Тюбетейка на Тарасівській: чаруюча східна казка у центрі Києва - PostEat

пошук

Тюбетейка на Тарасівській: чаруюча східна казка у центрі Києва
11-05-2019 0 2360


Таємничий та своєрідний Схід багатьох приваблює яскравими барвами, гіпнотичними мелодіями, а особливо — ароматними й пряними стравами. Поринути у магію східної казки вже більше десятка років можуть кияни та гості столиці — для цього потрібно лише завітати до ресторану «Тюбетейка на Тарасівській» і з порогу зануритись у красу різнобарвних шатро.

Про концепцію та локацію

«Тюбетейка на Тарасівській» знаходиться на перетині центральних вулиць Тарасівської та Жилянської. Завдяки вдалому розташуванню, дістатися до закладу зручно, але не дивлячись на близькість до центральної частини міста, в «Тюбетейка на Тарасівській» можна відчути себе в оазисі спокою та гармонії. 6 років рестораном керує Олександр Чуняк, який працює в ресторанному бізнесі вже два десятиліття — завдяки йому й сформувалась досвідчена команда закладу. У серпні «Тюбетейка на Тарасівській» святкуватиме свій дванадцятий день народження, і всі ці роки постійні гості ресторану люблять його за смачну кухню, дивовижну атмосферу та щиру гостинність.

Про інтер’єр

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Кожен куточок ресторану «Тюбетейка на Тарасівській» оповитий красою та колоритом східних палаців — YUDIN Design створили інтер’єр, який неможливо роздивитися до останньої деталі, адже кожного візиту помічаєш нові дивовижні нюанси декору. На стінах усіх залів ресторану безліч автентичних східних атрибутів: металеві глеки та келихи, розписані тарілки та таці. Крім цього, у залах є традиційні східні халати та тюбетейки, які не просто можна, а й потрібно приміряти й фотографуватись на пам’ять.

Основну залу «Східна» візуально розділено на окремі шатро, в яких гостям затишно обідати наодинці або святкувати особливу подію в колі близьких людей. Саме для урочистих подій в основній залі є повністю відокремлене портьєрами «Шатро», де зручно розміститись можуть до 10 гостей. Для дещо масштабніших урочистостей у ресторані «Тюбетейка на Тарасівській» є окрема зала «Візир» — тут приємне освітлення у теплих відтінках, світлі стіни, гаптовані подушки на стільцях створюють атмосферу східного помешкання. В теплу пору року в ресторані відкривають велику літню терасу.

Про кухню

За меню «Тюбетейки на Тарасівській» відповідає досвідчений шеф-кухар Максим Холоша, який працює на кухні вже 20 років. В ресторані ви можете спробувати традиційні узбецькі страви, які готуються за автентичними рецептами: плов, долму, манти, лагман, чебуреки, шурпу, янтики, самсу, люля-кебаб. «Рецептур традиційних страв ми дотримуємось, проте адаптуємо їх до українських рецепторів за гостротою та прянощами — до сильних смаків східних страв необхідно бути підготовленим», — ділиться шеф-кухар.

Зірка меню «Тюбетейка на Тарасівській» — чебуреки та янтики, яких налічується 12 видів: з бараниною, з телятиною, зі свининою, з індичкою, з сиром, з томатами та з поєднанням декількох інгредієнтів. Різниця між чебуреками та янтиками полягає в приготуванні — чебуреки смажать в олії, а янтики запікають в печі. Також шеф рекомендує обов’язково спробувати в ресторані «Тюбетейка на Тарасівській» фірмовий плов, якого готують три види: «Шах-Мурза» з ніжною телятиною, «Візир» з ароматною бараниною та «Святковий» з телячими щічками. Апетитні та соковиті люля-кебаби у ресторані готують з традиційної баранини, телятини та ніжної індички на виноградній лозі, а подають на янтику з сиром сулугуні. Багато компліментів від гостей отримує традиційна східна закуска хумус, яку подають з оливковою олією, маринованими оливками та лавашем власного приготування. Ексклюзивним делікатесом у меню «Тюбетейки на Тарасівський» є обсмажені до золотавої скоринки ніжні телячі мізки з шафраново-горіховим соусом. Гарним рішенням для компаній від двох чоловік стануть фірмові саджі люля-кебаб або шашлик — страву загальною вагою 1 кг подають на традиційній східній пательні садж.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Дещо з меню

  • чебурек з бараниною та сиром сулугуні – 53 грн/140 г;
  • янтик із сиром та томатами – 58 грн/125 г;
  • хумус з лавашем – 100 грн/150 г;
  • плов «Святковий» – 177 грн/300 г;
  • телячі мізки з шафраново-горіховим соусом – 115 грн/200 г;
  • люля-кебаб із баранини (подається на янтику з сиром сулугуні) – 180 грн/150 г.

У будні дні в ресторані «Тюбетейка на Тарасівській» діє обідня пропозиція – з 12:00 до 16:00 ви можете замовити «обід візира» або «узбецький обід», складені зі страв основного меню, і доповнити його напоєм за спеціальною ціною. Іменинникам в «Тюбетейка на Тарасівській» особлива шана – їх пригощають порцією фірмового плову і при рахунку від 1000 гривень дарують карту на дегустацію фірмових настоянок закладу.

Для усіх гостей в ресторані «Тюбетейка на Тарасівській» підготували спеціальну травневу пропозицію — по 31 травня при замовленні пляшки горілки ТМ «Коzацька Раdа» (300 грн/0,5 л) ви отримаєте в подарунок п’ять хрустких чебуреків або ароматних янтиків на ваш вибір. Не відмовляйте собі в задоволенні поринути у східну казку та насолодитись самобутніми смаками узбецької кухні в ресторані «Тюбетейка на Тарасівській».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про локацію

Де: м. Київ, вул. Тарасівська, 29/50.

Графік роботи: з 11:00 до 23:00.

Бюджет: ₴₴. Чебуреки та янтики (43 – 58 грн), холодні закуски (88 – 292 грн), гриль-меню (150 – 385 грн), десерти (42 – 135 грн).

Деталі: ресторан узбецької кухні, концептуальний інтер’єр в східному стилі від YUDIN Design, бізнес-ланчі у будні дні, страви на грилі, саджі, фірмові чаї, кава за східними рецептам, велика зонована тераса, take away, доставка, кальян, IQOS friendly.

Фото: Дарія Ярош/PostEat

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi