Страви з лавашем в Києві: шаурма, гірос, роли - PostEat

пошук

Страви з лавашем в Києві: шаурма, гірос, роли
18-08-2020 0 1764


Страви з лавашем в Києві шукала редакція PostEat. Однією з найпопулярніших страв у лаваші є шаурма —  страва близькосхідної кухні. Секрет її популярності у простоті приготування та вдалому поєднанню інгредієнтів: подрібнене м’ясо (курятина, баранина, телятина), смажене на грилі, швидко загортають в лаваш зі спеціями, овочами і соусом. У різних країнах світу шаурма має свою форму і назву: ізраїльська шварма, грецький гірос, німецький донер. В українській столиці шаурма давно стала популярним та доступним перекусом і з’явилась у меню ресторанів з цікавими начинками. Де скуштувати класичні та оригінальні страви з лавашем в Києві, розповідаємо у новому матеріалі.

БПШ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 21; вул. Антоновича, 48; вул. Басейна, 2 (Gastrofamily Food Market); Вокзальна площа, 2А.

Бюджет: ₴. Їжа (19–79 грн), напої (19–79 грн).

Страви: шаурма з птицею – 59 грн, шаурма вегетаріанська з бататом фрі  – 59 грн, шаурма суперм’ясо – 69 грн, шаурма xxl – 79 грн, шаурма only meat без капусти – 79 грн.

Напої: лимонад – 29 грн, сидр розе – 39 грн, пиво БПШ нефільтроване – 39 грн, кальвадос – 79 грн.

Деталі: ресторан швидкого харчування, 1 euro формат, сім’я ресторанів Дмитра Борисова, концептуальний інтер’єр, швидка видача, м’ясна та вегетаріанська шаурма, take away.

«БПШ» — ресторан швидкого харчування 1 euro формату, який входить до сім’ї ресторанів Дмитра Борисова. Назва розшифровується як «біляші, пончики, шаурма», а гаслом закладу є shawa must go on. Дмитро Борисов запустив моноформат БПШ торік неподалік станції метро «Площа Льва Толстого», нещодавно відкрилась нова локація поряд зі станцією метро «Олімпійська». В меню п’ять видів шаурми — класична, вегетаріанська, тільки з м’ясом та великого формату.

Сочный Восточный

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 44а

Бюджет: ₴.

Страви: шаурма з курчати – 75 грн, шаурма з баранини – 95 грн, гірос – 97 грн, фалафель з хумусом в лаваші – 69 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: мангал-бістро, знаходиться в центрі міста у затишному дворику, страви близькосхідної та кавказької кухні, стильний інтер’єр, страви на мангалі, take away.

«Сочный Восточный» — мангал-бістро, яке знаходиться у затишному дворику в центрі міста. В меню пропонують страви близькосхідної та кавказької кухні. На мангалі готують шашлик, кебаб, а також курча. Скуштувати у закладі або взяти із собою можна шаурму з курчати або баранини, грецький стрітфуд гірос та вегетаріанський варіант — фалафель з хумусом в лаваші.

Berliner Döner

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Тараса Шевченка, 31

Бюджет: ₴. Салати (75–115 грн), дюрюм (95–120 грн), тобмік (125–145 грн).

Страви: донер рол з куркою та салатом цезар – 120 грн, кофте з телятини в лаваші – 95 грн, кофте з індичи в лаваші – 105 грн, донер кебаб з куркою – 105 грн, донер кебаб з телятиною – 115 грн.

Деталі: фастфуд, німецька та турецька кухні, вегетаріанські страви, take away.

Перший німецький донер в столиці працює на бульварі Шевченка. У Berliner Döner готують дюрюм (так в Німеччині називають турецьку шаурму) з м’ясом, з м’ясом, фалафелем та сиром халумі. Також тут можна спробувати томбік — тандирний лаваш, який випікається на відкритому вогні, з куркою або телятиною. Також можна замовити бокси з телятиною або куркою, які поєднують з овочевим міксом чи картоплею фрі.

Crabzilla

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Межигірська, 12

Бюджет: ₴. Боули та салати (69–119 грн), краб та хліб (125–259 грн), закуски (39–139 грн).

Страви: крабова шаурма – 145 грн, Double Zilla шаурма – 259 грн, рожева шаурма з креветками – 125 грн.

Напої: цитрусовий лимонад – 55 грн, сік – 39 грн, розливний сидр – 39/59 грн, лате – 45 грн.

Деталі: бар з крабами та морепродуктами, знаходиться на Подолі, тематичний інтер’єр, фірмові страви з крабовим м’ясом, барна карта, класичні коктейлі, take away.

Crabzilla — бар з крабами та морепродуктами на Подолі. Інтер’єр закладу оформлено в стилі 80-х років минулого століття — тематичний дизайн підкреслюють касети, тогочасні магнітофони та диско-боли. В меню супи, закуски, боули, салати, бургери та шаурма з крабами. В барній карті кава, лимонади, вина келихами, міцний алкоголь та класичні коктейлі. Пропонують класичну та велику фірмову шаурму з крабом, а також шаурму з креветками.

Sezamfood

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Малиновського, 5; вул. Анні Ахматової, 16а; вул. Чорнобильска, 16/80; вул. Срібнокільська, 11.

Бюджет: ₴₴. Шаурма (89–99 грн), гарячі страви (59–395 грн), хачапурі (106–126 грн).

Страви: шаурма сезам з куркою – 89 грн, шаурма сезам з бараниною – 89 грн, шаурма сезам зі свининою – 89 грн.

Напої: компот ананас – 39 грн, лимонад з тархуном – 39 грн, натахтарі барбарис – 49 грн.

Деталі: мережа закладів східної кухні; локації на Позняках, Оболоні та Академмістечку; страви вірменської, грузинської, узбецької та турецької кухні; готують на відкритому вогні в дров’яній печі, доставка, самовивіз зі знижкою 10%, попереднє замовлення.

SezamFood — мережа закладів східної кухні. У SezamFood можна спробувати найпопулярніші страви східних країн і познайомитися ближче з самою кухнею. В чотирьох закладах, які знаходяться на Позняках, Оболоні та Академмістечку, пропонують страви вірменської, грузинської, узбецької та турецької кухні. В кожному з ресторанів ви можете замовити їжу заздалегідь і прийти вже на все готове. Або ж забрати своє замовлення з ресторану, на самовивіз діє знижка 10%. В меню три види класичної шаурми — з куркою, з бараниною та зі свининою.

ORANG+UTAN

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Симона Петлюри, 16/108; вул. Січових Стрільців, 72.

Бюджет: ₴. Салати (60–100 грн), сендвічі (75–110 грн), суп (65 грн), десерти (25–85 грн).

Страви: шаурма+сейтан – 75 грн, фета+овощи – 85 грн.

Напої: лимонад з базиліком – 55 грн, смузі з полуницею та кокосом – 80 грн, смузі з манго та апельсином – 80 грн.

Деталі: вегетаріанський сендвіч-бар, великий асортимент страв в меню, веганські позиції, великі порції, використовують продукти рослинного походження, готують смузі, напої власного приготування; концептуальний інтер’єр, доставка, формат take away.

Orang + utan — заклад з принциповою вегетаріанською позицією, в якому гостям пропонують сендвічі на будь-який смак: з паніром та песто, сейтаном та авокадо, фалафелем і баклажаном та іншими незвичними поєднаннями інгредієнтів. До того ж гостей закладу вирішили не обмежувати лише сендвічами — в меню представлені супи, салати, смузі та десерти.

Головна фото: БПШ

Фото: Facebook БПШ, Сочный Восточный, Berliner Döner, Crabzilla, Sezamfood, ORANG+UTAN.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi