пошук
Анна Кирюхина
Автор
пошук
Анна Кирюхина
Автор
Про заходи для шеф-кухарів, кухарів та рестораторів, що вже відбулися або відбудуться у 2019 році, розповість редакція PostEat. «У навчанні не можна зупинятися», — так говорив китайський мислитель Сунь-цзи ще багато століть тому, проте зараз ця теза стрімко набуває все більшої актуальності. Одна зі сфер, де це відчувається особливо гостро, — ресторанна. Щоб досягти успіху, її гравці невпинно вчаться, не пропускаючи і крихти знань повз себе, наслідують найкращих, жадібно поглинають досвід та конвертують його в успіх. У інтенсивній формі таке навчання забезпечують різноманітні заходи — шефські саміти, форуми та гастрошоу. Про них ми вам і розповімо.
Fontegro Ukraine Chef Congress 2019
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Локація: Київ, конференц-центр НСК «Олімпійський”
Коли: 8-9 квітня 2019
Fontegro Ukraine Chef Congress 2019 — це масштабний освітній проект для шеф-кухарів, кухарів і рестораторів, а також для фермерів, виробників і дистриб’юторів харчової продукції. Конгрес дає учасникам можливість отримати нові знання, перейняти досвід авторитетних фігур світової гастрономічної індустрії і дізнатися, як використовувати це все у своїй професійній діяльності, адаптувавши під реалії української ресторанної індустрії. Інтенсивна дводенна програма включала виступи 12 спікерів — всесвітньо відомих шефів, володарів зірок Мішлен і лідерів світової індустрії згідно з рейтингом The World’s 50 Best Restaurants. Серед них: Ricard Camarena — один з кращих шефів Іспанії, володар 2 зірок Мішлен, творець ресторану Ricard Camarena Restaurant і засновник науково-дослідної лабораторії з вивчення нових смаків і технік; Eduard Xatruch — засновник і шеф іспанського ресторану Disfrutar, який за правом вважається одним з найбільш креативних і прогресивних ресторанів світу; титулований кулінарний дует тайки Duangporn Songvisava і австралійця Dylan Jones — власників зіркового ресторану Bo в Таїланді.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Локація: Київ, КВЦ «Парковий»
Коли: червень 2019
Ukrainian Gastro Show — це освітній проект для рестораторів, шеф-кухарів, кухарів, гастроентузіастів і всіх, хто плекає інтерес до української гастрономії. За свою мету засновники заходу ставлять популяризацію національної кухні: «Ми багато років залучаємо український гастроринок до світового досвіду. І в 2019 році починаємо зустрічний рух, відкриваючи собі і світу різноманітність української кухні». Модераторами Ukrainian Gastro Show стали кулінарний експерт Сергій Калінін та шеф-кухар Юрій Ковриженко. Інтенсивна програма включала лекції та майстер-класи 17 спікерів, що поділилися з аудиторією інсайтами з різних аспектів гастрономічного бізнесу — від локальних особливостей української кухні до сучасних тенденцій і специфіки взаємодії кухаря та клієнта. У якості спікерів на Ukrainian Gastro Show виступили такі видатні фігури ресторанного бізнесу, як ресторатор Дмитро Борисов, що зосередився на питаннях концепції нової української кухні, співпраці з фермерами та пошуку локальних продуктів; шеф-кухар ресторану-салону «Канапа» Ярослав Артюх (єдиний в Україні шеф-кухар, що потрапив на сторінки видання Michelin), який розповів про страви-візитівки Києва, а також провів майстер-клас з приготування автентичних страв; засновник та шеф ресторану нової української кухні «100 років тому вперед» Євген Клопотенко, що дав відвідувачам можливість споглядати процес приготування екстраординарних страв як-от закуска з бджіл; шпундра з соусом із любистку, яловичі хвости та бальзамік з кагору та інші.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Локація: Київ, вул. М. Шпака, 3, кулінарна студія su.chef
Коли: перший майстер-клас, присвячений кухні Одеси та Закарпаття, пройшов 27 травня; другий майстер-клас на тему гастрономічних особливостей Поділля та Прикарпаття відбудеться 24 липня.
Taste of Ukraine — серія майстер-класів, які створені для популяризації української кухні в Україні та за кордоном. Заходи проходять у форматі pop-up вечерь, під час яких спікери готують страви за старовинними рецептами у сучасній обробці, а також діляться своїм поглядом на українську кухню та її традиції. На майстер-класі Taste of Podillia & Prykarpattia виступлять 6 спікерів, серед яких — шеф-кухар ресторану Barvy Сергій Байсаревич, Дмитро Кострубін з ресторану «Черноморка» та Світлана Заболотна, співвласниця сімейного бізнесу Kind fish тощо.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Локація: Київ, Всі Свої D12
Коли: 18-19 вересня 2019
RestoPractiki — масштабний ресторанний форум, що проводиться в Києві вже 7 років поспіль. 2 дні концентрованого досвіду та знань, успішні ресторатори-практики в якості спікерів, серйозні дискусії дають можливість отримати практичні знання та дізнатися про найгарячіші ресторанно-гастрономічні тренди у форматі живого спілкування. Цього року на форумі виступлять 20 спікерів, серед яких шеф-кухар ресторану TinTin Ілля Сьомін, засновниці проекту Foodies Христина Скрипка та Яна Жадан, засновник пабу «Кеды искусствоведа» Денис Жаткін та інші.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Локація: Київ, КВЦ «Парковий»
Коли: 30 листопада 2019
Creative Chefs Summit — міжнародний саміт шеф-кухарів, який організовує компанія Hoteliero. Це щорічний освітній захід, який збирає на одному майданчику українських та іноземних шеф-кухарів (у тому числі, й володарів зірок Michelin) з метою підвищення професійного рівня і зміни ставлення до професії шефа в Україні. Минулого року кількість запрошених спікерів сягнула 800. У рамках саміту спікери діляться власними – реальними – історіями успіху. На головній сцені КВЦ «Парковий», де буде обладнано професійну кухню, запрошені шефи готуватимуть авторські страви. Для максимальної адаптації світових трендів під локальний ринок іноземні шеф-кухарі будуть виступати спільно з українськими шефами.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Локація: Київ, Pochaina Event Hall
Коли: 14-15 листопада 2019
RestArt — освітній проект, присвячений мистецтву ресторанного менеджменту у форматі шефської лабораторії та форуму. Цього року у рамках форуму секретом успіху поділяться успішні власники ресторанного бізнесу, керівники вищої ланки і шефи з Лондона, Нью-Йорка і Барселони. У ході практичної частини імениті шеф-кухарі проведуть ексклюзивні майстер-класи. Зокрема, відома кулінарна школа Le Cordon Blue підготувала для аудиторії лекцію та майстер-клас на тему приготування птиці у ресторані.
Головна фотографія: Creative Chefs Summit
Фото: Facebook Chef congress Fontegro Ukraine, Ukrainian Gastro Show, Yuliya Rabin Creative Events, Ресторанные Практики, Creative Chefs Summit, RestArt — the Art of Restaurant Management
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi