Страви з бебі-кальмарами і бебі-восьминогами в ресторанах Києва: де смакувати популярні морепродукти - PostEat

пошук

Страви з бебі-кальмарами і бебі-восьминогами в ресторанах Києва: де смакувати популярні морепродукти
17-05-2019 0 5213


Страви з бебі-кальмарами та бебі-восьминогами шукала редакція PostEat. Смачні, ароматні та корисні — це про них, про молюсків. Молюсками називають тип безхребетних тварин, які мешкають в морях і прісних водоймах. В світі налічується понад мільйон видів молюсків, багато з яких вживаються в їжу. В гастрономії найпопулярнішими є равлики, устриці, восьминоги, гребінці, мідії, кальмари. Молюсків варто вживати не тільки щоб розширити свої смакові горизонти, а й тому що вони є безцінними джерелами білка, йоду, вітамінів і фосфору. Ми вирішили знайти, де к Києві готують страви з бебі-кальмарами і бебі-восьминогами, які чудово смакують як окремо, так і дуетом.

Кальмар — головоногий молюск, популярний у середземноморській кухні. Один із секретів незвичайного смаку кальмару полягає в його раціоні, який складається в основному з дрібних ракоподібних і риб. Кальмар може вирости до метра в довжину, але найсмачніші бебі-кальмари маленькі, розміром менше 10 сантиметрів — вони мають ніжну текстуру, вишуканий смак і тому стають частиною меню багатьох ресторанів світу. В кальмарах містяться численні мінерали і мікроелементи, зокрема фосфор, селен і йод. Кальмари є джерелом вітамінів групи В, особливо РР (або В3), В6 і В12.

Восьминіг також належить до головоногих молюсків. Вживання цього молюску характерне для азійської та європейської кухонь. Восьминога додають до морських коктейлів, супів і салатів, комбінуючи із зеленню, овочами, бобовими і приправляючи оліями та винним оцтом. Традиційний метод приготування восьминога — варіння, але в різних кузнях світу його готують за різними рецептами. Італійці переважно тушкують восьминога з вином, а китайці поєднують з пікантними соусами та рисом. Восьминіг та кальмар можуть бути гармонійно поєднані у різноманітних стравах, створюючи дивовижну смакову композицію.

Meiwei

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 23; Русанівський бульвар, 1а; Новокостянтинівська, 4а; Майдан Незалежності, 1 ТЦ GLOBUS 1; пл. Спортивна, 1а, ТРЦ Gulliver, 5 поверх.

Бюджет: ₴₴. Рис (109–165 грн), локшина (109–139 грн), супи (99–189 грн), салати (85–139 грн), десерти (69–75 грн).

Страви: смажений рис з морепродуктами – 165 грн/260 г, теплий салат з морепродуктами – 139 грн/270 г.

Напої: лимонад базиліковий, чай імбирний, грейпфрутовий тонік (330 мл) – 37 грн.

Деталі: паназійська кухня; замовлення через чат–боти у Facebook, Telegram та Viber, а також через сайт; вегетаріанські страви; доставка Glovo, Uber Eats.

Meiwei — мережа ресторанів швидкої та смачної паназійської кухні. Тут можна скуштувати страви тайської, китайської, японської, корейської кухонь. Серед страв — супи, локшина, рис, бао–бургери, баоцзи, дім сами, спрінг роли, салати. З поживними та смачними морепродуктами у закладах готують смажений рис з восьминогами, кальмарами, мідіями та креветками, а також теплий салат з тайським соусом. Ресторан Meiwei запустив мобільного чат–бота, за допомогою якого можна замовити їжу просто зі смартфона, використовуючи зручний для вас месенджер — Facebook, Viber або Telegram. Улюблені страви завжди можна взяти з собою — їх правильно запакують, аби ви могли посмакувати ними вдома або в гостях. А по буднях в Meiwei пропонують бізнес–ланчі, які доставляють гостям через Glovo і Uber Eats.

Рибаlove

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Воздвиженська, 21-23.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (89 – 689 грн), страви з морепродуктів і риби (198 – 598 грн), лобстери і краби (489 – 3999 грн).

Страви: мале плато гриль (тигрові креветки, бебі-кальмари, бебі-каракатиці, морські гребінці) – 798 грн/340 г, велике плато гриль (тигрові креветки, бебі-кальмари, каракатиці, морські гребінці) – 1499 грн/700 г.

Напої: Jack & Coke – 89 грн, Fin Tonic – 59 грн, Aperol Spritz – 119 грн, Dmytro Borysov’s Gastrofamily Brut – 39 грн / 150 мл.

Деталі: рибний ресторан з європейською кухнею, великий вибір риби і морепродуктів, каскадні акваріуми з крабами і лобстерами, панорамні вікна і живі рослини в інтер’єрі, сork fee, kids friendly, pets friendly.

Рибаlove — рибний ресторан з балканською, середземноморською і португальською кухнями, відкритий ресторатором Дмитром Борисовим на Воздвиженці. Гостям пропонують спробувати різноманітні морські делікатеси: від барамунді, барабульки, лемонсоля на грилі до лобстерів та тунця. В Рибаlove радимо насолодитись розмаїттям, замовивши плато морепродуктів, де разом з бебі-кальмарами будуть подані бебі-каракатиці, тигрові креветки та морські гребінці.

Черноморка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославська, 5/2; вул. Преображенська, 7; вул. Михайла Драгоманова, 6/1; вул. Мельникова, 83а; Кільцева дорога, 110а; Княжий Затон, 16д; вул. Олеся Гончара, 15/3.

Бюджет: ₴₴. Закуски (55 – 257 грн), основні страви (88 – 186 грн), гарніри (38 – 86 грн).

Страви: кальмаровий салат – 94 грн, бебі-восьминіг – 125 грн/100 г, бебі-кальмар – 93 грн/100 г.

Напої: узвар – 25 грн, домашній лимонад – 58 грн, морквяний фреш – 54 грн, еспресо – 32 грн.

Деталі: мережа рибних ресторанів з демократичною ціновою політикою, великий вибір риби і морепродуктів, демократичні ціни, лаконічний інтер’єр, доставка риби і морепродуктів, самовивіз.

«Черноморка» — мережа столичних рибних ресторанів з лояльною ціновою політикою, яка приваблює киян свіжою рибою власного вилову. В меню — одеські спеціалітети і страви з чорноморських делікатесів. В закладах мережі вам приготують рибу і морепродукти різними способами — на пару, на грилі, підсмажать або запечуть в духовці. Замовляйте іспанських бебі-восьминогів і бебі-кальмарів та доповнюйте їх келихом охолодженого білого вина.

Пян-Се Бар

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Нижній Вал, 33Б.

Бюджет: ₴₴. Ккочі (49 – 189 грн), рамен (119 – 139 грн), основні страви (89 – 189 грн).

Страви: ккочі с восьминогами – 189 грн.

Напої: еспресо – 20 грн, глінтвейн – 129 грн, «Медовий каркаде» – 49 / 69 грн, авторський напій цитрус-мед – 69 грн.

Деталі: бар в історичній частині Києва зі стравами корейської кухні, паркінг, резерв столів, формат take away, органічні та домашні вина, страви для вегетаріанців, дегустації.

«Пян-Се бар» — бар корейської кухні, розташований в затишному дворику на Подолі. Гості приходять сюди за смачною ексклюзивною їжею та в пошуку нових гастрономічних вражень. Розмаїття страв приємно здивує навіть знавців азіатської кулінарії — в меню представлені різноманітні овочеві, м’ясні страви і страви з морепродуктів. Рекомендуємо спробувати традиційну корейську страву ккочі з восьминогами — бейбі-восьминогів обсмажують зі спеціями в соусі теріякі, а потім притрушують спеціями і зеленою цибулею, створюючи дивовижний смак.

FISH HOUSE

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Іоанна Павла ll, 5 (ТЦ Good Life, 2 поверх).

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (205 – 1800 грн), риба, морепродукти і лобстери (335 – 865 грн), роли (213 – 339 грн).

Страви: Кальмар-бебі з томатами конкасе та песто – 235 грн, бебі-восьминіг – 235 грн/100 г, бебі-кальмар – 85 грн/100 г.

Напої: Oyster shot – 124 грн, Whisky Sour – 148 грн, цитрусовий лимонад – 59 грн, лате – 69 грн.

Деталі: ресторан авторської рибної кухні, устричний бар, рибний бутик при ресторані з великим асортиментом риби, морських молюсків і ракоподібних, асортимент бутика постійно поповнюється, ексклюзивна вітрина-човен від компанії Adriatic Sea International, літня тераса, чайна колекція.

У ресторані авторської рибної кухні FISH HOUSE представлені страви з риби і морепродуктів, краби, устриці, а також суші, роли та сашимі. Великий вибір морепродуктів і свіжої риби на вагу дозволять вам в будь-який день насолодитися улюбленими молюсками і рибними стравами. Ви також можете придбати рибу і морепродукти додому — при ресторані є рибний бутик, асортимент якого постійно оновлюється. Рекомендуємо спробувати гарячу закуску — бебі-кальмара з томатами конкасе та пікантним соусом песто.

Guramma Italiana

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Дніпровський узвіз, 1.

Бюджет: ₴₴₴. Салати і холодні закуски (140 – 720 грн), страви з риби і морепродуктів (190 – 1100 грн), десерти (70 – 255 грн).

Страви: соте з морепродуктів – 1700 грн, бебі-кальмари в часниковому соусі – 450 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан італійської кухні, входить до ресторанного холдингу Bulldozer Group, панорамний вид, стильний інтер’єр, вітрина з морепродуктами, дров’яна піч, продукти з Італії, винна кімната, дитячі майстер-класи з приготування піци щонеділі, бізнес-ланчі по буднях з 12:00 до 16:00.

Guramma Italiana — вишуканий ресторан італійської кухні на схилах Дніпра, тут можна насолодитися різноманітними стравами з риби та морепродуктів. Ви завжди можете звернутись за допомогою до професійного сомельє, який підбере до ваших страв найкраще вино. Рекомендуємо спробувати ніжних бебі-кальмарів у часниковому соусі або насолодитись усією палітрою смаків морепродуктів, замовивши соте — воно складається з бебі-кальмарів, восьминогів, гребінців та тигрових креветок.

Головна фотографія (колаж): MeiweiЧерноморкаПян-Се Бар

Фото: Facebook Meiwei, Рибаlove, Черноморка, Пян-Се Бар, FISH HOUSE, Guramma Italiana

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi