Різдвяні салати та гарніри в сучасному стилі: легкі салати, печені овочі, незвичні поєднання - PostEat

пошук

Різдвяні салати та гарніри в сучасному стилі: легкі салати, печені овочі, незвичні поєднання
12-12-2019 0 1474


Рецепти різдвяних салатів та гарнірів у сучасному стилі підготувала для вас редакція PostEat. Все ще не знаєте, що саме будете готувати на різдвяні свята? Ми підібрали для вас 10 рецептів страв із овочів та інших інгредієнтів, які ви легко зможете знайти у найближчому супермаркеті. Обирайте страви та готуйте смаколики для всієї родини разом з PostEat.

Картопля, запечена з сиром та беконом

Інгредієнти:

  • 6 скибочок бекону
  • 3 ст. л. вершкове масло
  • 3 зубчики часнику
  • 3 ст. л. борошна
  • 2 стакани вершків
  • 1 склянка курячого бульйону
  • Картопля
  • 2 склянки подрібненого чеддера
  • 1/4 склянки дрібно нарізаної цибулі
  • Сіль
  • Чорний перець мелений

Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. Підсмажити бекон на сковорідці, викласти на паперові рушнички. На сковороді розтопити вершкове масло. Додати часник, готувати протягом хвилини, потім обваляти в муці і смажити ще протягом хвилини. Збити вершки з курячим бульйоном, приправити сіллю та перцем. Проварити на повільному вогні до 5 хвилин. Очистити картоплю та нарізати максимально тонко. Викласти тонкий шар соусу на дно форми. Потім викласти шар картоплі, додати соус, шар сиру та бекону. Повторити 3-4 рази. Випікати в духовці протягом 1 години, доки картопля не стане дуже ніжною. Перед подачею дати трохи охолонути.

Спаржева квасоля з грибами та соусом

Інгредієнти:

  • 450 грамів спаржевої квасолі
  • 6 ст. л. вершкового масла
  • 1 цибулина
  • 230 грамів грибів
  • Сіль
  • Чорний перець мелений
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 склянки борошна
  • 3 склянки незбираного молока
  • 1,5 склянки смаженої хрусткої цибулі

Приготування. Розігріти духовку до 180 градусів. Відварити спаржеву квасолю, перекласти в холодну воду за допомогою щипців. Процідити, викласти у велику миску. Розтопити на сковороді вершкове масло. Додати цибулю, готувати близько 5 хвилин. Додати гриби, приправити сіллю і перцем. Готувати протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Натерти часник, додати до овочів, готувати протягом хвилини, постійно помішуючи. Додати суміш зі сковороди до миски з квасолею. У цій же сковороді розтопити вершкове масло, додати борошно, розмішати. Повільно додати молоко, приправити сіллю та перцем. Готувати, доки не загусне. Зняти з вогню, додати соус до квасолі. Викласти в форму, випікати протягом 30 хвилин, потім додати хрустку цибулю і випікати ще протягом 5 хвилин.

Салат з пармезаном та брюссельською капустою

Інгредієнти:

  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 5 ст. л. лимонного соку
  • Свіжа нарізана петрушка
  • Сіль
  • Чорний перець мелений
  • Брюссельська капуста
  • Підсмажений мигдаль
  • Гранат
  • Пармезан

Приготування. У мисці змішати оливкову олію, лимонний сік, петрушку, 2 чайні ложки солі та 1 чайну ложку перцю. Додати тонко нарізану брюссельську капусту. Дати відпочити, періодично помішуючи. Перед подачею додати гранат та мигдаль, приправити тертим пармезаном.

Салат зі смаженим буряком та козячим сиром

Інгредієнти:

  • 6 очищених буряків
  • Рукола
  • Авокадо
  • 120 г козячого сиру
  • Волоські горіхи
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний оцет
  • 1 ст. л. кленового сиропу
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці
  • Сіль
  • Чорний перець мелений

Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. Кожен буряк загорнути у фольгу, покласти на деко та пекти до готовності. Остудити, нарізати дольками. Змішати оливкову олію, оцет, кленовий сироп та діжонську гірчицю. Приправити сіллю та перцем. Покласти руколу у велику миску, додати соус, додати буряк та сир, присипати подрібненими волоськими горіхами. Обережно перемішати, за потреби додати соус.

Спаржева квасоля з беконом та сирним соусом

Інгредієнти:

  • 1 кг спаржевої квасолі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Бекон
  • 1/4 склянки борошна
  • 3 склянки незбираного молока
  • 1 ч. л. соусу Ворчестер
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • Чедер
  • Сіль
  • Чорний перець мелений
  • 1 склянка смаженої хрусткої цибулі
  • 2 ст. л. свіжої зеленої цибулі

Приготування. Розігріти духовку до 180 градусів. Відварити спаржеву квасолю, перекласти в холодну воду за допомогою щипців. Процідити, викласти у велику миску. Розтопити на сковороді вершкове масло, підсмажити бекон. Змішати в каструлі молоко з соусом Ворчестер та часниковим порошком, поставити на вогонь, готувати, періодично помішуючи, дати загуснути. Додати чеддер, тримати на вогні до повного розчинення. Приправити сіллю та перцем, зняти з вогню. Покласти в форму для запікання спаржеву квасолю та додати соус. Присипати чеддером. Готувати 20 хвилин, вийняти з духовки. Додати бекон та хрустку цибулю. Запікати ще 5 хвилин. Перед подачею присипати зеленою цибулею.

Святкові овочі в духовці

Інгредієнти:

  • Брюссельська капуста
  • 2 великі моркви
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. подрібненого листя розмарину
  • 1 ч. л. подрібненого листя чебрецю
  • Сіль
  • Чорний перець мелений
  • 1/2 склянки горіха пекан
  • 1/2 склянки сушеної журавлини

Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. Покласти нарізані овочі на велике деко. Додати оливкову олію, оцет, розмарин та чебрець. Приправити сіллю та перцем. Випікати протягом 20-25 хвилин, доки овочі не стануть м’якими. Перед подачею додати горіх пекан та журавлину.

«Рулетики» з беконом та брюссельською капустою

Інгредієнти:

  • Брюссельська капуста
  • Сіль
  • Бекон
  • Кленовий сироп
  • Коричневий цукор
  • Каєнський перець

Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. Встелити велике деко фольгою. У невеликій мисці збити разом кленовий сироп, коричневий цукор і каєнський перець. Змазати бекон готовою сумішшю. Огорнути слайсами бекону брюсельську капусту. Викласти «рулетики» на деко. Зверху полити сумішшю з кленового сиропу, коричневого цукру та перцю. Випікати у духовці, поки бекон та капуста не стануть хрумкими. Подавати теплим.

Spinach Maria

Інгредієнти:

  • 6 ст. л. вершкового масла
  • Цибуля, нарізана кубиками
  • 4 склянки незбираного молока
  • 2 ч. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. негострої паприки
  • 1 ч. л. гірчичного порошку
  • 5 пакетів замороженого шпинату
  • 5 ст. л. борошно
  • Плавлений сир
  • Гострий чеддер
  • Тертий сир Монтерей Джек

Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. У великій каструлі розтопити ложку вершкового масла, додати нарізану кубиками цибулю. Смажити до легкого золотистого кольору. Додати в каструлю молоко, часниковий порошок, паприку та гірчичний порошок. Довести суміш до кипіння, регулярно помішуючи, дати загуснути. Розтопити залишки вершкового масла в меншій каструлі, додати борошно і перемішати до утворення пасти, варити на повільному вогні протягом 2-3 хвилин. Додати суміш у велику каструлю і перемішати. Додати чеддер та плавлений сир, помішувати до повного розчинення. Додати сир Монтерей Джек. Як тільки весь сир розтане, зняти каструлю з вогню. Додати в каструлю шпинат. Вилити суміш у форму, запікати в духовці протягом 15-17 хвилин.

Кукурудза з беконом та сиром у мультиварці

Інгредієнти:

  • Бекон
  • 400 г консервованої кукурудзи
  • 1 склянка молока
  • 1 ст. л. цукру
  • Сіль
  • Чорний перець мелений
  • Крем-сир
  • Вершкове масло
  • Зелена цибуля

Приготування. Підсмажити бекон на сковороді. У slow cooker (мультиварку) додати кукурудзу, смажений бекон, молоко, цукор, приправити сіллю та перцем. Перемішати. Зверху покласти сир та вершкове масло. Готувати при високій температурі протягом 2 годин. Перед подачею прикрасити смаженим беконом та зеленою цибулею.

Святковий яблучний салат

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки коричневого цукру
  • Кориця
  • Сіль
  • 2 ст. л. води
  • 1 склянка горіха пекан
  • Зелень
  • 2 яблука
  • 1/2 склянки сиру з пліснявою
  • 1/2 склянки сушеної журавлини
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • Цибуля-шалот
  • 1/2 ст. л. діжонської гірчиці
  • Оливкова олія

Приготування. Змішати коричневий цукор, корицю, сіль і воду. Вилити суміш в сковороду, розмішати, даюи цукру розчинитися, додати пекан. Готувати 5 хвилин, зняти з вогню й дати охолонути на пергаментному папері, вистеленому в 1 шар.

До великої миски покласти зелень, нарізані скибочками яблука, карамелізований пекан, голубий сир та сушену журавлину.

У невелику миску додати яблучний оцет, дрібно нарізану цибулю-шалот, гірчицю та оливкову олію. Приправити сіллю і перцем. Полити заправкою салат, подати до столу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi