Тапас в ресторанах Києва: іспанська закуска до вина - PostEat

пошук

Тапас в ресторанах Києва: іспанська закуска до вина
01-09-2020 0 1650


Тапас в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Іспанська традиція зустрічей за келихом вина з маленькими закусками до них сягає корінням в Середньовіччя — за ці часи культура тапас та пінчос отримала багато шанувальників по всьому світу. Традиційна закуска тапас поширена по всій Іспанії, проте у Країні Басків цю закуску називають пінчос. Між тапас і пінчос небагато відмінностей, проте вони є — тапас зазвичай безкоштовна закуска на відміну від пінчос, які традиційно при подачі проколюють шпажкою. Де в Києві зустрітись із друзями на келих вина і скуштувати різноманітні тапас, розповідаємо у цьому матеріалі.

Про походження тапас говорить сама назва (tapas — множина від tapa — кришка). За найпоширенішою версією, в 13 столітті король Кастилії і Леона Альфонсо X Мудрий видав закон, за яким власникам закладів пропонувалося подавати хмільні напої тільки разом з обов’язковою закускою, щоб відвідувачі сильно не п’яніли і не порушували порядку. Закуску, наприклад шматок хліба, клали прямо на кухлі з пивом або вином, як кришечку.

Senorita Bonita. Bodega sea&food

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 42

Бюджет: ₴.

Страви: тапас (фует/груша з хамоном/баклажан з сиром/анчоус/авокадо з беконом) – 19 грн/1 шт.

Напої: келих вина – 35 грн, келих просеко – 45 грн, пляшка Cava – 355 грн, пиво світле (0,3/0,5 л) – 39/49 грн.

Деталі: бодега, знаходиться в центрі міста, консалтинг-проєкт групи ресторанів Rest Emotion (“Ой, мамо! Це було в Тбілісі”, “Naprosecco”, “Тісто, сир і тітка Белла”, “Charles Baker. sreakeasy bar” та “Рибку з’їсти”), дві зали, демократичні ціни, морепродукти, тапаси, швидке обслуговування, вино келихами, take away.

Демократичний формат bodega sea&food Senorita Bonita знаходиться в центрі міста поруч із площею Льва Толстого. Розробкою та реалізацію концепції займалась група ресторанів Rest Emotion, до складу якої входять: “Ой, мамо! Це було в Тбілісі”, “Naprosecco”, “Тісто, сир і тітка Белла”, “Charles Baker. sreakeasy bar” та “Рибку з’їсти”. Тут готують раків, лангустинів, величезні мідії у вершковому соусі, бургер Surf’n’Turf, а також свіжих та запечених устриць. До закусок пропонують келих вина та просеко, пляшку Cava або пиво. В меню також вибір іспанських тапас — з ковбасою фует, з грушею та хамоном, з баклажаном і сиром, з анчоусами, з авокадо та беконом.

MOKA tapas y vino

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославів Вал, 16

Бюджет: ₴₴. Сніданки (85–155 грн), основні страви (128–489 грн), тапас меню (35–55 грн).

Страви: тапас з качкою та буряком – 55 грн, тапас з томатом та хамоном – 35 грн, тапас з кабачком та креветкою – 35 грн, тапас з ростбіфом – 55 грн, тапас з авокадо та креветкою – 55 грн, тапас баклажан – 35 грн, тапас запечена мідія – 55 грн, тапас морський – 55 грн.

Напої: капуоранж – 68 грн, лимонад – 68 грн, рістрето – 39 грн, флет уайт – 64 грн.

Деталі: тапас-бар, знаходиться в центрі міста, італійська та іспанська кухні, затишні столики на вулиці, стильний інтер’єр, добірна винна карта, кілька видів сангрії, авторські десерти, італійська кава, класичні та іспанські сніданки, музичні вечори, резерв столів.

Ресторан MOKA tapas y vino з іспанською кухнею і вином відкрився початку серпня на Ярославовім Валу. На вулиці розташовані красиві яскраві столики з іспанською плиткою. Концепція MOKA tapas y vino – тапас-бар, в якому об’єднались колоритна іспанська кухня, добірна винна карта, кілька видів сангрії, а також авторські десерти від шеф-кондитера і, звичайно, вишукана італійська кава. Фірмові страви в MOKA tapas y vino — більше десятка тапасів з різними додатками, а також паелья з морепродуктами на двох, яка подається на гарячій сковороді. До страв в закладі рекомендують замовляти сангрію, якої в меню три види.

VINO TAPAS

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Леонтовича, 6а

Бюджет: ₴₴. Тапас (52–73 грн), закуски (54–230 грн), паста (135–298 грн).

Страви: тапас з ростбіфом та шпинатом – 52 грн, тапас з прошуто крудо – 52 грн, тапас зі свіжим тунцем – 73 грн, тапас з лососем та сиром – 65 грн, тапас печений перець – 55 грн, тапас сирний – 58 грн.

Напої: Prosecco Brut – 89 грн, Cava Brut – 99 грн, Pinot Grigio – 99 грн, Chianti – 108 грн.

Деталі: ресторан іспанської кухні, інтер’єр в стилі лофт, акцент на якісних продуктах, 6 видів традиційної іспанської закуски тапас, бізнес ланчі, винна карта, великий вибір міцного алкоголю, формат take away, резерв столів.

VINO TAPAS — ресторан іспанської кухні поблизу Володимирського собору. В інтер’єрі поєднали цегляні стіни, властиві стилю лофт, з класичною орнаментальною іспанською плиткою. Зіркою меню ресторану є класичні тапаси, які готують у 6 варіаціях — з ростбфіом, з прошуто крудо, з креветкою, з лососем, зі свіжим тунцем та сирний.

Medieval Finvarra Pub

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Дмитрівська, 69

Бюджет: ₴₴. Мезе (62 грн), супи та юшки (76–120 грн), м’ясо та птиця (183–380 грн).

Страви: тапас з бастурмою з дичини; з копченою дичиною; з в’яленою дичиною; з хамоном; з лососем – 29 грн.

Напої: Rio Lindo Garnacha – 99/500 грн, lan Crianza Rioja – 149/750 грн, Hoya de Cadenas Cava Brut Nature – 400 грн.

Деталі: тематичний паб-ресторан, знаходиться біля станції метро «Лук’янівська», концептуальний інтер’єр, страви з дичини, вегетаріанське меню, страви на компанію; тематичні вечори з виступами фолк-гуртів, театральними постановками, настільними іграми минулого та «турнірами» серед гостей.

Medieval Finvarra Pub — тематичний паб-ресторан біля станції метро «Лук’янівська». В основі концепції закладу — відтворення атмосфери середньовічного замку. Стіни пабу прикрашені фресками, стеля оформлена у вигляді склепіння, у вікнах можна знайти елементи вітражу. Ідея Finvarra Pub — об’єднати історичне та містичне. Меню закладу створено під впливом середньовічних рецептів Ірландії, Німеччини, Франції та Іспанії. Зараз в ресторані дію тижні іспанської кухні — в Medieval Finvarra Pub пропонують традиційні іспанські закуски та страви до пива чи вина.

Gastro Teatro

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: просп. Тичини, 18Б

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (35–212 грн), гарячі закуски (45–95 грн), пінчо (35–135 грн).

Страви: пінчо з томатною сальсою – 35 грн, пінчо з сиром манчего – 50 грн, пінчо з анчоусом – 55 грн, пінчо з чорізо – 60 грн, пінчо з хамоном – 65 грн, пінчо з креветкою – 70 грн, пінчо з лососем – 75 грн, тріо пінчо від шефа – 135 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: іспанська і баскська кухні, затишний інтер’єр, оригінальні авторські страви, іспанські спеціалітети, кулінарні майстер-класи, підходить для сімейних торжеств, винна карта з іспанськими винами, доставка, резерв столів, take away.

Gastro Teatro — ресторан авторської та етнічної кухні Іспанії на лівобережному масиві Березняки. Інтер’єр закладу витончений, з яскравими декоративними елементами. Меню Gastro Teatro розкриває всі грані автентики іспанської та баскської кухонь. В ресторані пропонують 7 видів пінчо – з томатною сальсою, з сиром манчего, з анчоусом, з чорізо, з хамоном, з креветкою, з лососем. Також можна замовити тріо пінчо від шефа.

Babene restaurant / tapas bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Франка, 25/40

Бюджет: ₴₴. Закуски (130–170 грн), піца (60–325 грн), паста і ризото (120–220 грн).

Страви: тартар з яловичини – 140 грн, піца з креветками та песто – 200 грн, салат капрезе з сиром бурата – 260 грн.

Напої: какао з маршмелоу – 39 грн, рістрето/еспресо/американо – 35 грн, капучино/лате – 45 грн.

Деталі: тапас-бар, ресторан італійської кухні, знаходиться в центрі міста, страви-конструктори, піца, паста, сніданки, тістечка та торти власного виробництва, винна карта, натуральні вина, резерв столів.

Ресторан італійської кухні Babene знаходиться в центрі міста, де за кухню відповідає шеф-кухар Андрій Кметь. У Babene пропонують страви італійської кухні — кілька видів піци, пасту, тартар з яловичини та лосося. Також у закладі облаштували велику вітрину з тапасами на будь-який смак, їх готують із сезонних продуктів. Гостю пропонують готові варіанти тапасів або дають можливість самому обрати інгредієнти — від хліба власної випічки до основ, овочів, риби, м’яса або солодких начинок. З актуальним меню тапас вас познайомить офіціант.

Головна фото: Medieval Finvarra Pub

Фото: Facebook Senorita Bonita. Bodega sea&food, MOKA tapas y vino, VINO TAPAS, Medieval Finvarra Pub, Gastro Teatro, Babene restaurant / tapas bar.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi