Seafood, fish&Wine: в яких ресторанах столиці можна знайти смачні поєднання рожевих вин та страв з рибою чи морепродуктами? - PostEat

пошук

Seafood, fish&Wine: в яких ресторанах столиці можна знайти смачні поєднання рожевих вин та страв з рибою чи морепродуктами?
08-10-2019 0 242


Редакція PostEat дізнавалась, в яких ресторанах столиці можна знайти смачні поєднання рожевих вин та страв з рибою чи морепродуктами. Нагадаємо: ми розповідали вам про вина різних країн світу та їх класифікації за різноманітними критеріями у цьому матеріалі. Також ми детально писали і про рожеві вина, на яких сьогодні зупинимось трішки детальніше.

Рожеве вино — це тип вина, який містить у собі деякі складники виноградної шкірки, проте недостатньо, аби вважати його червоним. Коли було виготовлено перше вино розе, достеменно не відомо. Рожеве вино можна робити з будь-яких сортів червоного винограду. Найчастіше для нього використовують виноград сортів гаранча (ґренаш), санджовезе, мурведр, кариньян, сенсо. У Франції розе роблять з піно нуар, в Австралії — з шираз. Виробляють рожеве вино і з білого винограду, наприклад, з рожевого мускату або піно гріджіо.

Рожевому вину притаманна кислинка і легкість, а також насиченість. Завдяки цьому його можна назвати універсальним: поєднуйте рожеве вино не лише з рибою чи морерподуктами, але й м’ясними та овочевими стравами. А про те, в яких ресторанах столиці можна знайти смачні поєднання рожевих вин та страв з рибою чи морепродуктами, розкаже PostEat!

«ПРАГА»

Де: просп. Академіка Глушкова, 1.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (182–397 грн), основні страви (295–750 грн), десерти (70–468 грн).

Страви: французький салат з креветками, індичкою та авокадо – 245 грн, креветки темпура з соусом васабі – 375 грн, восьминіг – 550 грн/ 100 г, гребінці – 470 грн/ 100 г.

Напої: Moet&Chandon Rose Imperial – 3950 грн, Dom Perignon Vintage 2006 – 17700 грн, Krug Rose – 18000 грн, Rose Anjou Chemin Des Sables, 2016 – 660 грн, Petit Rimauresq Domaime de Rimauresq, 2016 – 980 грн.

Деталі: сімейний ресторан з багаторічною історією, multi–cuisine, акцент на м’ясі, винна карта, понад 160 позицій вин Нового і Старого Світу, мальовнича територія і стильний інтер’єр у світлих тонах, тераса на воді, жива музика, меню спеціальних пропозицій, сніданки з 9:00 до 12:00, дитяче меню, банкетні пропозиції.

«Прага» — преміум-ресторан на Глушкова з багаторічною історією. Ви знайдете тут вишукану колекцію вин (у тому числі й рожевих), а також великий вибір різноманітних морепродуктів до них та страв з риби. Ресторан стане прекрасною локацією як для зустрічей з друзями, так і для побачення – лише забронюйте столик завчасно.

Catch Seafood Restaurant

Де: вул. Володимирська, 12.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (125—485 грн), основні страви (265—998 грн), десерти (215—298 грн).

Страви: устриця Perle Blanche №2 – 680 грн/ 6 шт., брускета з м’ясом краба – 415 грн, цезар з тигровими креветками та хрумкою пармою – 535 грн, тартар з копченого вугря та гребінця з червоною ікрою – 496 грн, бурякове ризото з крабом – 635 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: ресторан мережі La Famiglia, акцент на рибі і морепродуктах, комунальний стіл, кілька видів устриць, страви на грилі, винна карта, бар шампанського, паркінг, формат take away, kids friendly.

У ресторані Catch Seafood Restaurant гості можуть обрати безліч різноманітних страв з риби та морепродуктів, а також доповнити їх цікавими винами. Серед винного асортименту закладу знайдуться і вина для любителів розе. До речі, у перший же рік роботи ресторан отримав 2 келихи від премії Wine Spectator.

Win Bar

Де: вул. Хорива, 16/7.

Бюджет: ₴₴. Закуски (64–645 грн), основні страви (128–315 грн), десерти (75–145 грн).

Страви: салат з лососем гравлакс, спаржею та гірчично-лимонною заправкою – 228 грн, карпатська форель на грилі з соусом песто – 245 грн, тірадіто з тунцем – 240 грн.

Напої: Salentein Portillo Rose Malbec – 485 грн/750 мл, Pere Anselme Cotes de Provence Rose AOC – 125 грн/150 мл.

Деталі: один з найкрасивіших винних барів міста, ланчі з 12:00 до 16:00 по буднях, середня цінова політика, знаходиться на Подолі, інтер’єр створений YOD design lab, в п’ятницю і суботу працює до 02:00, повноцінне меню, в винній карті зібрані вина з різних країн світу.

У Win Bar винна карта оновлюється в залежності від сезону. Тут вам щоразу запропонують новинки. Наприклад, різні класичні вина, а також автохтони, органічні вина і вина з лімітованих колекцій. Зі стравами з рибою чи морепродуктами варто поєднати рожеве Salentein Portillo Rose Malbec або Pere Anselme Cotes de Provence Rose AOC.

Like a local’s wine bar

Де: вул. Січових Стрільців, 26, вул. Льва Толстого, 5, вул. Спаська, 5.

Бюджет: ₴₴. Пироги (60–75 грн), намазки (70–80 грн), плато (149 грн), сети (80–320 грн).

Страви: устриця – 39 грн, запечена устриця – 120 грн.

Напої: «АртВайнері» (напівсолодке) – 290 грн, «Розе Брют Гран Артінеро, АртВайнері» — 400 грн, «Розе Брют Гран Резерв, Шабо» — 700 грн.

Деталі: винні бари від ідейних натхненників фестивалю Kyiv Food and Wine Festival, енотека українських вин, сети закусок на компанію, основи локаворства, лояльна цінова політика, лаконічний інтер’єр.

У Like a local’s wine bar гості замовляють смачні устриці, а до пари обирають цікаві рожеві вина за демократичною ціною. Однак, варто звернути увагу: устриці у закладах можна замовити лише по вихідних, тож варто заздалегідь уточнити наявність молюсків.

Бістро Пекаря

Де: с. Березівка, вул. Житомирська, 1а.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (96–224 грн), паста і равіолі (187–282 грн), салати (134–262 грн).

Страви: (ціни і позиції з меню ресторану в Березівці) устриця «Жилардо №2» – 95 грн, «Фін де клер №3» – 70 грн, брускета з лососем та руколою – 192 грн, тальятеле з креветками, кальмарами та мідіями – 282 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: позиціонує себе як сімейний ресторан, страви європейської кухні з акцентом та Італії, з аргентинський гриль, страви з собою, доставка, пекарня, винний бутик, дитячі кімнати, майстер-класи, зони відпочинку.

«Бістро Пекаря» — це п’ять затишних ресторанів, котрі дивують гостей не лише стильністю інтер’єру, але й вишуканістю страв. Якщо ви шукали ідеальну заміську локацію для відпочинку з родиною, радимо їхати саме сюди. Обирайте свіжі устриці, тальятеле з креветками, кальмарами та мідіями або, наприклад, брускету з лососем та руколою, а персонал закладу допоможе підібрати до страви ідеальне розе.

osteria Pantagruel

Де: вул. М. Лисенка, 1.

Бюджет: ₴₴₴. Класичні закуски (149–329 грн), паста (79–249 грн), м’ясні страви (249–899 грн).

Страви: бейбі-кальмари гриль, начинені креветками (подаються з чорнилами каракатиці) – 469 грн, філе тунця гриль на подушці з салату радіккіо россо – 469 грн, мікс риби та морепродуктів гриль (дорадо, креветки, фаршировані кальмари) – 459 грн.

Напої: Billecart-Salmon, Brut, Rose – 3990 грн, Ferrari, Brut Rosé, Trento DOC – 1090 грн, Gròttolo, Rosato Toscano IGT, 2018 (Colle Massari) – 749 грн.

Деталі: ресторан братів Гусовських, італійська кухня, сніданки по буднях з 8:30 до 11:00, винна карта, спеціальне меню, стильний інтер’єр, винні дегустації та еногастрономічні вечори, багаторічний досвід роботи.

Osteria Pantagruel — перший з проєктів сім’ї ресторанів Гусовського, який вже понад 20 років радує гостей розмаїттям італійських страв. Винну карту оsteria Pantagruel складають виключно італійські позиції всіх видів — десертні, білі, червоні, рожеві, ігристі вина гості обирають до своїх улюблених закусок та страв. А ви вже спробували поєднувати свої улюблені морепродукти з вишуканим розе?

Фото: Facebook Ресторан ПРАГА, Catch Seafood Restaurant, Win Bar — Винний бар, Like a local’s wine bar, Бістро Пекаря, osteria Pantagruel

Головна фотографія (колаж): Catch Seafood RestaurantLike a local’s wine barWin Bar

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi