Страви грецької кухні в Києві: гірос, мусака, сувлакі - PostEat

пошук

Страви грецької кухні в Києві: гірос, мусака, сувлакі
19-02-2020 0 380


Де скуштувати страви грецької кухні в Києві, дізнавалась редакція PostEat. Кухня Греції увібрала в себе найкращі традиції середземноморської кулінарії: в ній використовується багато свіжих овочів, пряних трав, оливкової олії та морепродуктів. В грецькій кухні є свої секрети, завдяки яким прості, нехитрі страви мають особливий смак.

Розповідаємо, де шукати страви грецької кухні в Києві — поживну листкову запіканку мусаку, міні-шашлик на дерев’яних шпажках сувлакі та апетитну піту з начинками гірос. Ми вже розповідали про найпопулярніші грецькі страви, рекомендуємо почитати.

Taverna

Де: Русанівська Набережна, 4

Бюджет: ₴₴. Салати (120–350 грн), основні страви з риби та морепродуктів (268–505 грн), десерти (42–145 грн).

Страви: сувлакі для двох – 310 грн, сувлакі телятина – 220 грн, сувлакі лосось – 235 грн, мусака – 140 грн, дзадзикі – 80 грн, тармасалата – 85 грн, мосхаракі врасто – 146 грн, кефтедес кокіністі – 115 грн, піта гірос з сиром халумі – 108 грн, піта гірос із курятиною – 114 грн.

Напої: мигдальний лонг – 110 грн, глінтвейн – 78 грн, кава по-грецьки – 40 грн, мохіто б/а – 58 грн.

Деталі: сімейна таверна на Русанівці, грецька кухня, рибна вітрина, відкритий мангал, фермерські сири з Греції, великий вибір морепродуктів, резерв столів, жива музика, дитяче меню, доставка, винна карта, формат take away.

Taverna — сімейний ресторан грецької кухні на Русанівці, де добре і смачно відпочити зможуть усі члени сім’ї. Просторі зали Taverna чудово підійдуть для святкування особливих подій в колі близьких, а батькам сподобається наявність дитячої кімнати. Традиційна грецька кухня представлена як добре знайомими мезе, мусакою і сувлакі, так і більш оригінальними стравами. Спробуйте томатний суп з яловичиною та грецьким йогуртом мосхаракі врасто і апетитну закуску тармасалата з підкопченого тріскового кав’яру з ароматною оливковою олією, лимоном та часником.

Kritikos

Де: бульвар Лесі Українки, 30в

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (90–494 грн), пасти та ризото (191–409 грн), морепродукти (269–1100 грн).

Страви: кефтадакі від бабусі – 297 грн, дзадзикі – 107 грн, тірокафтері – 129 грн, тарама – 167 грн, мусака – 350 грн, буюрді – 263 грн, смажена фета – 220 грн, тіганя – 348 грн.

Напої: Atma Malagousia & Xinomavro 2018 – 200 грн/150 мл, Masottina Prosecco Treviso Extra Dry – 750 грн/ 750 мл, Donnafugata Damarino – 1000 грн/750 мл.

Деталі: ресторан грецької кухні, розташований на Печерську, тематичний інтер’єр, дві зали, контактна барна стійка, акцент на морепродукти, акваріум, фамільні рецепти, коктейлі, винна карта, вина келихами, підходить для банкетів, резерв столів.

Ресторан грецької кухні Kritikos на Печерську є продовженням родинної справи, яка зародилась 43 роки тому в грецькому місті Урануполі. В меню закладу представлені різноманітні страви з риби та морепродуктів, а також фірмові родинні страви, приготовані особливими способами. Спробуйте м’ясні кульки кефтадакі від бабусі та ніжку закуску з сиру фета тірокафтері.

PapaFeta

 

Де: просп. Валерія Лобановського, 56

Бюджет: ₴₴. Мезе (45–175 грн), страви з риби та морепродуктів (139–325 грн), бабусині рецепти (79–169 грн), десерти (49–99 грн).

Страви: карідопіта – 67 грн, бріам – 79 грн, сувлакі з курки – 135 грн, мусака – 129 грн, тріослата – 47 грн, мелідзанасалата – 59 грн, кефтедес – 135 грн, котула – 169 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: грецька кухня, знаходиться на правому березі Києва (Солом’янка), демократичні ціни, чотири зали, інтер’єр виконаний в середземноморській стилістиці, панорамний вид, резерв столів.

PapaFeta — сімейний ресторан на Солом’янці. В меню закладу – різноманітні страви грецької кухні з оригінальними поєднаннями інгредієнтів. У ресторані доволі демократична цінова політика – ви можете замовити багато страв та обрати фаворита. А ввечері тут особливо приємно спостерігати захід сонця завдяки панорамному виду на місто. Спробуйте курча в апельсиновому соусі котула та грецьке овочеве рагу бріам з груші, батату, перцю, кабачків та фети.

Balkan’Sky

Де: просп. Валерія Лобановського, 6а

Бюджет: ₴₴. Салати (137–179 грн), основні страви з м’яса (87–289 грн), десерти (39–129 грн).

Страви: мусака – 168 грн, барабулька на ніжному баклажановому пюре – 219 грн, соте з морепродуктів у винному соусі – 398 грн, кальмар фарширований трьома видами сиру в томатному соусі – 269 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, лимонад обліпиха-апельсин – 79 грн, грейпфрутовий сік – 75 грн.

Деталі: ресторан балканської кухні, знаходиться біля Севастопольської площі, два поверхи, 3 зали, дизайнерський інтер’єр з національними акцентами балканських країн, автентичні страви, барна стійка, великий вибір вина, національні балканські алкогольні напої, класичні коктейлі, вина побокально, музичні вечори, тематичні святкування, дитяча кімната, можливість проведення банкетів, резерв столів.

Ресторан Balkan’Sky поєднав у собі яскраві та неповторні барви усіх тринадцяти країн Балканського півострова, втіливши теплу атмосферу та підготувавши автентичні частування для гостей. Над меню працювали найкращі балканські шеф-кухарі, запрошені втілити у ресторані оригінальні смаки традиційних страв. Щоб відчути себе на грецькому узбережжі, спробуйте традиційну мусаку з баклажанів, цукіні, картоплі та м’ясного фарша з додаванням томатів під ніжним соусом бешамель.

Фото: Taverna, Kritikos, PapaFeta, Balkan’Sky

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi