Ресторан «Царське село» — справжнє багатство української кухні - PostEat

пошук

Ресторан «Царське село» — справжнє багатство української кухні
01-03-2023 0 3573


Небагато столичних закладів можуть запросити гостей на святкування свого 25-річчя. Маючи за плечима довгу історію, великий досвід та безліч постійних гостей, ресторан української кухні «Царське село» цьогоріч відзначає чверть століття. Про різноманіття страв, особливий підхід до продукту та гостей, повагу до традицій та національної кухні, а також про секрети довгої історії існування редакція PostEat дізналась в ресторану «Царське село».

Концепція та локація

Ресторан «Царське село» заснований у 1998 році та є одним з перших ресторанів української кухні в Києві. Розташований заклад в історичному серці Києва, на Печерських пагорбах у приміщенні колишнього порохового погребу Печерської фортеці. В стінах закладу відчувається багатостолітня сила українського духу, доповнена щирою гостинністю та затишком. Це перший ресторан-музей української кухні, де відтворили колорит і атмосферу українського села. В закладі зазначають, що назва походить від усталеної фольклорної назви столичного житлового мікрорайону на Печерську.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Інтер’єр ресторану

Через великі старовинні двері гість потрапляє в сіни, де його гостинно зустрічають дівчата-господині у вишиванках. Далі перед гостем відкривається панорама сільського українського життя XVIII сторіччя: стріхи хат та тини, дзюрчання водяного млина, вишиті рушники та глиняний посуд — інтер’єр «Царського села» доповнили реальними предметами побуту тих часів. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В основному «Українському» залі просторо, там можуть розміститись до 50 гостей. Над основним залом є невелике «Горище» просто під стріхою, де можна влаштуватись окремою компанією. Також в ресторані є камерна «Винна» зала з каміном для 25 гостей та окремий будиночок «ВІП хата» з власним входом для приватних зустрічей на 20-25 гостей. З першим весняним теплом в закладі відкривають велику терасу з мангальною зоною. Перед закладом є власна парковка, тож проблем де залишити авто у вас не буде.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Витривалість у складні часи

За понад 20 років роботи «Царське село» пережило дві революції та вистояло із початком повномасштабного вторгнення. У всі тяжкі часи головним для закладу залишалась команда та люди — більшість колективу працює в закладі багато років, тож ключовим завданням для власників було зберегти команду та допомогти киянам, які залишились в місті. «Царське село» змогло зберегти колектив та з 26 лютого працює на гастрономічному фронті — в перші місяці великої війни ресторан готував обіди для госпіталів, ТРО та трьох сотень пенсіонерів. Завдяки підтримці виробника МХП, який безкоштовно привозив великі обсяги курятини, заклад зміг готувати в найгарячіші дні до 1500 порцій обідів. Зараз заклад продовжує щодня готувати обіди для кількох десятків людей похилого віку.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Кухня та її особливості

Серцем закладу, звичайно, є кухня, яка понад 20 років тримається на досвідченій шефині Валентині Михайлівні Кучер. Секрет багаторічного та досконалого смаку страв в «Царському селі» — найвища якість локальних продуктів та збереження унікальних рецептів української кухні. Адже в закладі певні, що без високої якості продукту неможливо дотримуватись високих гастрономічних стандартів. За закупку продуктів в ресторані відповідають окремі співробітники, які мають незалежно від сезону забезпечити кухню свіжими овочами, найкращим фермерським м’ясом та привезти з Бесарабки найліпший шматок сала. Самостійно в «Царському селі» готують все, що можна приготувати на кухні: роблять соління та наливки, ліплять вареники та зрази, коптять та запікають сало, готують ковбаси, варять морс та узвар, витримують стейки з відбірної української яловичини, щоранку випікають хліб та печуть різноманітні торти.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Відкриває основне меню карта сала, де пропонують 5 видів: з часником, генеральське, запечене з Подолу, в’ялене в спеціях та копчений полтавський бочок. Щоб познайомитись з усіма видами та обрати найулюбленіший, пропонують метр сала — усі 5 видів подають на дубовій дошці з солоними огірками, часником, гірким червоним перцем, гірчицею та хроном. Серед закусок — і білі мариновані гриби, і холодник з півня, і буженина запечена, і кров’янка, і голубці, і деруни.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Однією із зірок меню «Царського села» є фірмовий борщ — наваристий з ребра свинини, який подають у хлібній тарілці власного виробництва, з чаркою горілки, відбірним салом, солоним огірком, сметаною, пампушками, часниковим соусом, зеленою цибулею. Крім щедрої порції для одного, борщ можна замовити у родинному літровому об’ємі. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Бестселером української кухні та у гостей закладу, звичайно, котлета по-київськи, яку в закладі подають на подушці з картопляного пюре та овочів з грибним соусом. Також варто звернути увагу на крученики по-волинськи — в ніжну телятину загортають чорнослив з беконом та шпинатом і подають з тушкованою капустою, печерицями та чорносливом із соусом з болгарського перцю. На мангалі та в хоспері готують шашлик з домашнього курчати, шашлик зі свинини, каре та шашлик із телятини, сібаса та форель.

На десерт — вареники з вишнею, налисники з сиром або з яблуками або з маком, медовик та черговий бестселер «Київський» торт, який в ресторані готують за старовинним рецептом з горіхом кеш’ю.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Дещо з меню:

  • Метр сала — 475 грн,
  • Борщ по-царськи — 285 грн,
  • Буженина запечена з гірчицею, морквою та часником — 125 грн/100 г,
  • Голубці «По-панськи» зі свинини та телятини — 250 грн,
  • Котлета по-київськи — 285 грн,
  • Крученики по-волинськи — 385 грн,
  • Шашлик з домашнього курчати — 290 грн,
  • Торт «Київський» — 210 грн.

У барній карті закладу є свої «перлини» — наливки власного виробництва на горілці: журавлинівка, хріновуха, смородинівка, малинівка, обліпихівка (60 грн/50 мл). Власна горілка, до речі, в «Царського села» також є — її виробляють на спеціальне замовлення ресторану у фірмових пляшках з класичним смаком (66 грн/50 мл) та медову з перцем (65 грн/50 мл). У винні карті представлені відібрані командою ресторану понад 50 зразків від українських виноробів — позиції відбирають орієнтуючись на поєднання вина і ключових страв з меню, як можна до нього рекомендувати.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Українське застілля

Так само як смачно годувати, в «Царському селі» полюбляють дарувати радість та розділяти з гостями святкові моменти. За всю історію закладу тут відбулись сотні радісних подій, пролунали тисячі щирих побажань та криків «гірко». Команда ресторану має великий досвід в організації великих банкетів та камерних свят — вам порадять кращий зал та розсадку, допоможуть скласти оптимальне меню та підібрати напої, врахують усі ваші побажання та навіть приготують будь-які страви не з меню за спеціальним замовленням. На день народження Валентина Михайлівна спече ваш улюблений з дитинства торт, а для весільного короваю зроблять найгарніших ластівок. Створювати особливу атмосферу та настрій будуть професійні народні музичні колективи, які працюють в «Царському селі» багато років і щоп’ятниці та щосуботи чарують гостей українськими мелодіями.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Царське село» проживає життя своїх гостей разом з ними — для когось воно стало місцем знайомства, потім святкування весілля, а згодом і хрестин. Бо «Царське село» — це затишно, радісно та смачно як вдома.

Про локацію:

Де: вулиця Лаврська, 22

Графік роботи: щодня 10:00-22:00

Контакти: +380674341122, +380954341122

Instagram

Facebook

Фото: надані закладом

Матеріал підготовлено за підтримки ресторану «Царське село»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi