Різдвяні страви з м’ясом, що ідеально пасуватимуть для вашого святкового столу - PostEat

пошук

Різдвяні страви з м’ясом, що ідеально пасуватимуть для вашого святкового столу
16-12-2019 0 1278


Різдвяні страви, що ідеально пасуватимуть для вашого святкового столу, знайшла для вас редакція PostEat. Шукаєте цікаві та смачні страви, щоб здивувати гостей? Хочете урізноманітнити святкове меню новими стравами? Ми відібрали для вас 10 страв, котрі точно сподобаються вашій родині, а гості святкового вечора будуть просити у вас їх рецепти. Читайте наш матеріал та готуйте смаколики разом з PostEat.

Індичка в сидрі

Інгредієнти:

Для маринаду

  • Яблучний сир
  • 6 склянок води
  • Сіль
  • Коричневий цукор
  • 4 палички кориці
  • 3 гілочки свіжого розмарину
  • 1 апельсин
  • Гвоздика
  • Перець (горошок)
  • Тушка цілої індички

Для смаження

  • 1 червона цибулина
  • 1 яблуко
  • 1 головка часнику
  • Мелений чорний перець
  • 6 ст. л. розтопленого масла

Приготування: Вночі перед тим, як ви плануєте готувати індичку, приготуйте маринад. У великій каструлі на середньому вогні довести до кипіння всі інгредієнти маринаду, крім індички, кип`ятити, поки цукор і сіль не розчиняться. Зняти з вогню і дати охолонути до кімнатної температури. Покласти індичку в розсіл. Переконатися, що вона повністю покрита. Залишити індичку на ніч. Розігріти духовку до 200 градусів. Вийняти індичку з маринаду і обтерти паперовими рушниками. Наповнити червоною цибулею, яблуком і часником. Приправити птицю сіллю і перцем, змастити розтопленим маслом. Зав’язати ніжки разом.

Покласти індичку на решітку для смаження та поставити над великою сковорідкою. Готувати від 1 години 30 хвилин до 2 годин. Дати охолонути за 15 хвилин до нарізки.

Глазурована смажена цвітна капуста

Інгредієнти:

  • 1 велика головка цвітної капусти
  • Помідори черрі
  • Червона цибуля
  • Зелена квасоля
  • Сіль
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний оцет
  • Коричневий цукор
  • Петрушка
  • Бекон смажений

Приготування: Розігріти духовку до 200 градусів. Помістіть у велику форму для запікання цвітну капусту, покладіть помідори, цибулеві дольки та зелену квасолю. Приправити овочі сіллю і полити олією.

У невеликій каструлі на середньому вогні збити бальзамічний оцет і коричневий цукор. Довести до кипіння, а потім негайно зменшити. Варити приблизно 15 хвилин. Покрити глазур’ю всю цвітну капусту. Готувати близько 1,5 години, періодично поливаючи глазур’ю. Перед подачею прикрасити петрушкою та беконом.

Індичка, загорнута в бекон

Інгредієнти:

  • Індичка
  • 1 велика червона цибуля
  • 1 пучок чебрецю
  • 1 пучок розмарину
  • Розтоплене масло
  • 1 ч. л. порошку чилі
  • 1 ч. л. солі
  • Часниковий порошок
  • Паприка
  • Бекон

Приготування: Розігріти духовку до 180 градусів. Промити індичку під холодною водою, потім обсушити паперовими рушниками. Потім покласти до індички цибулю, чебрець і розмарин.

У середній мисці розмішати розтоплене масло і приправи. Індичку змастити цією сумішшю.

Покласти індичку на сковороду для смаження. Покласти смужки бекону на індичку і сплести разом.

Випікати протягом 3 годин. Перевірити через 2 години і накрити фольгою, якщо бекон стане занадто темним.

Свинина з розмарином та часником

Інгредієнти:

  • 3 кг свинини
  • 3 зубчики часнику
  • Гірчиця в зернах
  • Розмарин
  • Чебрець
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
  • Розтоплене масло
  • Коричневий цукор

Приготування: Розігріти духовку до 200 градусів. У невеликій мисці змішати часник, гірчицю, розмарин, чебрець, сіль та чорний перець. Натерти сумішшю свинину (свинячу корейку) та покласти на деко, змащене жиром. Випікати 30 хвилин, потім обережно перевернути і запікати ще приблизно 20 хвилин.

Змішати розтоплене вершкове масло і коричневий цукор, після чого намазати свинину. Готувати 2 хвилини. Дати відпочити 10 хвилин, перш ніж нарізати. Подавати свинину теплою.

Смажена баранина

Інгредієнти:

  • Плече ягняти без кісток
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ст. л. подрібненого розмарину
  • 2 ч. л. свіжого листя чебрецю
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
  • Картопля

Приготування: Розігріти духовку до 230 градусів і поставити деко в нижню третину духовки. У невеликій мисці змішати часник, розмарин, чебрець та 1 столову ложку олії та щедро приправити сіллю та перцем. Натерти баранину.

У форму для випічки покласти картоплю з олією, що залишилася, і приправити сіллю та перцем. Покласти баранину поверх картоплі і запікати приблизно 1 годину. Дати відпочити 15 хвилин, подавати теплим.

Копчена шинка в глазурі

Інгредієнти:

  • Копчена шинка
  • Абрикосове варення
  • Коричневий цукор
  • Бурбон (необов’язково)
  • Діжонська гірчиця
  • Паприка

Приготування: Розігріти духовку до 180 градусів. Поставити в духовку сковорідку, поставити решітку та накрити її фольгою. На дно сковорідки налити 2 склянки води і покласти шинку на фольгу.

У невеликій мисці змішати варення, коричневий цукор, бурбон, піжонську гірчицю та паприку. Готувати до двох годин, постійно обмазуючи глазур’ю м’ясо.

Запечена курка з італійськими травами

Інгредієнти:

  • Ціла курка
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
  • Картопля
  • Броколі
  • Червона цибуля
  • Помідори чері
  • Оливкова олія
  • Розтоплене масло
  • 3 зубчики часнику
  • Італійські трави
  • Шпинат
  • Базилік

Приготування: Розігріти духовку до 230 градусів. Поставити деко в духовку. Курку щедро приправити сіллю і перцем.

У велику миску додати картоплю, броколі, червону цибулю, помідори чері та олію. Приправити сіллю, перцем і червоним перець.

У невеликій мисці з’єднати вершкове масло, часник та італійські приправи. Змастити всю курку.

Вийняти деко з духовки, покласти курку по центру, додати овочі.

Акуратно вийміть сковороду з духовки і поставте курку в центр, після чого розсипте овочі навколо. Випікати, поки шкіра не стане хрусткою і золотистою, близько 1 години. Дати відпочити 15 хвилин. Подавати курку і овочі зі шпинатом.

Шинка в глазурі

Інгредієнти:

  • Кленовий сироп
  • Коричневий цукор
  • Яблучний оцет
  • Діжонська гірчиця
  • Оливкова олія
  • Тосканська капуста
  • Варена квасоля
  • Шинка

Приготування: У невеликій мисці збити кленовий сироп, коричневий цукор, оцет і гірчицю.

У середній сковороді нагріти 1 столову ложку олії. Додати капусту і готувати близько 4 хвилин. Додати квасолю і готувати 1 хвилину. Перекласти суміш на тарілку.

Нагріти на сковороді 2 чайні ложки олії. Додати шинку і готувати до золотистого кольору.

Вилити суміш з кленовим сиропом в сковороду і готувати, кілька разів перевертаючи шинку до повного покриття глазур’ю. Додати суміш капусти на сковороду, перемішати.

Beef Wellington

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
  • Оливкова олія
  • Діжонська гірчиця
  • Гриби
  • Цибуля-шалот
  • Чебрець
  • Несолоне масло
  • 12 тонких скибочок прошуто
  • Борошно
  • Листкове тісто
  • 1 велике яйце

Приготування: Яловичу вирізку приправити щедро сіллю і перцем. На сковороду налити оливкову олію. Підсмажити вирізку з усіх сторін. Перекласти на тарілку. Коли охолоне, обмазати всі сторони гірчицею. Дати охолонути в холодильнику.

В кухонному комбайні подрібнити гриби, шалот і чебрець.

До сковороди додати вершкове масло і розтопити на середньому вогні. Додати грибну суміш і готувати, поки рідина не випарується, близько 25 хвилин. Приправити сіллю і перцем, потім дати охолонути в холодильнику.

Розстелити на столі харчову плівку, на неї покласти прошуто. Покласти на прошуто дюксель, а потім вирізку. Щільно загорнути. Покласти в холодильник.

Розігріти духовку до 200 градусів.

Розкачати листкове тісто, покласти рулет на тісто. Загорнути. Охолодити протягом 20 хвилин. Вийняти з холодильника, покласти на деко, встелене фольгою. Помазати яйцем. Присипати сіллю.

Випікати приблизно від 40 до 45 хвилин.

Запечена яловичина

Інгредієнти:

  • Яловичина
  • Картопля
  • 1 велика цибуля
  • 6 морквин
  • 1 ст .л. свіжого чебрецю
  • 1 ст. л. свіжого розмарину
  • Яловичий бульйон
  • Соус ворчестер

Приготування: У велику мультиварку покласти яловичину. Покласти картоплю, цибулю, моркву та зелень. Залити яловичим бульйоном і соусом ворчестер.

Накрити кришкою і готувати 5 годин на високій температурі. Подавати з овочами

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi