Ресторани, де подають страви з капусти: броколі, цвітна, червонокачанна - PostEat

пошук

Ресторани, де подають страви з капусти: броколі, цвітна, червонокачанна
20-08-2019 0 2755


На першій вечері сезону 2019 року проекту «13 шефів» редакція PostEat спробували незвичну страву від шефа Андрія Кліуса — «9 миттєвостей капусти». Кухар створив смачне полотно з цвітної, броколі та інших видів капусти у різних формах та з різними текстурами. Дивно і приємно було отримати такі сильні враження лише від одного овочу. Ми заглянули у меню столичних закладів та знайшли страви з капусти, які обіцяють не менш яскраві смачні відкриття.

«100 років тому вперед»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 4

Бюджет: ₴₴. Основні страви (186–310 грн), супи (109–112 грн), салати (101– 152 грн), десерти (93– 120 грн).

Страви: фіолетова капуста с шишками сосновими — 115 грн.

Деталі: ресторан одночасно сучасної й архаїчної української кухні від шефа Євгена Клопотенко. Заклад створено з ідеєю готувати страви української кухні без стереотипів. Наприклад, тут прагнуть довести, що українські страви не мають бути обов’язково жирними та пропагують українські спеції — любисток, волошки, черемшу, календулу, порошки з акації та дубового коріння. Знайшлося у меню місце і капусті. На створення десерту з капусти шефа надихнула історія українського політика початку XX ст. Володимира Винниченка, який їй капусту з медом. В «100 років тому вперед» з фіолетової капусти готують десерт з гречаним бісквітом, сосновими шишками та двома видами крему. Також на гарнір у закладі можна замовити запечену капусту з льоном.

Adelle

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 29

Бюджет: ₴₴₴. Хумус та лабне (165–225 грн), м’ясо та риба (185–645 грн), піта (135–248 грн), шампури та вугілля (182–545 грн).

Страви: цвітна капуста з тхіною та сумахом ціла — 245 грн, половина — 162 грн.

Деталі: «Adelle — Тель-Авів у центрі Києва», — кажуть про свій заклад у мережі «Ресторанів Гусовських». Гостей тут чекає атмосфера міст Середземномор’я та Ізраїлю. Простора двоповерхова зала ресторану наповнена речами, які здається ще вчора служили гостям у затишних тель-авівських кафе. Стіни зістарені, біля сході на другий поверх встановлено великий аналоговий годинник. За кухню відповідає шеф Олексій Краковський, який 20 років працював в Ізраїлі. Він готує страви ізраїльської кухні такими, як їх люблять у Тель-Авіві — без адаптації. Цвітну капусту в Adelle називають «королевою» та подають запеченою з тхіною та сумахом. Гості закладу відмічають приємний солодкий смак страви та припускають, що капусту перед запіканням варять у підсолодженій воді. У закладі не розкривають таємницю та пояснюють, — «Солодка, бо приготовано з любов’ю».

«Клюква и брюква»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 16

Бюджет: ₴₴. Салати (95–180 грн), супи (80–150 грн), пиріжки (35–40 грн), паштети та риба (75–190 грн).

Страви: котлета по-київськи з мармеладом з червоної капусти — 180 грн, щука–бургер з карпатським сиром гриль, мармеладом з червоної капусти, чіпсами з коренеплодів, щавлевим соусом — 160 грн.

Деталі: Заклад рестораторки Вікторії Пархоменко, яка очолює міжнародний рух Slow Food в Україні. В ресторані готують виключно з локальних інгредієнтів та регулярно знайомлять гостей з новими продуктами. Зміна страв в меню відбувається відповідно до змін пір року. Вікторія Пархоменко називає кухню свого закладу інтелектуальною — це переосмислення відомих страв та продуктів, мікс технік та смаків. Наприклад, котлету по-київськи тут подають з мармеладом з червоної капусти. Бургер з карпатським сиром гриль також має у складі мармелад з червоної капусти.

Smartass Kitchen & Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Жилянська, 41а

Бюджет: ₴₴. Сніданки (110–240 грн), салати (180–328 грн), супи (125–190 грн), десерти (55–230 грн).

Страви: стейк з цвітної капусти на пряному соусі з соусу тофу і чіпсами з селери — 199 грн, зелений крем-суп з броколі, шпинату й авокадо — 150 грн.

Деталі: Ресторан здорової їжі та бар в клубі повного циклу з різними напрямками Smartass, створеного бізнесменом Дмитром Дубілетом. У меню закладу зібрані страви з інгредієнтів, які дадуть людині енергію для тренувань, будуть корисними для її здоров’я та фігури. Готують тут без цукру та рафінованих інгредієнтів. У розділі основних страв можна знайти стейк з цвітної капусти на пряному соусі з соусу тофу і чіпсами з селери — цікавий варіант для вегетаріанців та всіх, хто шукає насичену страву без важкості. Також тут готують зелений крем-суп з броколі, шпинату й авокадо.

Jomo

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 74

Бюджет: ₴₴. Бургери (130–230 грн), сніданки (70-220 грн), закуски (60-170 грн)

Страви: Veg бургер з цвітною капустою — 130 грн, цвітна капуста та броколі у соусі — 130 грн

Деталі: Творці гастропабу з бургерами та вином біля метро «Олімпійська» надихались кращими точками вуличної їжі США та Ізраїлю. В меню можна знайти бургери, закуски, пиво, сидр й вино. Особливість закладу у великих порціях та додатках до бургерів. Наприклад, тут можна замовити батат фрі, а також цвітну капусту й броколі у спеціальному соусі. Є також Veg бургер без м’яса — котлету для нього роблять з цвітної капусти, грибів портобело та печериць, сочевиці й різото.

«Асамблея»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Франка 25/40

Бюджет: ₴₴. Сніданки (124–185 грн), основні страви (89–289 грн).

Страви: тост з маринованим у джині лососем, крем-сиром та червоною капустою (денне меню) — 185 грн.

Деталі: Необістро «Асамблея» з’явилось на вулиці Івана Франка цього року. Заклад створено групою однодумців, які поставили собі за мету створити місце високої кухні, але з простими та зрозуміли стравами. Наприклад, на одні з перших закритих вечерь у «Асамблея» подавали брюссельську капусту, як основну страву. Зараз меню розділено на «ранковий», «денний» та «вечірній» сети. Ідеї для нових страв шеф шукає у власному емоційному та смаковому досвіді. Наприклад, на страву «Горілий томат» шефа надихнули сільські перекуси помідорами з сіллю. Манники, як альтернатива сирникам — страва-спогад із дитинства шефа. На сніданок тут радять спробувати тост с маринованим у джині лососем, крем-сиром, огірком та червоною капустою — овоч у страві відтіняє та підкреслює яскравий смак риби.

Фото: Facebook 100 років тому вперед, Adelle, Klukva&Brukva, Smartass Kitchen & Bar, Jomo Kyiv, Асамблея

Головна фотографія (колаж): JomoSmartass Kitchen & BarAdelle

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi