Страви кавказької та східної кухні в закладах Києва - PostEat

пошук

Страви кавказької та східної кухні в закладах Києва
11-09-2019 0 524


Редакція PostEat підготувала підбірку закладів Києва, де можна скуштувати страви східної та кавказької кухні. Київські заклади пропонують великий вибір страв східної та кавказької кухонь, тому зробити вибір іноді буває складно. Ми підібрали для вас заклади, в яких можна скуштувати популярні азійські супи та плов, кавказькі шашлик та хачапурі. Обирайте, що вам до смаку і не бійтеся помилитись з вибором – смачно буде у будь-якому випадку!

Suluguni

Де: Музейний провулок, 10

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (55–169 грн), салати (79–225 грн), хінкалі (99–129 грн), гарячі страви (119–299 грн), мангал меню (95–279 грн), десерти (45–119 грн).

Страви: кучмачі з горіховою заправкою – 98 грн, пхалі із буряка та капусти – 69 грн, харчо – 139 грн, хінкалі з білими грибами та трюфельною пастою – 105 грн, долма – 150 грн, хачапурі з рожевим томатом та свіжим шпинатом – 125 грн, люля-кебаб з індичкою та сиром – 169 грн.

Напої: біле вино «Бановані» – 109 грн, червоне вино «Кіндзмараулі» – 199 грн, ігристе вино «Бадагоні Розе» – 490 грн, рожеве вино «Сапераві Розе» – 450 грн, айран із зеленню – 29 грн, кава по-східному – 65 грн, грузинський лимонад «Натахарі» – 75 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, вечори-дегустації, винна карта, домашні лимонади, сулугуні-бар, грузинські вина, страви на мангалі, резерв столів, етнічні елементи в інтер’єрі, жива музика.

Suluguni – ресторан грузинської кухні у центрі міста – біля готелю «Україна». Заклад приваблює містян своїм інтер’єром та автентичною кухнею. Харчо з яловичиною та рисом, хінкалі із різними начинками, смажений сулугуні в горіхах з айвовим варенням, салат з печених томатів зі смаженим баклажаном та кінзою, хачапурі, пахлава та інші страви. Також гостям пропонують мангал-меню та бастурму власного приготування. До страв у Suluguni є чудова винна карта із великим вибором вина.

Adelle

Де: вул. Велика Васильківська, 29

Бюджет: ₴₴. Сніданки (59–315 грн), вегетаріанські страви (79–375 грн), рибні та м’ясні страви 195–645 грн), лахмаджун (168–185 грн), піта (135–248 грн), десерти (68–168 грн).

Страви: шакшука із запеченим перцем – 196 грн, пікантний гаспачо із жовтих томатів – 125 грн, «Шварма з лавки» – 248 грн, лахмаджун з печеними овочами, фетою та свіжим орегано – 168 грн, десерт «Малакота» – 125 грн.

Напої: еспресо – 39 грн, капучино – 59 грн, коктейль Great Punch – 180 грн, коктейль Amiraali – 180 грн, коктейль French Summer – 180 грн.

Деталі: ресторан близькосхідної кухні, акцент на тель-авівській кухні, заклад рестораторів братів Гусовських, шеф-кухар – Олексій Краковський, дизайнерський інтер’єр, локальні продукти, авторська подача, автентичні рецепти, сніданки по буднях з 07:40 до 12:00 (з 09:00 до 13:00 у вихідні дні), формат take away, вина побокально, барна карта, коктейлі по 180 грн.

Adelle – двоповерховий ресторан близькосхідної кухні у центрі міста. Цікавий інтер’єр, багато зелені та затишна літня тераса. Страви тель-авівської кухні готує шеф-кухар Олексій Краківський та його команда. Рекомендуємо на сніданок замовити бурекас із тіста «Філо» з домашнім сиром, сулугуні, свіжим шпинатом та базиліком. На обід спробуйте піту з різними начинками. Також у ресторані готують десерти, лахмаджун, вегетаріанські страви, хумус та лабне, супи, страви з м’яса та риби тощо. До страв пропонують авторські коктейлі, винну карту, міцний алкоголь, каву та чай.

ШахГранат

Де: вул. Володимирська, 92/39

Бюджет: ₴₴. Закуски (85–195 грн), салати (110–185 грн), супи (88–125 грн), основні страви (135–225 грн), хачапурі (105–155 грн), мангал меню (80–185 грн), десерти (55–149 грн).

Страви: люля-кебаб з картоплі – 60 грн, шашлик із сома – 115 грн, шашлик із курячого стегна – 80 грн, хінкалі з бараниною – 20 грн/1 шт, фірмовий хачапурі – 155 грн, чіхіртма – 88 грн, салат по-грузинськи з фундуком – 110 грн, кавказькі солодощі – 149 грн.

Напої: еспресо – 30 грн, капучино – 40 грн, гранатовий фреш – 205 грн, ігристе вино Adamanti – 50 грн/100 мл, рожеве вино Saperavi – 45 грн/100 мл, домашнє червоне вино – 45 грн/100 мл, десертне вино Mukhani – 85 грн/50 мл.

Деталі: ресторан азербайджанської та грузинської кухні, 3 зали, зала з відкритим мангалом, VIP-кімната, мангал меню, широкий вибір вин, меню від шефа, вина побокально, дитяче меню, дитяча кімната, парковка, резерв столів.

«ШахГранат» – ресторан азербайджанської та грузинської кухні неподалік метро «Олімпійська». Різноманітні страви для гостей готує шеф-повар Джаміль Гусейнзаде. Рекомендуємо спробувати страви від шефа – «Шах плов», «Гагри», ніжні телячі мізки у вершковому соусі, курча з зеленню та лаймом. У «ШахГранат» цікава винна карта, де можна знайте десертне, домашнє, біле, червоне, рожеве, ігристе вино.

Чайхона Базар

Де: Русанівська набережна, 12

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (54–215 грн), гарячі страви (115–245 грн), хачапурі (125–139 грн), піде-меню (125–595 грн), супи (75–99 грн), салати (80–265 грн), десерти (85–210 грн).

Страви: шарпа з бараниною – 99 грн, піде з бараниною – 165 грн, бабагануж – 115 грн, теплий салат з телятиною – 179 грн, кебаб з баранини у вишневому соусі – 165 грн, сет «Фалафель» з айраном – 395 грн, східні солодощі – 210 грн, морозиво «Чайхонське» – 89 грн.

Напої: еспресо – 34 грн, кава по-східному – 36 грн, пунш обліпиховий на основі бренді – 89 грн, фреш яблучний – 69 грн, чача – 80 грн, грузинське вино «Kartuli Vazi Алазанська Долина» – 100 грн/150 мл, іспанське вино «Дон Сімон Тінто» – 77 грн/150 мл.

Деталі: мережа ресторанів, страви узбецької, грузинської, ліванської, вірменської, сирійської кухонь, сніданки, страви на мангалі і в тандирі, коктейльна карта, шаурма, гарячі алкогольні напої, чайна карта, акції та знижки, вечірки, заходи для дітей, дитяче меню, кальян.

«Чайхона Базар» знаходиться у Дарницькому районі. Тут ви можете спробувати кавказьку, азійську та близькосхідну кухню та відпочити на літній терасі з кальяном. У меню плов, хінкалі, хачапурі, закуски, піде, супи, салати, кебаби та десерти. До того ж, у «Чайхона Базар» великий вибір напоїв – винна та чайна карта, коктейлі, міцні алкогольні напої та кава.

«Баклажан»

Де: вул. Велика Васильківська, 57/3

Бюджет: ₴₴. Закуски (63–182 грн), салати (109–168 грн), гарячі страви (137–329 грн), мангал-меню (85–180 грн), десерти (50–102 грн).

Страви: паштет курячий з грінками та малиновим соусом – 116 грн, долма з телятиною – 148 грн, чебурек із шпинатом та сиром – 94 грн, салат з хрустким баклажаном та куркою – 165 грн, плов з бараниною та барбарисом – 141 грн, куряча грудка з кус-кусом та овочами – 139 грн, люля-кебаб з баранини – 180 грн, пахлава – 94 грн, шоколадно-горіховий торт – 88 грн.

Напої: еспресо – 25 грн, капучино – 35 грн, коктейль «Негроні» – 120 грн, коктейль «Маргарита» – 120 грн, коктейль «Білий росіянин» – 110 грн, домашнє вино – 85 грн, молочний класичний коктейль – 65 грн, айран – 35 грн, лимонад апельсиновий – 113 грн.

Деталі: ресторан близькосхідної кухні, входить до мережі ресторанів Tarantino Family, знаходиться в центрі Києва, великий асортимент східних страв, страви на мангалі, бізнес-ланч по буднях з 12:00 до 16:00, літня тераса, парковка, резерв столів.

«Баклажан» – ресторан близькосхідної кухні в центрі Києва. Заклад входить до мережі ресторанів Tarantino Family. У меню закуски, супи, гарячі страви та мангал-меню. У барному меню можна знайти вина світу, класичні коктейлі, фірмові напої (глітвейн, холодні напої, лимонади, чай) та міцний алкоголь.

Фото: Facebook Suluguni, Adelle, Ресторан ШахГранат, Чайхона БАЗАР — chillout cafe, Баклажан на Олімпійській

Головна фотографія: Suluguni

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi