10 страв та напоїв, які варто скуштувати у листопаді - PostEat

пошук

10 страв та напоїв, які варто скуштувати у листопаді
01-11-2019 0 419


10 страв та напоїв, які варто обов’язково скуштувати у листопаді, підібрала для вас редакція PostEat. Шефи закладів Києва вже пригощають своїх гостей новими стравами і кращими пропозиціями осені, вводячи страви з сезонними продуктами до меню закладів. Що ж скуштувати у листопаді? Читайте у нашому матеріалі.

Запечена кольрабі

Де куштувати: Adelle (вул. Велика Васильківська, 29)

Страва: запечена кольрабі з лимонним йогуртом – 165 грн.

Особливості продукту: Вважається, що капуста кольрабі походить зі східного Середземномор’я. Цей продукт часто додають в салати у сирому вигляді, а також варять, фарширують з м’ясом і рисом, печуть оладки. Вона містить білки, кальцій, фосфор, магній і має небагато калорій (у 100 грамах 43 кілокалорії). Через високий вміст вітаміну С кольрабі називають «північним лимоном».


Обліпиховий чайний коктейль з апельсином

Де куштувати: ТРіШКИ БіЛЬШЕ (вул. Володимирська, 40/2).

Напій: чайний коктейль обліпиховий з апельсином – 62 грн.

Особливості продукту: Обліпиху часто використовують у лікарських цілях. Плоди їдять у свіжому вигляді, готують із обліпихи різноманітні наливки та настойки, варення, пастилу, желе, плодове вино та інші продукти. За смаком плоди обліпихи чимось нагадують ананас. Після перших приморозків вони втрачають гіркоту і набувають приємного кислуватого смаку.


Настоянки на обліписі, кизилі, корені солодки та ін.

Де куштувати: Амстер Дамстер — Amster Damster (вул. Велика Васильківська, 111/113)

Напій: Amsterdam Sallow-Thorn – 42 грн, Rotterdam Oranje-Bitter – 42 грн, Rode Bessen Vodka – 42 грн, Peren Rum – 76 грн.

Особливості продукту: настоянка – це напій міцністю від 20% до 60%, виготовлений на основі настоювання спирту на різноманітних плодах, кісточках, прянощах, духмяних травах. Свіжі або висушені плоди і рослини настоюють в спирті до тих пір, поки ефірні масла і біологічно активні речовини не перейдуть в спирт.


Гарбузовий крем-суп

Де куштувати: Taverna грецька кухня (Русанівська набережна, 4)

Страва: гарбузовий крем-суп – 95 грн.


Гарбузові оладки

Де куштувати: ресторан Petrus-ь (вул. Еспланадна, 28)

Страва: гарбузові оладки з сиром фета — 98 грн. 


Карамелізований гарбуз

Де куштувати: Pache (вул. Костьольна, 3)

Страва: карамелізований гарбуз з козиним сиром та медово-гірчичною заправкою – 171 грн.

Особливості продукту: Раніше ми писали про особливості гарбуза, а також про страви, які з нього можна приготувати. Гарбуз використовують для приготування безлічі кулінарних страв: смажать, печуть, варять, виробляють олію з насіння, м’якоть висушують, роблять борошно і печуть хліб. Гарбуз часто називають кулінарним овочем, хоча в ботанічному сенсі його плоди – це ягоди. Однією із найпопулярніших страв з гарбуза є крем-суп — гостя ресторанів люблять його за ніжний вершковий смак та однорідну структуру. Часто цей крем-суп подають із гарбузовим насінням.


Коктейлі на основі груші та гарбуза

Де куштувати: boutiquebar Biancoro (вул. Басейна, 6)

Особливості продукту: Про гарбуз ми поговорили вище, тепер кілька слів про грушу. Груша багата простими цукрами, особливо фруктозою. Поширеність калію робить її придатною для гіподичної дієти (тобто дієти з низьким вмістом натрію). Груша доступна протягом більшої частини року і споживається природно або готується в цукровому сиропі.


Торт «Київський» з каштанами

Де куштувати: КАНАПА ресторан.салон (Андріївський узвіз, 19).

Страва: торт «Київський» з каштанами – 129 грн.

Особливості продукту: Головним продуктом, заради якого вирощують дерева каштана їстівного, є горіхи. Вони дуже поживні, містять багато білку, амінокислот, вуглеводів і мало клітковини. З давніх часів їх використовують у їжу в сирому, смаженому, вареному або печеному вигляді. Подрібнені каштани використовують як начинку або посипку для тортів та інших солодощів. У Франції каштани восени готують та продають прямо на вулицях.


«Калатуша» з білими грибами

Де куштувати: «100 років тому вперед» (вул. Володимирська, 4).

Страва: «Калатуша» (гриби білі, риба, з моркви та селери пюре) — 120 грн.

Особливості продукту: Білий гриб є найкращим із відомих їстівних грибів і зустрічається по всій Україні. Гриб використовують свіжим, про запас сушать, солять, маринують. В ресторані «100 років тому вперед» гостям пропонують скуштувати страву під назвою «Калатуша», у складі якої є білі гриби.


Страви з білим трюфелем

Де куштувати: Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa (вул. Січових Стрільців, 82).

Страва: трюфельний пиріг з квітками цукіні – 570 грн, антипасті di Tartufo – 527 грн.

Особливості продукту: Трюфель вважається делікатесом, котрий ще називають «земляне серце». Найбільше цінуються перигорський, італійський та зимовий трюфель. Мають грибний смак з присмаком підсмаженого насіння чи волоських горіхів та сильний характерний запах. Якщо потримати трюфель в воді, то він набуває присмаку соєвого соусу.

Фото: Facebook Adelle, ТРіШКИ БіЛЬШЕ, Амстер Дамстер — Amster Damster, Taverna грецька кухня, Ресторан Petrus-ь, Pache, boutiquebar Biancoro, КАНАПА ресторан.салон, 100 років тому вперед, Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Головна фотографія: Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi