Стріт-фуд страви, які можна скуштувати лише на найбільших американських фестивалях - PostEat

пошук

Стріт-фуд страви, які можна скуштувати лише на найбільших американських фестивалях
27-11-2019 0 380


На американських фестивалях та ярмарках можна знайти справжні гастрономічні перлини — кожна локація намагається нагодувати гостей якомога цікавіше та оригінальніше. Звідси і народжуються неймовірні експерименти та неординарні стріт-фуд страви, які можна скуштувати лише на найбільших американських фестивалях — знайомимо вас з найцікавішими з них.


Фестиваль: The Gilroy Garlic Festival (Фестиваль часнику)

Де проходить: м. Гілрой, штат Каліфорнія

Страва: часникове морозиво (garlic ice cream)

Деталі: Американське містечко Гілрой відоме регулярними великими врожаями часнику з місцевих плантацій. З 1979 року в цьому містечку щорічно проводиться The Gilroy Garlic Festival «Фестиваль часнику», на якому збираються сотні тисяч гостей. Свято проводять у міському парку, де просто неба готують величезну кількість страв. Столами і стільцями виступають великі брикети сіна. Найбільшою популярністю незмінно користуються часниковий хліб і часникове морозиво, яке відвідувачам фестивалю роздають безкоштовно. Зазвичай морозиво має ванільну основу, маслянисту текстуру та легкий часниковий присмак.


Фестиваль: The Minnesota State Fair

Де проходить: м. Сент-Пол, штат Міннесота

Страва: «огірковий дог» (the pickle dog)

Деталі: The Minnesota State Fair — це найбільший державний ярмарок у США за середньоденною відвідуваністю. А також другий за величиною державний ярмарок у Сполучених Штатах за загальною відвідуваністю. Мешканці штату та регіону приїжджають на ярмарок, щоб впродовж двох тижнів розважатись, виставляти свою кращу худобу, демонструвати свої здібності у різних сферах, включаючи мистецтво та кулінарію, дізнаватися про нові продукти та послуги та їсти багато різних видів їжі. Вже 29 років поспіль на ярмарку можна спробувати апетитну закуску the pickle dog, яка нагадує буріто — шматок пастрамі намащують вершковим сиром та загортають в нього солоний огірок.


Фестиваль: State Fair of Texas

Де проходить: м. Даллас, штат Техас

Страва: fried taco cone (смажений тако-конус)

Деталі: State Fair of Texas — одна з найстаріших традицій штату Техас. Перший ярмарок відкрився 26 жовтня 1886 року і відтоді проводиться щорічно, за виключенням перерв під час Першої та Другої світових війн. Вартість входу на перший ярмарок становила 50 центів за людини і 1 долар за транспорт — в той час це був віз із конем. З 2005 року в рамках ярмарку проводиться конкурс Big Tex Choice Awards, який відзначає найкращі гастрономічні страви на святі. 2019 року в категорії «Найкращий пікантний смак» переміг fried taco cone — це загорнута в конус кукурудзяна тортилья, начинена пікантним, маринованим м’ясом барбекю, чорними бобами, рисом з кінзою та лимоном і сальсою.


Фестиваль: Los Angeles County Fair

Де проходить: м. Помона, округ Лос-Анджелес

Страва: colossal curly-fry cone (величезний конус з кучерявою картоплею фрі)

Деталі: Los Angeles County Fair — одна з улюблених вересневих розваг вересня для місцевих мешканців різного віку. Щороку тисячі людей їдуть в Помоне, щоб спробувати кращу вуличну їжу, покататися на американських гірках та інших фантастичних атракціонах, виграти кумедні призи у кумедних конкурсах та послухати класну музику. Вже понад 30 років однією з найпопулярніших страв на фестивалі є кучерява картопля фрі, яку готують на локації Biggy’s та подають у 45-сантиметровому конусі.


Фестиваль: Wisconsin State Fair

Де проходить: Східний Елліс, Вісконсин

Страва: cream puffs (профітролі за авторським рецептом)

Деталі: Сільськогосподарський ярмарок у Wisconsin State Fair проходить з 1891 року — зараз це масштабне сімейне свято, де розваги знайдуть кожному члену родини. З 1924 року Асоціація пекарів Вісконсина кожного ярмарку продає свої взірцеві вершкові профітролі на Wisconsin State Fair. Для цього десерту випікають пухкий профітроль з листкового тіста, розрізають наваліть та начиняють збитими вершками. В Асоціації пекарів Вісконсина зазначають, що рецепт їх профітролів датований 1925 роком — секрет його успіху в хрусткій скоринці та вологій середині десерту. Cream puffs один з з найпопулярніших десертів на ярмарку, щохвилини купують до 60 штук, а за 21 днів фестивалю продають понад 400 000 профітролів.


Фестиваль: The Big E

Де проходить: Східний Спрингфілд, Массачусетс

Страва: 1-pound meatball (400-грамова м’ясна кулька)

Деталі: Кожного вересня понад 1,6 мільйона людей подорожують на виставку до Східного Спрингфілда на один з найбільших ярмарків The Big E. Захід є шостим за величиною ярмарком в США та триває 17 днів. Саме на цьому ярмарку гості можуть познайомитись з особливостями культури та кухні регіону Нової Англії. Всі гості ярмарку намагаються спробувати зірку фестивального меню — 400-грамову м’ясну кульку з томатним соусом, яку подають тільки на локації Frigo’s Gourmet Foods.

Фото: Facebook-стоірнки фестивалів

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi