пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Окрім традиційних родинних рецептів кожна господиня бажає щороку готувати щось нове та ставити на різдвяний цікаві та смачні страви. Здивувати рідних та друзів тепер буде не складно — редакція PostEat знайшла для вас рецепти святкових закусок, м’ясних страв, десерту та навіть напою, який неодмінно сподобається вашим гостям.
Закуска з брі та журавлини
Інгредієнти:
Приготування: Розігріти духовку до 190оС та змастити форму для випікання міні-панкейків олією. Робочу поверхню присипати борошном та розкачати тісто в пласт завтовшки 3 мм. Розрізати тісто на 24 однакових квадрати та викласти кожен окремо у форму. Сир брі нарізати невеликими кубиками та викласти на шматочки тіста. Зверху покласти по ложці журавлинного джему та дрібку подрібнених волоських горіхів. Прикрасити закуску маленькою гілочкою розмарину. Випікати в духовці 15 хвилин.
Закуска з цвітної капусти по-східному
Інгредієнти:
Приготування: Розігріти духовку до 200оС та застелити деко пергаментним папером. В одну миску розбити три яйця та збити вінчиком до однорідної маси, в другу миску насипати борошно, в третю миску насипати панірувальні сухарі. Цвітну капусту розібрати на суцвіття та викласти їх у миску з борошном — добре перемішати, щоб борошно повністю покрило шматочки капусти. Потім перекласти капусту до збитих яєць, добре перемішати. Потім перекласти капусту до сухарів і ретельно запанірувати. Викласти кожне суцвіття капусти окремо на деко, посолити та поперчити. Випікати цвітну капусту в духовці протягом 25 хвилин. Тим часом приготувати соус — сотейник поставити на вогонь, влити у нього соєвий соус, додати мед, подрібнений часник та соус шрірача. В склянку налити води, додати крохмаль та ретельно перемішати. Додати розведений крохмаль до соусу та довести до кипіння, ретельно помішуючи. Перелити готовий соус у велику миску. Запечену цвітну капусту викласти у соус та ретельно перемішати. Знову викласти на деко, запікати у режимі гриль протягом 3 хвилин. Готову закуску викласти на тарілку та посипати нарізаною зеленою цибулею.
Запечена баранина з картоплею
Інгредієнти:
Приготування: Розігріти духовку до 230оС. У миску вичавити часник, додати до нього подрібнений розмарин, чабрець, 1 ст. л. оливкової олії та сіль, ретельно перемішати. М’ясо перев’язати кулінарною ниткою та обмастити часниковою сумішшю. Помити картоплю та викласти у форму для випікання — полити оливковою олією, посолити та поперчити. На картоплю викласти баранячу лопатку. Запікати м’ясо з картоплею впродовж однієї години. Готову страву дістати з духовки, дати відпочити м’ясу 15 хвилин та сервірувати.
Біф Веллінгтон
Інгредієнти:
Приготування: Яловичу вирізку перев’язати кулінарною ниткою. На розігріту сковорідку налити соняшникової олії та обсмажити яловичину по 2 хвилини з кожної сторони. Обсмажену яловичину залишити при кімнатній температурі охолоджуватись. Гриби промити, нарізати та покласти в блендер. Додати до грибів подрібнену цибулю шалот, листочки чабрецю та подрібнити інгредієнти. Розігріти сковороду, розтопити на ній вершкове масло та обсмажити грибну пасту 20 хвилин. На харчову плівку викласти шар прошуто та змастити його грибною пастою. З обсмаженої яловичини зрізати нитку, змастити діжонською гірчицею та викласти на гриби. Щільно загорнути у рулет та покласти у холодильник. Листкове тісто розкачати, викласти на нього яловичину. Яйце збити та змастити краї тіста. Яловичину щільно загорнути в тісто та покласти в холодильник ще на 20 хвилин. Деко застелити фольгою та викласти на нього охолоджену яловичину, змастити зверху збитим яйцем. Запікати в розігрітій до 200оС духовці протягом 40 хвилин.
Свиняча корейка з розмарином та часником
Інгредієнти:
Приготування: Розігрійте духовку до 200оС, деко для запікання застеліть фольгою. Свинину обв’яжіть кулінарною ниткою. У мисці змішайте подрібнений часник, гірчицю, розмарин, чебрець, сіль та перець. Сумішшю натріть свинину з обох сторін та викладіть на деко. Запікайте свинину в духовці протягом 50 хвилин. У мисочці змішайте розтоплене вершкове масло та коричневий цукор. Змістить сумішшю запечену свинину та поставте ще на 5 хвилин у духовку.
Класична запечена курка
Інгредієнти:
Приготування: Курку посолити та поперчити. Всередину курки покласти цілий лимон, зав’язати ніжки курки кулінарною ниткою та залишити курку в холодильнику на годину. Цибулю нарізати на чверті, моркву почистити на нарізати товстою соломкою. Стебла селери почистити та нарізати соломкою, картоплю помити та нарізати на чверті. Овочі викласти у форму для запікання, додати розрізану впоперек головку часнику та розмарин, а потім посолити і поперчити. Викласти зверху курку та полити її розтопленим вершковим маслом. Розігріти духовку до 220оС, запікати курку протягом 1 години. Готову курку дістати, накрити фольгою та залишити на 25 хвилин. Подавати курку з запеченими овочами.
Святкова індичка у беконі
Інгредієнти:
Приготування: Розігріти духовку до 190оС. Промити індичку під холодною водою і обсушити паперовими рушниками. Цибулю почистити, розрізати на чверті та покласти всередину індички. Також всередину індички покласти чебрець і розмарин, потім зав’язати ноги тушки кулінарною ниткою. У мисці змішати розтоплене вершкове масло, паприку, чилі, сіль та часниковий порошок. Змастити вершковою сумішшю індичку та повністю загорнути у смужки бекону. Викласти на деко, застелене фольгою, та запікати 2 години. Дістати індичку, накрити фольгою та запікати ще годину.
Картопляний гратен у баштах
Інгредієнти:
Приготування: Розігріти духовку до 170оС. Змастити рослинною олією форму для випікання кексів. Картоплю помити та нарізати дуже тонкими слайсами. У мисці змішати вершки, пармезан, часниковий порошок, мускатний горіх, чебрець, перець та сіль. Картоплю висипати у суміш та ретельно перемішати. Викласти картопляні слайси у формочки у вигляді башти, накрити фольгою та запікати 40 хвилин. Бекон дрібно нарізати та обсмажити до хрусткого стану на сковорідці. Дістати запечений гратен, посипати зверху сиром грюєр та смаженим беконом і поставити в духовку ще на 10-15 хвилин.
Імбирне печиво
Інгредієнти:
Приготування: У великій мисці збити вершкове масло з коричневим цукром та патокою. Додати яйце та ваніль і знову збити до однорідності. В іншій мисці змішати борошно, мелений імбир, мелену корицю, мелену гвоздику, мускатний горіх, розпушувач та сіль. Повільно перемішуючи масло з цукром, додати до нього сухі інгредієнти. З готового тіста сформувати кулю, загорнути у харчову плівку та покласти у холодильник на 3 години. Охолоджене тісто розкачати у пласт завтовшки 0,5 см та за допомогою формочок зробити заготовки печива. Викласти заготовки на деко і випікати в духовці 10 хвилин. Дати охолонути та прикрасити на свій смак кремом, шоколадом або кондитерською посипкою.
Класичний ег-ног
Інгредієнти:
Приготування: У сотейник вилити молоко, додати корицю, мускатний горіх та ванільний екстракт, довести суміш до кипіння. У мисці змішати яєчні жовтки з цукром до однорідності. До яєчної суміші вливати молоко невеликими порціями, постійно помішуючи. Перелити суміш знов до сотейника та проварити 10 хвилин. Зняти з вогню, додати вершки та бурбон, залишити в холодильнику на ніч. Готовий напій розлити у склянки, прикрасити збитими вершками та посипати меленою корицею.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi