Вихідні в Ужгороді: 6 закладів для вашого сніданку, обіду та вечері - PostEat

пошук

Вихідні в Ужгороді: 6 закладів для вашого сніданку, обіду та вечері
12-04-2024 0 2411


Куди піди в Ужгороді, якщо ви завітали в місто на вихідні? Зараз особливо вдалий час для візиту на Закарпаття, адже в Ужгороді вже розпочався неймовірно гарний сезон цвітіння сакури. Традиційно сакури в Ужгороді квітнуть в кінці квітня-на початку травня, але цьогоріч вони розпустились в перші квітневі дні та пік цвітіння припадає як раз на вікенд 13-14 квітня.

Тому варто встигнути побачити цвітіння сакури в Ужгороді, кілька тисяч дерев якої висаджено ще з початку XX століття вздовж набережної річки Уж. А про ваші гастрономічні враження подбала редакція PostEat і розповідає про ресторани та кафе Ужгорода, де ви зможете поснідати, знайти легендарні десерти та познайомитись з кулінарними традиціями Закарпаття.

Folks Trattoria | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ференца Ракоці, 12

Години роботи: пн — пт 08:30-22:00, сб-нд 09:00-22:00

Бюджет: салати від 165 грн, основні страви від 275 грн, десерти від 115 грн.

Дещо з меню: панкейки з лососем та соусом чедер – 300 грн, ліниві вареники з ягідним соусом та сметаною – 165 грн, омлет з шинкою та моцарелою – 165 грн, яйця бенедикт з авокадо – 210 грн, скандинавський сніданок – 320 грн, круасан з лососем та скремблом – 300 грн.

Деталі: Folks Trattoria — сімейний ресторан італьської кухні та кондитерська в центрі Ужгорода. Інтер’єр ресторану сучасний, витриманий в спокійних кольорах і доповнений стильним декором. Також є затишна літня тераса у дворику, прихована від перехожих. В меню є великий вибір сніданків, деякі позиції готують лише в ранкові години, а сирники та панкейки впродовж всього дня. У будні до 12:00, а у вихідні до 13:00 в Folks Trattoria на сніданок готують білковий омлет з креветками та соусом грібіш, шакшуку, омлет з шинкою та моцарелою та тематичні сніданки: скандинавський зі слабосолоним лососем та паштетом з індички, італійський з картопляною оладкою та ковбаскою, англійський зі смаженим беконом та квасолею в томаті.

Eat Me Cafe | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Волошина, 22

Години роботи: щодня 08:30 – 19:00

Бюджет: салати від 130 грн, сендвічі від 200 грн, десерти від 90 грн.

Дещо з меню: скрембл з грана падано та ростбіфом – 220 грн, сирники солоні з куркою – 210 грн, вафлі з карамелізованимм ягодами та морозивом – 180 грн, сендвіч з соусом вітело тонато та цибулею фрі  — 220 грн.

Деталі: Eat Me Cafe — затишне кафе в історичному центрі Ужгорода. Створюючи інтер’єр, творці закладу надихались американськими кафе 50-60-х років ХХ століття. Стилістика тієї епохи, насиченість різноманітними образами й кольорами, а також класична американська кухня об’єдналися в міському кафе Eat Me Cafe. В результаті кафе стало симбіозом затишної кав’ярні та домашньої вітальні. Eat Me Cafe — простір, де зручно вранці підбадьоритися кавою і поснідати класичним скремблом чи омлетом з додатками, солодкими чи солоними сирниками, горіховою або лляною кашею або солодкими вафлями. Хто любить почати день з сендвічу, в Eat Me Cafe може обрати щось цікаве з 10 варіацій, наприклад, з бататом, з ростбіфом або фірмовий з куркою.

Shtefanyo V & V | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Шандора Петефі, 18         

Години роботи: пн 10:00-20:00, вт-нд 08:00-20:00

Бюджет: салати від 165 грн, сендвічі від 130 грн, десерти від 90 грн.

Дещо з меню: торт «Ужгород» – 370 грн/410г, Лимонна Тарталетка – 110 грн, Фісташка з червоними ягодами – 125 грн, Захер – 95 грн/100 г, Мільфей Фісташковий – 115 грн.

Деталі: Shtefanyo Valentin & Valentina — сімейна кондитерська кондитерів Валентина та Валентини Штефаньо. Валентин пройшов класичну вітчизняну та сучасну французьку кондитерські школи, він є лауреатом Чемпіонату світу з кондитерського мистецтва 2008 року. У кондитерській Shtefanyo Valentin & Valentina продаються авторські десерти, які вже стали солодкими брендами краю: торт «Ужгород», різні антреме, мільфей, шу, шоколадні цукерки і багато іншого. Всі рецепти продукції Shtefanyo Valentin & Valentina створюються з урахуванням класичних традицій французької школи за допомогою сучасних технологій кондитерського мистецтва.

ЛИПА | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: набережна Незалежності, 9

Години роботи: щодня 10:00 – 22:00

Бюджет: салати від 145 грн, основні страви від 145 грн, десерти від 110 грн.

Дещо з меню: борщ з шовдарем – 165 грн, українське сало просолене в карпатських різнотрав’ях – 265 грн, банош з курячим бедром та ерінгами під вершковим соусом – 315 грн, запечена карпатська форель з овочами і соусом морне – 175 грн/100 г, кремзлик з тунцем у вершково-сирному соусі, фореллю та кав’яром – 385 грн.

Деталі: «ЛИПА» – це сімейний ресторан сучасної української кухні з авторськими акцентами посеред Липової алеї в Ужгороді. Тут на вас чекатимуть вишукані страви, зручна локація, стильний інтер‘єр та відмінний сервіс та затишна літня тераса з видом на набережну. Ви можете обрати локацію для сніданку (їх подають з 10:00 до12:30) або для обіду після прогулянки вздовж річки. Серед страв — борщ з шовдарем, до якого варто замовити українське сало просолене в карпатських різнотрав’ях, а також три варіації баношу, запечена карпатська форель з овочами і соусом морне та  кремзлик з тунцем у вершково-сирному соусі, фореллю та кав’яром.

Villa Alfeld | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Капітульна,14

Години роботи: щодня 12:00-22:00

Бюджет: салати від 135 грн, основні страви від 130 грн, десерти від 95 грн.

Дещо з меню: боб-гуляш з оленини – 140 грн, бограч по-закарпатськи – 125 грн, сегединський гуляш з кнедлями – 140 грн, чірке-попригаш гуляш з галушками – 140 грн, закарпатське м’ясне асорті – 240 грн.

Деталі: Villa Alföld — ресторація та музей вина та виноробства, створений з метою збереження винних та гастрономічних традицій Закарпаття. Заклад відкрили в колишньому домі священника та мецената Емануїла Рошковича, який розташований в серці історичної частини Ужгорода. На Villa Alfeld ви можете ознайомитись з історією виноробства, локальними винами та винами різних частин світу в поєднанні з кулінарними традиціями регіону в стінах з більш ніж 200-річною історією. В колекції закладу понад 170 видів закарпатських та угорських вин. До вина пропонують класичні м’ясні та сирні закуски, різноманітті салати та локальні страви: боб-гуляш з оленини, бограч, банош на домашніх вершках, чірке-попригаш гуляш з галушками, стейк з мангалиці.

Комітат Унг | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Жупанатська, 3

Години роботи: ср-нд 12:00-23:00

Бюджет: салати від грн 99 грн, основні страви від 145 грн, десерти від 35 грн.

Дещо з меню: сирна табла “Локал” мала – 225 грн, карпатський банош з бринзою та шкварками – 145 грн, карпатський банош під соусом з лісових грибів – 165 грн, бограч-гуляш – 155 грн, грибний суп на вині – 175 грн, «Цімборська табла» – 1350 грн, салат “Короля Матяша” – 370 грн, 

Деталі: Винна ресторація «Комітат Унг» знаходиться в будівлі колишньої Ратуші на площі Жупанатській, одній з центральних вулиць міста Ужгород. Власник ресторації — один із найвідоміших виноробів Закарпаття Олександр Ковач, який має понад 20 років практичного досвіду. В ресторації ви можете влаштувати вину вечерю, адже до страв європейської та закарпатської кухні вам запропонують крафтові вина від Ковача. Зокрема зараз можна спробувати Orange wine 2021 баррік Grand Reserve, що відзначене срібною медаллю Ukraine Wine & Spirits Awords 2023 та Zweigelt2019 Grandе Reserve із золотою медаллю Ukraine Wine & Spirits Awords 2023. Також можте обрати ігристі вина від Ковача та пет-нат. Серед страв — закарпатські м’ясні делікатеси та сири, локальні равлики по-прованські, карпатський банош з бринзою та шкварками, карпатська форель та чіллагош (телятина на кістці).

Головна фото: «ЛИПА»

Фото: Facebook/Instagram Folks Trattoria, Eat Me Cafe, Shtefanyo V & V, «ЛИПА», Villa Alfeld, «Комітат Унг».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi