В різних ракурсах: варіації салату олів'є в ресторанах Києва - PostEat

пошук

В різних ракурсах: варіації салату олів'є в ресторанах Києва
14-11-2019 0 2121


Багато років поспіль головною зіркою новорічного столу був саме він — традиційний салат олів’є, який кожна господиня намагалась вдосконалити. Відтворити страву за автентичним рецептом і сьогодні буде непросто, тому пропонуємо спробувати цікаві варіації салату олів’є в ресторанах Києва.

Цікаві факти про салат олів’є:

  • Оригінальну версію салату винайшов у 1860-х роках шеф-кухар одного з найвідоміших на той час московських ресторанів «Ермітаж» Люсьєн Олів’є. Салат олів’є швидко набув величезної популярності та став фірмовою стравою ресторану.
  • Один з перших друкованих рецептів салату олів’є з’явився в журналі «Наша пища» в 1894 році. Згідно рецепту, салат складався з половини смаженого рябчика, двох картоплин, одного невеликого огірка, листя салату, трьох ракових хвостів, ложки каперсів, оливок і декількох ложок провансальського майонезу.
  • Оригінальна рецептура заправки салату олів’є достеменно невідома, проте відомо, що в ній є французький винний оцет, гірчиця та оливкова олія.
  • Рецепт салату успадкував помічник Олів’є шеф-кухар Іван Іванов, який у 30-х роках минулого століття працював у ресторані «Москва». Саме він замінив дефіцитні на той час продукти більш доступними інгредієнтами.
  • В різні часи назва салату змінювалась — він був «Столичним», «Московським», «М’ясним», «Зимовим», проте першочергова назва таки повернулась до нього. Сучасний варіант салату Олів’є у світі називають «руським салатом» або salade a la russe.

ЛяГушка по-київськи

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 135/13

Бюджет: ₴₴. Салати (145–165 грн), гарячі страви (95–295 грн), десерти (60–90 грн).

Страви: ЛяОлів’є по-київськи – 145 грн.

Напої: глінтвейн червоний з ромом – 90 грн, сидр чорничний – 40 грн, кава з м’ятою та чабрецем – 50 грн, лавандова кава – 50 грн.

Деталі: ресторан української та французької кухонь, знаходиться в центрі міста, авторська кухня, оригінальні концепція та інтер’єр, кілька зал, ексклюзивні десерти, винна карта, резерв столів.

«ЛяГушка по-київськи» — ресторан української та французької кухонь, який позиціонує себе як «кафе альтернативної історії». В закладі уявили, якою могла бути кухня, якби останні 200 років українська та французька культура розвивалися б спільно. В інтер’єрі закладу є традиційні українські елементи і елементи французького Провансу. В меню ресторану ви знайдете особливе ЛяОлів’є по-київськи — з картопляним гратеном замість вареної картоплі, свіжими огірками, корнішонами, оливками та яйцем пашот, жовток з якого слугує додатковим соусом.

SHO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 18

Бюджет: ₴₴₴. Салати (130–450 грн), основні страви (110–295 грн), десерти (50–155 грн).

Страви: салат олів’є з індичкою – 140 грн, салат олів’є з язиком – 140 грн, салат олів’є з крабом та червоним кав’яром – 450 грн.

Напої: вишневий компот – 70 грн, морс із журавлини – 70 грн, імбирний чай – 70 грн, матча-алет – 90 грн.

Деталі: концептуальний ресторан української кухні, формат take away, меню сніданків, українські стейки, блюда на відкритому вогні, страви на компанію, резерв столів, паркінг.

Найбільший ресторан української кухні в країні SHO відомий своїм лаконічним інтер’єром в стилістиці традиційного українського житла. Головна прикраса інтер’єру двоповерхового ресторану — метрові дизайнерські люстри. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України. Салат олів’є представлений у трьох варіаціях — з індичкою, з язиком і вишукане поєднання краба та червоного кав’яру.

Рыба Пила

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 112; вул. Басейна, 1-3/2.

Бюджет: ₴₴₴. Салати і закуски (60–470 грн), супи (150–250 грн), крудо-бар (150–1100 грн).

Страви: олів’є з раковими шийками – 360 грн, олів’є з крабом – 450 грн.

Напої: глінтвейн – 85 грн, грог – 115 грн, ананасовий фреш – 130 грн, капучино – 50 грн.

Деталі: фіш-бари, знаходяться в центрі Києва, одеська кухня, заклад Bulldozer Group, концепт-шеф Сергій Юрчишин, власний свіжий улов щодня, рибна лавка, обіди по буднях з 12:00 до 16:00, змістовна винна карта, доставка, резерв столів.

«Рыба Пила» — рибні ресторани з одеськими стравами з риби і морепродуктів власного чорноморського вилову у центрі міста. Інтер’єр закладів концептуальний та яскравий, з оригінальним декором. В меню ресторану — рибне розмаїття та морські делікатеси від одесита концепт-шефа Сергія Юрчишина. Зіркою меню в «Рыба Пила» давно стало олів’є з раковими шийками, також спробуйте новинку — олів’є з крабом.

Havana

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Набережне шосе, 28

Бюджет: ₴₴. Салати (88–296 грн), піца (119–399 грн), основні страви (118–388 грн).

Страви: олів’є з копченою індичкою – 95 грн, олів’є з крабом – 296 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан сучасної європейської кухні, знаходиться на Дніпрі, панорамний краєвид, кілька поверхів, вишуканий інтер’єр, авторська кухня, шеф-кухар Олександр Зеров, кубинське меню від шефа, власна випічка, піца з дров’яної печі, велика ігрова дитяча кімната, майстер-класи, жива музика, резерв столів, парковка.

Havana — ресторан сучасної європейської кухні на набережній Дніпра з чудовим краєвидом. Ресторан заворожує стильним інтер’єром з яскравими елементами в декорі та розписом на стінах в тропічному стилі. В меню — різноманітні страви з максимально насиченими і оригінальними смаками від шеф-кухаря ресторану Олександра Зерова. Спробуйте обидва варіанти олів’є, яке подають в ресторані Havana — з копченою індичкою та з ніжним м’ясом краба.

Молодість

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Московська, 8

Бюджет: ₴. Закуски (75–109 грн), салати (79–89 грн), бургери дитинства (75–97 грн).

Страви: олів’є з ковбасою – 79 грн.

Напої: ром-кола – 89 грн, віскі з колою – 69 грн, дюшес – 35 грн, вишневий кисіль – 39 грн.

Деталі: кафе-бар, знаходиться в центрі, автори проєкту — Алекс Купер та Михайло Бейлін, концептуальний інтер’єр, домашня кухня, працює цілодобово, резерв столів.

«Молодість» — концептуальний заклад поруч з метро «Арсенальна», який працює цілодобово. Автори проєкту — Алекс Купер (Kyiv Food Market) та Михайло Бейлін (La Famiglia). Формат сконцентрований на 90-х роках — це проявляється в інтер’єрі, в музиці та в меню. Саме тут можна спробувати олів’є з ковбасою з рецептом, який знайомий багатьом з дитинства. До страв можна замовити вино, пиво та напої власного виробництва.

Ресторан Моне / Monet Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Вишгородська, 45

Бюджет: ₴₴. Салати (135–229 грн), риба та морепродукти (99–999 грн), м’ясо та птиця (72–699 грн).

Страви: салат олів’є з телятиною гриль – 145 грн.

Напої: класичний лимонад – 79 грн, еспресо – 35 грн, молочний коктейль – 65 грн, апельсиновий фреш – 80 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні, лаконічний інтер’єр, страви на грилі, різноманітна винна карта, вина побокально, класичні коктейлі, літня тераса, резерв столів.

Monet Restaurant — ресторан європейської кухні у ЖК «Паркове місто». В меню ресторану — різноманітні закуски, салати, супи, паста, а також великий вибір страв з м’яса, птиці, риби та морепродуктів. У винній карті — вина з різних регіонів Франції та Італії, Німеччини, Іспанії, Португалії, Сицилії, Південної Африки, Грузії, Чилі, Австралії та США. В ресторані рекомендуємо спробувати салат олів’є з телятиною гриль та доповнити страву келихом улюбленого вина.

Фото: Facebook ЛяГушка по-київськи, SHO, Рыба Пила, havana.restaurant.kyiv, Молодість, Ресторан Моне / Monet Restaurant

Головна фотографія: SHO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi