Ресторани Києва для ідеального осіннього вечора з вином: знайомі та нові заклади - PostEat

пошук

Ресторани Києва для ідеального осіннього вечора з вином: знайомі та нові заклади
17-09-2019 0 1344


Для вечора наодинці або у гарній компанії вино завжди буде гарним супутником. Ще давньогрецький комедіограф Аристофан сказав: «Гарне вино змушує бачити всі речі у приємному світлі». Особливо важливо підтримувати бадьорість духу похмурими осінніми вечорами, тому ми вирішили розповісти вам про нові та вже знайомі ресторани Києва для ідеального осіннього вечора з вином. Восени я віддаю превагу елегантному італьському к’янті з приємним відтінком стиглих червоних ягід, а яке вино обираєте ви?

Останнім з винних трендів, які прийшли до України, стали натуральні вина. Часто, почувши назву «натуральне вино», люди задаються питанням — виходить, що все інше вино, яке розлите по пляшках і стоїть на полицях в супермаркетах, ненатуральне? Для спрощення розуміння категорії вин було прийнято рішення називати природні вина натуральними.

Така назва означає, що винороб не просто ставиться з великою повагою до землі, на якій вирощується виноград для майбутнього вина, а й не використовує хімікати. При виробництві натурального вина абсолютно не використовуються або використовуються в мінімальній кількості сульфіти (сірчистий ангідрид). Їх застосовують на всіх етапах виробництва для стабілізації вина: при зборі врожаю для запобігання початку бродіння зібраних ягід, в процесі бродіння – для контролю його перебігу і під час розливу вина в пляшки, щоб зупинити процес бродіння.

Виробники натуральних вин завжди трохи божевільні, бо щоразу вони ризикують — якщо виноград захворіє, якщо щось піде не так в процесі виробництва, вино не можна буде поліпшити або врятувати за допомогою виноробних технік масового виробництва. Але, ризикуючи, винороб отримує унікальне натуральне вино, яке при знайомстві може здатись специфічним.

Кафе-сироварня «Мацоні»

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5; вул. Велика Васильківська, 114.

Бюджет: ₴₴. Закуски (98–207 грн), гарячі страви (114–322 грн), десерти (25–108 грн).

Страви: сирне асорті – 198 грн, дегустаційна тарілка сирів – 109 грн, смажений сулугуні – 92 грн.

Напої: «Сапераві Розе Бадагоні 2017» – 490 грн/750 мл, «Ахашені Хареба 2014» – 850 грн/750 мл, «Хванчкара Бадагоні 2017» – 1200 грн/750 мл, «Мцване Терра Інітіа 2016» – 130 грн/150 мл.

Деталі: грузинське кафе-сироварня, стильний інтер’єр, сири для хачапурі готують в ресторані, чача та настоянки, дитяча кімната з нянею, доставка, тераса, резерв столів. Кафе-сироварня «Мацоні» — це втілення грузинської привітності, щедрого застілля та колоритних традицій. В обох закладах (і на Русанівці, і в центрі міста) створили затишну атмосферу, де якнайкраще смакуватимуть вино та апетитні грузинські страви. В «Мацоні» можна спробувати унікальні вина з автохтонних і рідкісних сортів винограду, а також оригінальні вина, витримані в квеврі — винна карта закладів задовольнить найбільш вимогливих гурманів. Окрім того, ексклюзивно для «Мацоні» ТМ «Іберія» розливає вино «Алазанська долина». Ідеальним супроводом до келиха вина стануть сири, які виготовляються на власній сироварні «Мацоні» з відбірного фермерського молока. В сирній карті представлено 14 видів сирів, кожен з яких можна придбати з собою.

Très Français — очень по-французски

Де: вул. Костьольна, 3

Бюджет: ₴₴. Закуски (135–389), салати (175–362 грн), супи (128–385 грн), паста (245–290 грн), десерти (35–168 грн).

Страви: асорті пінчо – 175 грн, брандада з тріски – 195 грн, баскійський казанок мідій – 445 грн, ашоа з телятини з печеною картоплею – 290 грн, баскійський пиріг з ванільним кремом – 130 грн.

Напої: Royal St-Charles Brut Loire Valley – 153 грн/120 мл, Chateau Ardolou Corbieres – 147 грн/120 мл, Anjou Blanc – 815 грн/750 мл, Chateau Vieux Cassan – 1080 грн/750 мл.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, належить до сім’ї ресторанів Tres Franсais, ресторан регіональної французької кухні, сирна лавка, сніданки з 08:00 до 12:00 по буднях і до 16:00 у вихідні, бізнес-ланчі (діють з 12:00 до 16:00, меню ланчів оновлюється щочетверга), 4 зали, дитяче меню, сніданки, виставки, літні ярмарки, доросла і дитяча кулінарні школи, паркінг, формат take away, доставка.

Très FRANÇAIS — заклад французької кухні, який входить до сім’ї ресторанів Famille Très FRANÇAIS. Сповнений класичного шарму, заклад занурює гостя в атмосферу сучасного Парижу — від ранньої весни до останніх теплих днів всі гості можуть насолоджуватись вишуканими стравами та вином на затишній європейській терасі ресторану. Особлива атмосфера панує в Très FRANÇAIS щодня, а вечорами п’ятниці та суботи доповнюється живою музикою. У ресторані не зраджують своїм традиціям і з 13 вересня знайомлять гостей з гастрономічними спеціалітетами колоритного баскського народу. Неодмінно спробуйте асорті закусок пінчо, брандада з тріски, казанок мідій з перцем a la Basque, ашоа з телятини з запеченою картоплею, а на десерт — баскський пиріг з ванільним кремом. Доповнити ексклюзивні страви ви можете келихом французького вина з великої та різноманітної винної карти Très FRANÇAIS.

Маяк

Де: Дніпровська набережна, 2

Бюджет: ₴₴₴. Салати (135–585 грн), основні страви (225–1300 грн), десерти (60–260 грн).

Страви: бурата з карамельною грушою і соусом із чорної смородини – 225 грн, бурата з томатами чері, руколою, кедровими горіхами та базиліковим песто – 225 грн.

Напої: Soave Classico Campagnola Italy – 225 грн/150 мл, Bourgogne Pinot Noir Doudet Naudin 2016 France – 299 грн/150 мл, Maison Blanche Bordeaux Blanc Maison Bouey 2015 – 800 грн/750 мл, Dolcetto d’Alba Munfrina Pelissero 2016 – 1100 грн/750 мл.

Деталі: ресторан європейської кухні на лівому березі Дніпра, панорамні вікна з видом на ріку, два поверхи, дві тераси, дві банкетні зали, 500 місць для гостей, понтон для приймання човнів, raw bar, устриці, страви на грилі, дитяча кімната, дитяче меню, винна кімната, понад 250 видів вина, кальяни, коктейльна карта, великий вибір міцного елітного алкоголю, підходить для банкетних заходів, резерв столів.

Ресторан «Маяк» розташований на березі Дніпра, з його панорамних вікон відкривається дивовижний краєвид на ріку. Інтер’єр ресторану виконаний в теплих тонах, зали прикрашені дизайнерськими дзеркалами й світильниками. В меню ресторану — класичні страви європейської та середземноморської кухонь з акцентом на страви-гриль. У багатій винотеці ресторану можна знайти вина з кращих винних регіонів світу.

F-cafe Марокана

Де: бул. Лесі Українки, 24

Бюджет: ₴₴. Закуски (145–295 грн), основні страви (225–495 грн), десерти (65–235 грн).

Страви: томати з трюфельним дресінгом та козиним сиром – 165 грн, артішоки фрі з м’ятою та йогуртом – 275 грн, курча меланезе з бататом-фрі та базиліковим майо – 295 грн, баклажан запечений з томатами та креветкою в томатно-базиліковому соусі – 285 грн.

Напої: Sauvignon Blanc The Nest – 180 грн/150 мл, Carmenere Reserva Luis Felipe Edwards – 165 грн/150 мл, Bourgogne Chardonnay Bouchard Pere&Fils – 1100 грн/750 мл, Rocca di Montemassi Torricella Barone Ricasoli – 1550 грн.

Деталі: міське кафе мережі ресторанів Carte Blanche, знаходиться в центрі Києва, сніданки цілий день, VIP-зал, літня тераса, коктейль-бар, резерв столів, страви для вегетаріанців, формат take away, кальян, барна карта, вечірки і dj-сети.

Модне міське кафе F-cafe Марокана нещодавно знову відкрило свої двері для гостей! Колоритний інтер’єр створює яскраву атмосферу сучасного Марокко. Національна марокканська кухня, страви якої готують у закладі, являє собою оригінальний мікс французької, арабської, берберської та середземноморської кухонь. Крім того, тут ви знайдете й класичні страви європейської кухні. Тут можна не лише смачно поїсти, а й відпочити великою компанією друзів на запальній party чи влаштувати романтичну вечерю з коханою людиною. Сидячи за столиком на одному з двох поверхів закладу, замовляйте вишукані салати та закуски з тунцем, або обирайте суші, роли чи сашимі з улюбленою рибою.


Жизнь Замечательных Людей

Де: вул. Велика Васильківська, 36

Бюджет: ₴₴. Солоні сніданки (129–299 грн), каші (109–139 грн), десерти (48–1270 грн), закуски (89–265 грн), основні страви (219–425 грн).

Страви: тартар з сібасу – 175 грн, баклажан із печеним перцем – 109 грн, равіолі з лососем – 273 грн, курочка масала на грилі – 249 грн.

Напої: Miol Prosecco Treviso – 132 грн/100 мл, Paso a Paso Verdejo – 88 грн/100 мл, Barrel Select Malbec – 146 грн/100 мл.

Деталі: група ресторанів First Line Group, авторська кухня, бренд-шеф Владимир Ташаєв, частково відкрита кухня, сніданки по буднім з 8:00 до 12:00 (з 9:00 до 13:00 по вихідних), комунальні столи, приємні сюрпризи іменинникам, коктейльна карта, паркінг, резерв столів, формат take away.

«ЖЗЛ» – концептуальний ресторан з шестиметровою стелею, панорамними вікнами, неоновими вивісками і книжковими стелажами в історичному центрі Києва. У закладі стильний сучасний інтер’єр, контактна барна стійка і велика коктейльна карта, а також відкрита кухня. Шеф-кухарем закладу є Володимир Ташаєв. Посадка організована за великими загальними (комунальними) столами, отже гості насолоджуються стравами завжди в приємній компанії. У «ЖЗЛ» приходять за смачними сніданками, неповторною атмосферою і дружніми бесідами за келихом вина.

La Veranda

Де: вул. Академіка Богомольця, 7/ 14

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (124–380 грн), страви з м’яса (324–488 грн), десерти (115–199 грн).

Страви: спрінг-рол з креветкою та соусом теріякі – 186 грн, філе форелі з картопляним пюре з лимоном та маринованим цикорієм – 380 грн, салат із запеченим буряком з козячим сиром та апельсиновим гелем – 236 грн, філе ягняти в травах, шпинат, пюре з копченого часнику та соус із гірчиці з розмарином – 520 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: французька та італійська кухні, меню спаржі від кухарів Томаша Фріштенські та Радека Давида, резерв столів, паркінг, доставка, тераса, формат take away.

La Veranda — це ресторан французької та італійської кухні. Безперечна перевага ресторану La Veranda — тихий сад, на який відкривається вид з великих панорамних вікон. У теплу пору року в саду і на терасі розставлені столи, за якими гості насолоджуються приємною прохолодою в тіні дерев. Над стравами у La Veranda працюють шеф-кухарі Радек Давид і Томаш Фріштенські, завдяки їм ви можете спробувати цікаві гастрономічні поєднання французької та італійської кухонь. Меню динамічне та оновлюється кілька разів на сезон — не забудьте доповнити страву келихом вина.

Фото: Facebook Кафе-сироварня Мацоні, Très Français — очень по-французски, Маяк, F-cafe Марокана, Жизнь Замечательных Людей, La Veranda Kyiv

Головна фотографія: Très Français — очень по-французски

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi