пошук
Юлия Зверькова
Автор
пошук
Юлия Зверькова
Автор
Рецепти різдвяних салатів та гарнірів у сучасному стилі підготувала для вас редакція PostEat. Все ще не знаєте, що саме будете готувати на різдвяні свята? Ми підібрали для вас 10 рецептів страв із овочів та інших інгредієнтів, які ви легко зможете знайти у найближчому супермаркеті. Обирайте страви та готуйте смаколики для всієї родини разом з PostEat.
Картопля, запечена з сиром та беконом
Інгредієнти:
Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. Підсмажити бекон на сковорідці, викласти на паперові рушнички. На сковороді розтопити вершкове масло. Додати часник, готувати протягом хвилини, потім обваляти в муці і смажити ще протягом хвилини. Збити вершки з курячим бульйоном, приправити сіллю та перцем. Проварити на повільному вогні до 5 хвилин. Очистити картоплю та нарізати максимально тонко. Викласти тонкий шар соусу на дно форми. Потім викласти шар картоплі, додати соус, шар сиру та бекону. Повторити 3-4 рази. Випікати в духовці протягом 1 години, доки картопля не стане дуже ніжною. Перед подачею дати трохи охолонути.
Спаржева квасоля з грибами та соусом
Інгредієнти:
Приготування. Розігріти духовку до 180 градусів. Відварити спаржеву квасолю, перекласти в холодну воду за допомогою щипців. Процідити, викласти у велику миску. Розтопити на сковороді вершкове масло. Додати цибулю, готувати близько 5 хвилин. Додати гриби, приправити сіллю і перцем. Готувати протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Натерти часник, додати до овочів, готувати протягом хвилини, постійно помішуючи. Додати суміш зі сковороди до миски з квасолею. У цій же сковороді розтопити вершкове масло, додати борошно, розмішати. Повільно додати молоко, приправити сіллю та перцем. Готувати, доки не загусне. Зняти з вогню, додати соус до квасолі. Викласти в форму, випікати протягом 30 хвилин, потім додати хрустку цибулю і випікати ще протягом 5 хвилин.
Салат з пармезаном та брюссельською капустою
Інгредієнти:
Приготування. У мисці змішати оливкову олію, лимонний сік, петрушку, 2 чайні ложки солі та 1 чайну ложку перцю. Додати тонко нарізану брюссельську капусту. Дати відпочити, періодично помішуючи. Перед подачею додати гранат та мигдаль, приправити тертим пармезаном.
Салат зі смаженим буряком та козячим сиром
Інгредієнти:
Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. Кожен буряк загорнути у фольгу, покласти на деко та пекти до готовності. Остудити, нарізати дольками. Змішати оливкову олію, оцет, кленовий сироп та діжонську гірчицю. Приправити сіллю та перцем. Покласти руколу у велику миску, додати соус, додати буряк та сир, присипати подрібненими волоськими горіхами. Обережно перемішати, за потреби додати соус.
Спаржева квасоля з беконом та сирним соусом
Інгредієнти:
Приготування. Розігріти духовку до 180 градусів. Відварити спаржеву квасолю, перекласти в холодну воду за допомогою щипців. Процідити, викласти у велику миску. Розтопити на сковороді вершкове масло, підсмажити бекон. Змішати в каструлі молоко з соусом Ворчестер та часниковим порошком, поставити на вогонь, готувати, періодично помішуючи, дати загуснути. Додати чеддер, тримати на вогні до повного розчинення. Приправити сіллю та перцем, зняти з вогню. Покласти в форму для запікання спаржеву квасолю та додати соус. Присипати чеддером. Готувати 20 хвилин, вийняти з духовки. Додати бекон та хрустку цибулю. Запікати ще 5 хвилин. Перед подачею присипати зеленою цибулею.
Святкові овочі в духовці
Інгредієнти:
Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. Покласти нарізані овочі на велике деко. Додати оливкову олію, оцет, розмарин та чебрець. Приправити сіллю та перцем. Випікати протягом 20-25 хвилин, доки овочі не стануть м’якими. Перед подачею додати горіх пекан та журавлину.
«Рулетики» з беконом та брюссельською капустою
Інгредієнти:
Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. Встелити велике деко фольгою. У невеликій мисці збити разом кленовий сироп, коричневий цукор і каєнський перець. Змазати бекон готовою сумішшю. Огорнути слайсами бекону брюсельську капусту. Викласти «рулетики» на деко. Зверху полити сумішшю з кленового сиропу, коричневого цукру та перцю. Випікати у духовці, поки бекон та капуста не стануть хрумкими. Подавати теплим.
Spinach Maria
Інгредієнти:
Приготування. Розігріти духовку до 200 градусів. У великій каструлі розтопити ложку вершкового масла, додати нарізану кубиками цибулю. Смажити до легкого золотистого кольору. Додати в каструлю молоко, часниковий порошок, паприку та гірчичний порошок. Довести суміш до кипіння, регулярно помішуючи, дати загуснути. Розтопити залишки вершкового масла в меншій каструлі, додати борошно і перемішати до утворення пасти, варити на повільному вогні протягом 2-3 хвилин. Додати суміш у велику каструлю і перемішати. Додати чеддер та плавлений сир, помішувати до повного розчинення. Додати сир Монтерей Джек. Як тільки весь сир розтане, зняти каструлю з вогню. Додати в каструлю шпинат. Вилити суміш у форму, запікати в духовці протягом 15-17 хвилин.
Кукурудза з беконом та сиром у мультиварці
Інгредієнти:
Приготування. Підсмажити бекон на сковороді. У slow cooker (мультиварку) додати кукурудзу, смажений бекон, молоко, цукор, приправити сіллю та перцем. Перемішати. Зверху покласти сир та вершкове масло. Готувати при високій температурі протягом 2 годин. Перед подачею прикрасити смаженим беконом та зеленою цибулею.
Святковий яблучний салат
Інгредієнти:
Приготування. Змішати коричневий цукор, корицю, сіль і воду. Вилити суміш в сковороду, розмішати, даюи цукру розчинитися, додати пекан. Готувати 5 хвилин, зняти з вогню й дати охолонути на пергаментному папері, вистеленому в 1 шар.
До великої миски покласти зелень, нарізані скибочками яблука, карамелізований пекан, голубий сир та сушену журавлину.
У невелику миску додати яблучний оцет, дрібно нарізану цибулю-шалот, гірчицю та оливкову олію. Приправити сіллю і перцем. Полити заправкою салат, подати до столу.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi