пошук
Настася Князева
Автор
пошук
Настася Князева
Автор
Вегетаріанські та веганські заклади столиці шукала редакція Posteat. Гастрономічна мапа столиці все частіше поповнюється закладами для прихильників здорового способу життя. Вегетаріанські та веганські позиції в меню стали вельми популярними серед киян. Де шукати смачну і корисну їжу, а також що куштувати – читайте в нашій підбірці.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мала Житомирська, 3/4.
Бюджет: ₴₴. Сніданки (89-105 грн), салати (75-95 грн), закуски (89-290 грн), супи (60-70 грн), основні страви (74-315 грн), десерти (70-215 грн).
Їжа: відкритий сирний пиріг – 110 грн, сет ролів – 315 грн, мінестроне – 65 грн, брускета асорті – 89 грн.
Напої: яблучний фреш – 65 грн, тропічний смузі – 69 грн/300 мл чи 79 грн/500 мл, детокс фреш суперсила – 79 грн.
Деталі: RAW FOOD ресторан, зручне розташування в центрі міста, меню складається з натуральних фруктів, свіжих овочів і зелені; під час приготування страв не використовують жири, борошно, цукор; доставка, формат take away, kids friendly.
Nebos на Майдані – ресторан здорової їжі, який став одним з найпопулярніших місць серед киян завдяки великому вибору авторських страв. Гостям пропонують два зали: у першому більш ділова атмосфера для бізнес-зустрічей та переговорів, а другий ідеально підходить для побачень та сімейних свят. Всі страви в меню готуються без лактози, цукру, глютену та не проходять термічну обробку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Симона Петлюри, 16/108.
Бюджет: ₴. Салати (60-98 грн), сендвічі (75-108 грн), супи (65 грн), десерти (25-90 грн).
Їжа: супер комбо (сендвіч гливи + шпинат, суп+, смузі чорниця + гранат) – 180 грн, сендвіч з тофу та норі – 84 грн, салат з хумусом та овочами – 60 грн.
Напої: смузі з овочами та чилі – 68 грн, смузі з чорницями та гранатом – 69 грн, молочний коктейль з керобом та свіжим бананом – 60 грн.
Деталі: вегетаріанський сендвіч-бар, великий асортимент страв в меню, веганські позиції, великі порції, використовують продукти рослинного походження, готують смузі, напої власного приготування; концептуальний інтер’єр, безкоштовна доставка від 250 грн, формат take away.
Orang + utan – заклад з принциповою вегетаріанською позицією, в якому гостям пропонують сендвічі на будь-який смак: з паніром та песто, сейтаном та авокадо, фалафелем і баклажаном та іншими незвичними поєднаннями інгредієнтів. До того ж гостей закладу вирішили не обмежувати лише сендвічами — в меню представлені супи, салати, смузі та десерти.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Жилянська, 7
Бюджет: ₴₴. Сніданки (65-127 грн), рол-сендвічі (105-115 грн), холодні закуски та салати (133-158 грн), основні страви (120-160 грн), десерти (98-110 грн).
Їжа: рол-сендвіч з паніром та соусом песто – 105 грн, салат з гарбузом, цукіні, артишоками і бобами едамаме – 137 грн, морський том ям – 95 грн.
Напої: морквяний смузі з апельсином та бананом – 80 грн, улун молочний – 55 грн, м’ятна кава – 60 грн, лате – 48/55 грн.
Деталі: вегетаріанське літературне кафе, знаходиться в центрі Києва, сніданки з 8:00 до 12:00, бізнес-ланчі у будні дні з 12:00 до 16:00, меню для сироїдів, невелика бібліотека, доставка, магазин східних товарів.
«Імбир» – заклад з вегетаріанською кухнею в центрі столиці. Страви тут готують за принципами ведичної кулінарії, тобто їжа жива та корисна, адже не проходить термічну обробку. У кафе є невелика, але цікава бібліотека – тут зібрані тематичні книги по ведичній філософії, кулінарії та саморозвитку. Рекомендуємо спробувати імуностимулючі коктейлі з ехінацеєю.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Еспланадна, 32.
Бюджет: ₴₴. Салати (59-180 грн), основні страви (87-135 грн), десерти (23-115 грн).
Їжа: яблучно-селеровий салат з мікрогріном та капустою – 59 грн, спрінг-роли з рисового паперу з овочами, травами і насінням льону – 135 грн, грибні фалафелі в горіховій крихті – 117 грн.
Напої: гречаний коктейль на мигдальному молоці – 79 грн, яблучний фреш – 45 грн, бананово-грушевий смузі – 65 грн.
Деталі: меню для сироїдів, вегетаріанські страви, регулярні лекції та семінари по здоровому харчуванню, продукти під час готування піддаються мінімальній термічній обробці, працює еко-магазин, доставка.
I live – це вегетаріанський заклад, в стравах якого гармонійно поєднуються основи сироїдства та вегетаріанства. В меню пропонують страви виключно із органічних локальних продуктів, а отже тут готують здорову їжу. Продукти під час готування проходять мінімальну термічну обробку або використовуються свіжими. В закладі працює еко-магазин, де можна придбати різноманітні корисності. Також в I live працює доставка страв, солодощів та джерельної води.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 14а.
Бюджет: ₴₴. Сніданки (75-95 грн), смузі боули (110-170 грн), вегетаріанські боули (115-125 грн), спрінг-роли (100-300 грн), десерти (20-95 грн).
Їжа: шоколадний боул – 125 грн, норі тофу боул – 120 грн, тропічний боул – 140 грн, екстра манго боул – 170 грн, сейтан сендвіч – 115 грн.
Напої: флет уайт – 55/75 грн, каскара — 55 грн, матча лате — 75/90 грн.
Деталі: моноформатний заклад, вегетаріанські страви з органічних продуктів, два поверхи, лаконічний інтер’єр з натуральних матеріалів, концептуальне озеленення закладу, 30 місць для сидіння, боул-тарілки з кокосу, всі страви без цукру і солі.
Bali Bowl Café – це концептуальний заклад для тих, хто хоче поринути в атмосферу райського острова. Знаходиться кафе в центрі столиці навпроти кінотеатру «Київ». Головна концепція меню — популярні зараз боули на основі смузі. Можна спробувати вегетаріанські боули, смузі боули, спрінг-роли та сендвічі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Бесарабська площа, 2
Бюджет: ₴₴. Супи (105-125 грн), боули (105-120 грн), піта (85-95 грн), салати (65-85 грн), десерти (65-75 грн).
Їжа: тайський суп – 105 грн, боул солодкий тофу – 120 грн, піта норі – 85 грн, салат кімчі з медом та кунжутом – 75 грн.
Напої: комбуча — 55 грн, кава з кокосовим молоком – 35 грн, кероб-лате з кокосовим молоком – 65 грн.
Деталі: вегетаріанський заклад, знаходиться в центрі столиці в зоні фудкорту на Бессарабскому ринку, сніданки протягом дня, 10 місць для сидіння за барною стійкою, концептуальне озеленення павільйону, формат take away.
«Бутерброд-Sumasbrod» – це точка корисного харчування на Бесарабському ринку. Ідейним натхненником для створення закладу став відкритий датський бутерброд Smorrebrod. Меню «Бутерброд-Sumasbrod» не обмежується лише одним продуктом, тож тут можна скуштувати не менш ідеальні сендвічі, крем-супи, каші та корисні салати. Рекомендуємо скуштувати боул з соєвою томатною сосискою, омлетом з тофу та кус-кусом – «Англійський сніданок».
Фото: Nebos на Майдані, Orang + Utan, Літературне кафе «Імбир», I live, Bali Bowl Café, Бутерброд-Sumasbrod
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi