Китайська локшина вок в Києві: цікаві погляди на східну страву - PostEat

пошук

Китайська локшина вок в Києві: цікаві погляди на східну страву
26-11-2021 0 542


Китайська локшина вок в Києві асоціюється здебільшого зі швидким та універсальним обідом у коробочці. Натомість як насправді в цій самій «локшині з коробочки» криється страва з тисячолітньою історією та цікавою технологією приготування.

Вок —  кухонний посуд, що нагадує миску або велику сковороду з випуклим дном, з двома або однією ручкою, найчастіше використовується у китайській кухні та у деяких регіонах Південно-Східної Азії. Сучасний вок може мати трохи приплющене дно для використання на індукційних плитах, але традиційний чавунний вок був вбудований в отвір вугільної печі. Саме на честь пательні і назвали страву, яка в ній готується. Класичну та авторську локшину вок у закладах Києва шукала редакція PostEat.

KIN KAO

Де: вул. Андріївська, 9

Бюджет: ₴₴

Страви: WOK локшина з креветками – 246 грн, з куркою – 178 грн, зі свининою – 196 грн, з лососем – 270 грн, локшина рисова з морепродуктами – 295 грн.

(При замовленні страви є можливість обрати будь-який вид локшини: рисова, яєчна, гречана, фунчоза)

Деталі: ресторан паназійської кухні на Подолі пропонує широкий вибір страв корейської кухні: закуски (кімчі, темпура мікс, тайські кріпсі креветки), салати, спрінг-роли (з тофу, качкою або морепродуктами), бібімбаби та традиційні азіатські десерти (моті, роті, банани в клярі з апельсиновим соусом). Заклад цікавий своїми авторськими коктейлями та корейським грилем, що розміщений прямо у залі. З 12:00 до 17:00 діє час бізнес ланчу, також є можливість замовити доставку.

TSUPŌSH

Де: пр-т Романа Шухевича, 2Т (ТРЦ SkyMall), вул. Берковецька (ТРЦ Lavina), вул. Осокорська, 2а

Бюджет: ₴₴

Страви: гречана локшина з телятиною – 130 грн, Пад-Тай з креветкою – 180 грн, фунчоза з лососем – 170 грн, удон з качкою – 130 грн.

(При замовленні страви можна обрати безліч варіацій локшина + додаткові інгредієнти)

Деталі: TSUPŌSH Asian food and healthy bowl позиціонують себе як заклад, що несе свою особливу філософію через культуру збалансованої їжі. Ресторан адаптує страви південно-східної Азії до смаку європейського споживача. В меню можна знайти класичні східні супи (Том-Ям, Фо-Бо), поке-боули з тофу або морепродуктами, спрінг-роли та унікальні, як запевняє заклад, десерти. Вдалий варіант для обіду після насиченого шопінгу в ТРЦ.

ПЯН-СЕ REST

Де: вул. Нижній Вал, 33Б

Бюджет: ₴₴

Страви: гречана локшина (соба) з креветками – 208 грн, чанджамен локшина тофу – 188 грн, червоний карі (яєчна) зі свининою – 198 грн, рисова локшина з яловичиною – 188 грн, фунчоза у фірмовому соусі – 149 грн.

Деталі: ПЯН-СЕ REST – ресторан корейської кухні на Подолі, куди буде доречним завітати після прогулянки Контрактовою площею. Окрім оригінальної подачі заклад дивує і широким різноманіттям страв. Відвідувачі можуть скуштувати близько тридцяти різних варіацій локшини вок, оригінальні основні страви (токпокі курка – 159 грн, ерінги зі свининою – 209 грн, бульгогі – 169 грн), супи (рамен тофу – 188 грн, том-ям з морепродуктами – 259 грн) та салати (чап чхе з тофу/яловичиною/креветками – від 129 грн). Також вечерю в азіатському стилі можна доповнити одним із класичних або авторських коктейлів на барі.

«Chang» Азіатська Бістрономія

Де: вул. Ярославів Вал, 23А

Бюджет: ₴₴

Страви: фунчоза з овочами та грибами муер – 195 грн, пад таі з курчам та горіхами – 265 грн, удон з телячими щічками – 275 грн.

Деталі: Заклад азіатської кухні біля Золотих воріт. Прогулюючись історичним центром столиці саме сюди можна зазирнути аби потішити себе східними стравами. Окрім локшини в меню класичні роли, супи (фо бо з яловичиною – 175 грн, хай сан з морськими гадами – 315 грн), оригінальні гарячі страви (фіш-кейки з щуки, лосося, креветки – 345 грн, смажені жаб’ячі лапки – 395 грн) та десерти (м’ятно-лаймовий шу – 150 грн). Також в меню ресторану можна знайти спрінг-роли, салати та веганські позиції.

Kitaika

Де: вул. Златоустівська, 16, вул. Раїси Окіпної, 8, вікно Take away на пр-ті Григоренка, 43

Бюджет: ₴₴

Страви: локшина соба з куркою – 180 грн, рисова локшина з тигровими креветками та гребінцями – 240 грн, рисова локшина з овочами – 170 грн.

Деталі: Мережа ресторанів китайської, в’єтнамської, тайської та корейської кухні працює з 2016 року. Головна ідея закладу – познайомити гостей зі “стрітовою” культурою і перенести швидку вуличну їжу з вулиць Азії в кафе Києва. В меню широкий вибір східних страв з м’яса та риби —  філе окуня в кисло-солодкому соусі, курка тонкацу, яловичина з кораловими грибами; спрінг-ролів – з куркою, креветкою, овочами; класичних азіатських супів – Фо Бо, Том Ям Кунг, гонконгський суп з локшиною та вонтонами та багато інших цікавих позицій для поціновувачів азіатської кухні.

Головне фото: tsuposh

Фото: kinkaokyiv, tsuposh, pyansekyiv, chang.bistronomia, kitaika.kitchen

 

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi