Хачапурі та хінкалі: грузинські страви в ресторанах Києва - PostEat

пошук

Хачапурі та хінкалі: грузинські страви в ресторанах Києва
05-07-2022 0 635


Хачапурі та хінкалі можна по праву назвати справжніми кулінарними символам Грузії. Варіантів приготування хачапурі існує дуже багато — в ресторанах Києва готують класичні мегрельські, аджарські, імеретинські хачапурі, також можна знайти й авторські варіації з жульєном чи з томатами та базиліком. Хінкалі готують за класичним рецептом з бараниною, з телятиною та свининою, а також з  сиром та м’ятою або ж креветками. Де скуштувати класичні та авторські грузинські страви в Києві, розповідаємо у цій добірці.

МАМА МАНАНА

Де: вул. В. Васильківська, 44; вул. Г. Кірпи, 5Б; вул. Нижній Вал, 23; вул. Прорізна, 22; вул. Васильківська, 100А.

Бюджет: ₴₴.

Страви: кубдарі з бараниною – 217 грн, кубдарі з яловичиною та свининою – 206 грн, хачапурі з жульєном з білих грибів, печериць та курки – 260 грн, хачапурі по-імеретинськи – 185 грн, хачапурі Манана – 235 грн, хінкалі з яловичиною та свининою – 127 грн/4 шт., хінкалі з бараниною – 127 грн/4 шт., хінкалі з сирно-грибною начинкою – 175 грн/4 шт.

Деталі: грузинська кухня, сезонні страви в меню, атмосферний інтер’єр, широкий вибір хінкалі і хачапурі, тоне-меню, доставка, формат take away.

«МАМА МАНАНА» — це ресторани грузинської кухні з дружньою атмосферою і висококласним сервісом. Інтер’єр закладів створює затишну атмосферу завдяки стильному декору. У ресторанах готують домашню грузинську кухню: хінкалі, гарячі закуски, м’ясні страви з печі тоне та грузинські десерти. Серед хачапурі є цікаві варіації з жульєном з білих грибів, печериць та курки, а також фірмовий Манна з яловичиною, свининою, сиром сулугуні та свіжим помідором. Хінкалі готують класичні з бараниною та з яловичиною та свининою, а також зелені з сирно-грибною начинкою.

Кувшин

Де: вул. Федорова, 10

Бюджет: ₴₴₴

Страви: хінкалі з бараниною – 69 грн, хінкалі з телятиною та свининою – 69 грн, хачапурі з листкового тіста – 185 грн, хачапурі по-мегрельськи – 198 грн, хачапурі по-аджарськи – 217 грн, хачапурі-кубдарі з бараниною – 229 грн.

Деталі: грузинський ресторан в центрі Києва, сім’я ресторанів La Famiglia, шеф-кухарі Трістан Арабулі та Гурген Сарафян, страви на відкритому вогні, резерв столів, широкий вибір грузинських вин, піч пурне, тераса, формат take away, доставка.

«Кувшин» — ресторан грузинської кухні з більш ніж десятирічною історією. Заклад знаходиться в центрі Києва, в сквері неподалік від станції метро «Олімпійська». З п’ятниці по неділю на гостей чекає традиційний кавказький плов з баранини, якій готується в казані на відкритому вогні. В меню гості можуть обрати класичні страви кавказької кухні: класичні хачапурі по-мегрельськи, по-аджарськи та кубдарі з бараниною, а також хінкалі з бараниною та з телятиною й свининою.

Мацоні

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5

Бюджет: ₴₴.

Страви: хачапурі мегрельський – 182 грн, хачапурі імеретинський – 155 грн, хачапурі з томатами та базиліком – 154 грн, хінкалі класичні – 98 грн/4 шт., хінкалі з бараниною – 116 грн/4 шт., хінкалі з сиром та м’ятою – 118 грн/4 шт.

Деталі: грузинське кафе-сироварня, сири для хачапурі готують в ресторані, страви на грилі, чача і настойки, дитяча кімната, доставка, тераса, працює щодня з 12:00 до 21:00.

Грузинська кухня славиться різноманітністю страв — стільки назв, що важко запам’ятати. Але саме хачапурі та хінкалі — фаворити кожного застілля. Кафе-сироварня «Мацоні» надає можливість обрати у своєму меню улюблені національні страви за найціннішими рецептурами. Улюблене і таке бажане, що хочеться замовити знову та знову — це про хачапурі та хінкалі в «Мацоні». У хачапурі стільки різних рецептів, що неможливо перерахувати, але «Мацоні» зміг обрати найсмачніші: мегрельський, імеретинський, хачапурі з томатами та базиліком. Якщо ж ви вирішили поласувати хінкалі, то «Мацоні» зі всією щедрістю пропонує скуштувати хінкалі класичні, з бараниною та з сиром і м’ятою. А ще в «Мацоні» є хінкалі у пікантному соусі сулугуні, що просто тануть у роті. Замовити стіл +380501082838.

Такахулі

Де: вул. Кільцева дорога, 1 (ТРЦ Respiblika Park, 3 поверх)

Бюджет: ₴₴.

Страви: пеновані з сиром і шпинатом – 190 грн, мегрельський з сиром – 185 грн, аджарський з яйцем – 170 грн, відкритий хачапурі з телятиною, томатами та яйцем – 225 грн, хінкалі зі свининою та молочною телятиною – 145 грн/4 шт., хінкалі з ніжною бараниною та копченим сулугуні – 175 грн/4 шт., хінкалі з креветками – 175 грн/4 шт., хінкалі з сиром і зеленим соусом із трав – 135 грн/4 шт., смажені хінкалі з мацоні – 145 грн/4 шт.

Деталі: грузинське необістро, знаходиться в ТРЦ Respublika Park, comfort food, лаконічне меню, спеціальні пропозиції, хінкалі та хачапурі, графік роботи: пн-нд 10:00-20:00.

Такахулі — грузинське необістро на третьому поверсі ТРЦ Respublika Park. Меню Такахулі – це насамперед comfort food – їжа, характерна грузинській культурі, традиційна та зрозуміла. Тут подають ароматні хачапурі, хінкалі з бараниною та копченим сулугуні, креветками, смажені хінкалі з мацоні, наваристий суп харчо, ніжне чкмерулі, оджахурі та чахохбілі.

Головне гасло свідчить, що щастя не купити за гроші, однак можна купити хачапурі в Такахулі, а це фактично одне й те саме. З понеділка по п’ятницю тут діють цікаві пропозиції для поціновувачів хінкалі та хачапурі: Хачапурі манія щопонеділка та вівторка (спеціальна ціна: 120 грн), Хінкалі манія щосереди та четверга (4 шт./100 грн), Хінкальна п’ятниця (12 шт./ 349 грн).

ІШАК

Де: вул. Велика Васильківська, 85/87; Кловський узвіз, 10; вул. Маршала Конєва, 10/1.

Бюджет: ₴₴.

Страви (меню на Теремках): хачапурі по-аджарськи з яйцем – 210 грн, хачапурі по-мегрельськи з сиром – 220 грн, пеновані з сиром і шпинатом – 190 грн, хінкалі з сиром і соусом із зелених трав – 175 грн, хінкалі із молочною телятиною – 215 грн, хінкалі з бараниною та копченим сулугуні – 215 грн, хінкалі з креветками та кисло-солодким соусом – 225 грн.

Деталі: заклади східної кухні, локації в центрі, на Теремках – сімейний ресторан, узбецький плов на відритому вогні, коктейльна карта, страви на мангалі, тераса, доставка, резерв столів.

ІШАК — культова мережа східних ресторанів. На Печерську та Великій Васильківській на вас щодня чекають хачапурі по-аджарськи з тягучим сиром, наваристий лагман із молодим баранчиком, гушлі нон із рум’яною скоринкою, люля-кебаб із баранини халяль та хінкалі з рубаною телятиною.

А в сімейному ресторані біля озера на Теремках ви також можете спробувати нові хінкалі з креветками та кисло-солодким соусом, хінкалі з бараниною та копченим сулугуні, пеновані з сиром та шпинатом, лобіо, долму з крабом та креветками. Як закохатись у східну кухню — ось так. Резерв столу: +380671111188 (Велика Васильківська), +380986003333 (Кловський узвіз), +380966003333 (Теремки).

Gogi

Де: вул. Льва Толстого, 13; вул. Мала Житомирська, 15А; б-р Тараса Шевченка, 2; Дніпровська набережна, 26Д.

Бюджет: ₴₴.

Страви: хінкалі по-тбіліськи –21 грн/1 шт., хінкалі по-телавськи – 21 грн/1 шт., хінкалі з сиром – 21 грн/1 шт., хінкалі зі шпинатом – 21 грн/1 шт., хінкалі з бараниною – 22 грн/1 шт., хачапурі по-імеритинськи – 149 грн, хачапурі по-аджарськи (маленький або стандарт) – 163/174 грн, хачапурі по-аджарськи «чищений» — 174 грн, хачапурі по-мегрельськи – 174 грн, хачапурі зі шпинатом – 149 грн, кубдарі з лососем – 196 грн.

Деталі: мережа грузинських ресторанів, традиційні страви, take away, доставка, страви на вогні.

Мережа закладів грузинської кухні «Хiнкальня Gogi» має чотири заклади, три з яких знаходяться в центрі Києва, а ще один відкрився у 2020 році на Позняках. У ресторанах пропонують спробувати популярні страви грузинської кухні, а також купити спеції, соуси, джеми, настоянки власного виробництва. В меню 5 видів хінкалі та 6 видів хачапурі — серед них хінкалі зі шпинатом та кубдарі з лососем.

Головна фото: ІШАК

Фото: Facebook МАМА МАНАНА, Кувшин, Мацоні, Такахулі, Ішак, Gogi.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi