуштувати точно буде що.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Басейна, 1/2.
Бюджет: ₴₴. Сніданки (65–227 грн), закуски та салати (95–299 грн), піца (195–299 грн).
Страви: «Маргарита» – 199 грн, «Чотири сири та гострий мед» – 225 грн, піца зі слабосоленим лососем фенхелем і вершковим крем-сиром – 255 грн, піца зі шпеком песто, пармезаном та руколою – 245 грн.
Напої: апельсиновій фреш – 75 грн, базиліковий лимонад – 70 грн, лате – 52 грн.
Деталі: італійська та авторська кухні, сніданки з 09:00 до 12:00 (до 15:00 у вихідні), піцу печуть при гостях в залі, два поверхи, панорамні вікна з видом на Бессарабську площу, дизайнерський інтер’єр, коктейльна карта, вина Нового Світу, сезонні страви в меню.
Mimosa Brooklyn Pizza — це заклад у центрі Києва, де готують піцу в дров’яній печі. Ви можете насолодитися однією з 13 піц, представлених в меню, а також замовити до піци фірмові коктейлі від закладу. Якщо шукаєте локацію для сніданку в центрі, завітайте до Mimosa Brooklyn Pizza – сніданки тут подають щодня з 09:00.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Кирпи, 5Б
Бюджет: ₴₴₴. Салати (182–274 грн), основні страви (252–395 грн), домашня паста та ризото (142–298 грн).
Страви: піца з пармою, руколою та томатами – 232 грн, «Маргарита» – 129 грн, піца з коппа ді парма і грушою – 198 грн, пінца з трюфельним крем-сиром і соковитими томатами – 165 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.
Деталі: ресторан італійської кухні, мережа ресторанів La Famiglia, спеціалітети в меню — пінца і десерт семіфредо, устриці, страви на грилі, домашня паста, страви на компанію, традиційна дров’яна піч, сніданки з 08:00 до 12:00, дегустаційні вечері, private dining, майстер-класи для дітей, жива музика, kids friendly.
В меню ресторану італійської кухні Semifreddo Ristorante ви знайдете окремий розділ зі стравами з дров’яної печі. Так, ви можете спробувати піцу з різноманітними інгредієнтами, або обрати фірмову страву — пінцу, приготовану з цільнозернової пшеничної, соєвої або безглютенової муки. Варто також обрати до страв вино – персонал закладу порадить саме те, яке підкреслить смак ваших страв.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т В. Маяковського, 43/2; вул. Будівельників, 40; вул. Хрещатик, 24; вул. Велика Васильківська, 57/3; вул. Гната Юри, 13; інші адреси.
Бюджет: ₴₴. Салати (95–179 грн), піца (105–265 грн), основні страви (149–278 грн), десерти (39–98 грн).
Страви: піца з білими грибами, гливами, печерицями та копченою куркою – 239 грн, піца з печеними овочами – 179 грн, «Сальсічча» – 179 грн.
Напої: еспресо – 28 грн, фірмовий лимончело – 34 грн/50 мл, «Негроні» – 145 грн.
Деталі: мережа сімейних кафе італійської кухні, належить до мережі ресторанів TARANTINO family, сніданки, страви на грилі, авторські сири, літня тераса, дитяча кімната і меню, винна карта, резерв столів, доставка.
«Руккола» — це мережа сімейних кафе італійської кухні. Тут подають сицилійську піцу з різноманітними інгредієнтами, а ще пропонують спеціальне осіннє меню страв з грибами. Радимо скуштувати піцу з білими грибами, гливами, печерицями та копченою куркою та доповнити страву зігріваючим напоєм.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: бул. Верховної Ради, 17.
Бюджет: ₴₴. Піца (145-375 грн), салати (85-155 грн), десерти (60-105 грн).
Страви: піца «Цезар» – 185 грн/ 30 см, «Американа» – 185 грн/ 30 см, «Фірмова» – 195 грн/ 30 см, «Все включено» – 215 грн/ 30 см.
Напої: уточнюйте безпосередньо у закладі.
Деталі: піцерія для всієї родини, італійська та авторська кухні, сніданки, дитячий клуб, дитячий ігровий майданчик, майстер-класи для дітей, стильний сучасний інтер’єр, багато видів піци, можливість «зібрати» свою піцу, доставка.
В піцерії Pizza di Casa ви можете вибрати піцу в основному меню або ж зібрати свою піцу з інгредієнтів, які вам подобаються. У закладі є дитяче меню, тож сюди зручно приходити усією родиною. Крім того, у закладі діє доставка (про деталі читайте на сайті піцерії).
Фото: Facebook POSITANO, pizzeria Napule’, Mimosa Brooklyn Pizza, Semifreddo Ristorante, Руккола, Pizza di Casa
Головна фотографія: Mimosa Brooklyn Pizza
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi