Україна гастрономічна: Одеса. Частина 2 - PostEat

пошук

Україна гастрономічна: Одеса. Частина 2
23-10-2019 0 3302


Редакція PostEat продовжує цикл «Україна гастрономічна» — це підбірка матеріалів про ресторани України, куди варто заїхати спеціально. У першій частині огляду ми розповідали про одеський ресторан з найбільшою винною картою в Україні, концептуальний абсент-бар та перший масштабний фуд-проєкт «Городской рынок еды». З другої частини одеського огляду ви дізнаєтесь, де скушувати одну з найкращих паст в місті, в якому міському кафе відчути одеську атмосферу, де спробувати справжні кримськотатарські страви та скуштувати кращі дари моря.

Tavernetta

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Катерининська, 45

Бюджет: ₴₴₴. Закуски та салати (111–562 грн), паста (105-634 грн), десерти (65-165 грн).

Страви: балеті з кроликом – 259 грн, панцанела – 162 грн, брускета з чорноморським анчоусом – 123 грн, капелі з курячим м’ясом – 162 грн, ризото з морепродуктами – 286 грн.

Напої: малиновий компот – 35 грн, домашній газований лимонад – 135 грн, ігристе Frizzantino – 320 грн/750 мл.

Деталі: італійська кухня, паста власного приготування, літня тераса, кулінарні майстер-класи, мережа ресторанів Сави Лібкіна, лавка продуктів, сніданки, настоянки власного приготування, резерв столів, парковка.

Tavernetta — неофіційна резиденція італійської пасти в Одесі. В меню ресторану її більше 15 видів — від класичних спагеті, лінгвіні і равіолі до цікавих баулеті, фаготіні і строцапреті. За процесом створення свіжої пасти можна спостерігати прямо при вході в Tavernetta. Тут пастамейкери замішують тісто на очах гостей та розповідають про нього так, що може здатися, що ви знаходитесь десь в італійській провінції, а не в Одесі.


Dizyngoff

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пл. Катерининська, 5

Бюджет: ₴₴. Салати (170–210 грн), тартар (150–200 грн), гарячі страви (170–260 грн).

Страви: філе судака з ризото і кіноа – 260 грн, сицилійські оливки – 85 грн, тартар з філе тунця з мусом авокадо – 215 грн, телячі щоки з зеленою поленою – 240 грн.

Напої: еспресо – 38 грн, гарбузовий лате – 55 грн, глінтвейн – 90 грн, карамельний грог – 85 грн.

Деталі: винний бар, casual dining, бренд-шеф Ніка Лозівська, кейтеринг, знаходиться в центрі Одеси, концептуальний інтер’єр, страви середземноморської та єврейської кухонь, сніданки, авторські коктейлі, літня тераса, резерв столів, парковка.

Dizyngoff — це міське кафе зі стильним сучасним дизайном. У меню кухні прості та зрозумілі, але від цього не менш смачні страви. З 10:00 до 14:00 тут подають сніданки. Також в закладі часто проводяться різні заходи і вечірки. Dizyngoff відмінно підійде для посиденьок з друзями за келихом просеко або для романтичного побачення. Заклад пропонує доставку їжі, також ви можете скористатися послугою to go.

Бабель Фиш

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Грецька, 5

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (34–299 грн), салати (115–339 грн), основні страви (110–515 грн).

Страви: вінегрет з тюлькою – 125 грн, фарширована риба – 135 грн/100 г, биточки з рапанів – 215 грн, форшмак – 125 грн, сьомга пі шпинатним соусом – 515 грн, котлети з щуки з трюфельним пюре – 315 грн.

Напої: лимонад – 115 грн, «Дайкири»  – 160 грн, молочний шейк – 115 грн.

Деталі: вишуканий ресторан одеської та середземноморської кухонь в центрі Одеси; великий вибір риби, морських делікатесів, устриць, ракоподібних, молюсків; raw-bar, чайна колекція, велика винна карта, широкий асортимент елітного міцного алкоголю, жива музика, літня тераса.

«Бабель Фиш» — рибний ресторан, де для гостей зібрали кращі дари моря: ставридку, бички, камбалу. Великий вибір домашніх ласощів, паштет з печінки кролика, тюлечка з зеленою цибулею і відвареною картоплею, рибні биточки, фаршировану рибу, форшмак — ці страви не можуть залишити байдужим. В закладі відчувається справжній дух Одеси — тут атмосферно і затишно, завжди привітний персонал.

DOORS

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Посмитного, 1 (готельний комплекс Arcadia Plaza)

Бюджет: ₴₴. Одеська кухня (90–250 грн), doors family (70–450 грн), asia (170–260 грн).

Страви: риба в кисло-солодкому соусі wok – 250 грн, фірмовий бургер – 170 грн, ризото з цукіні та креветкою – 225 грн, форшмак – 130 грн, мідії у білому соусі – 190 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан авторської кухні, знаходиться на території готелю Arcadia Plaza, вишуканий інтер’єр, шеф-кухаря Ігор Бочев; страви одеської, італійської та азійської кухонь; страви на грилі, винний льох, VIP-кімната, підходить для банкетів, доставка, резерв столів.

DOORS —  ресторан з авторською кухнею, цікавою винною картою і живою музикою в Аркадії. Атмосферу ресторану створюють дизайн інтер’єру в стилі contemporary, чорно-білі фільми, а також джазова і блюзова музика. Вечорами тут проходять виступи артистів і тематичні звані вечері. В меню є страви одеської, італійської та азійської кухонь в авторській інтерпретації шеф-кухаря Ігоря Бочева. На нульовому поверсі є винний льох, який вміщує декілька тисяч пляшок. В ресторані проходять дегустації з сомельє, де можна спробувати вина, які рідко зустрінеш в Україні. Також в закладі працює VIP-кімната для банкетних вечірок, караоке і куріння сигар.


MAMAN на Фонтане

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Фонтанська дорога, 93/1

Бюджет: ₴₴. Салати (92–265 грн), паста (145–268 грн), піца (220–320 грн).

Страви: оселедець з теплою картоплею – 88 грн, сет мезе – 174 грн, соління з Привозу – 118 грн, тартар з лосося – 260 грн, тальоліні з тигровими креветками – 220 грн, стейк MAMAN – 138 грн.

Напої: лимонад оранжад – 68 грн, еспресо – 38 грн, какао – 48 грн, персиковий «Белліні» – 135 грн.

Деталі: космополітична кухня, третій заклад мережі «MAMAN» рестораторів Олександра Бергарта і Тетяни Воропаєвої, стильний інтер’єр, відкрита кухня, одеські спеціалітети, чорноморська риба, неаполітанська піца, сніданки кожен день, сезонне меню, raw bar, дитяча кімната, тераса, резерв столів.

«MAMAN на Фонтане» — третій ресторан родини одеських закладів «MAMAN». Всі заклади об’єднує спільне меню, в якому представлені фірмові котлетки з першого ресторану на вулиці Ланжеронівській та хіт продажів стейк MAMAN. Також у «MAMAN на Фонтане» готують неаполітанську піцу і пасту — до речі, піцу готують з ферментованого тіста на відкритій кухні в залі. Сніданки в ресторані подають цілий день — вівсянку, сирники, скрембл, авокадо на грилі та фірмовий сніданок MAMAN з яйцем пашот та лососем. Зараз в ресторані діє також сезонне меню з грибами, делікатесними морепродуктами та авокадо.

Хаджибей

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Катерининська, 31/33

Бюджет: ₴. Чебуреки та янтики (31–33 грн), салати (49–118 грн), плов та сарма (78–121 грн), піде і кебаби (82–173 грн).

Страви: плов з телятиною – 93 грн, долма – 83 грн, чебурек з бараниною – 31 грн/1 шт., манти з м’ясом – 22 грн/1 шт., люля з баранини – 129 грн, піде кашкавал – 108 грн.

Напої: айран – 26 грн, авторське пиво – 43 грн/300 мл, домашнє вино – 39 грн/150 мл, настоянка (кизилова, лимонна, імбирна, ягідна, вишнева) – 28 грн/50 мл.

Деталі: ресторан кримськотатарської кухні, знаходиться в центрі міста, автори проєкту – Михайло Серебрін та Дмитро Колбасюк («Братья Гриль», «Хинкальня»), світлий інтер’єр з автентичними орнаментами, архітектор – Денис Беленко, страви на грилі, випічка, настоянки власного виробництва.

«Хаджибей» — ресторан кримськотатарської кухні в центрі Одеси. Дуже просторий і красиво освітлений ресторан займає два поверхи: лаконічні вибілені стіни, квіти в кадках, багато ламп і темні меблі з традиційним орнаментом на подушках. Меню лаконічне і його безсумнівний плюс — пояснення до кожної страви, що не часто зустрінеш в ресторанах національної кухні з незвичними назвами. Тут готують виключно національні та домашні страви кримськотатарської кухні — чебуреки та янтики, самсу, манти, плов, сарму та бурму. Також в меню шість видів традиційної випічки піде з м’ясними, сирними та овочевими начинками.

Фото: Facebook Tavernetta, Dizyngoff, Бабель Фиш, DOORS • Ресторан авторской кухни, MAMAN на Фонтане, Ресторан Хаджибей

Головна фотографія: DOORS


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi