Хачапурі в ресторанах Києва: у пошуках найсирнішої грузинської страви - PostEat

пошук

Хачапурі в ресторанах Києва: у пошуках найсирнішої грузинської страви
12-01-2022 0 3014


Хачапурі в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Хачапурі являє собою випічку різної форми з великим вмістом сиру: його в страві приблизно вдвічі більше за вагою, ніж борошна. Часто тісто для хачапурі є абсолютно прісним, а от крім обов’язкового сиру (свіжий або витриманий, часто овечий), до складу страви можуть входити яйця (наприклад, в аджарському хачапурі) та інші інгредієнти. Про традиційні та авторські варіації хачапурі в закладах Києва розповідаємо в добірці нижче.

МАМА МАНАНА

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 23; вул. Георгія Кірпи, 5; вул. В. Васильківська, 44; вул. Прорізна, 22; вул. Васильківська, 100А.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (62-347 грн), супи (110-162 грн), гарячі страви (92-317 грн).

Страви: хачапурі по-аджарськи – 202 грн, аджарулі з лисичками – 267 грн, ебраелі з хумусом – 172 грн, квеліс сахлі з 4 сирами – 242 грн, кубдарі з бараниною – 217 грн, пеновані з вершковим кроликом – 317 грн, хачапурі по-імеретинськи – 185/282 грн, хачапурі по-мегрельськи – 202/292 грн.

Деталі: сучасна грузинська кухня, авторські страви, ресторани з декількома залами та терасами, інтер’єр у східному стилі, бенкети, дегустації, різноманіття хачапурі, сімейний формат, доставка, кулінарні майстер-класи.

«МАМА МАНАНА» – мережа грузинських ресторанів із закладами в Києві та Харкові. В меню представлені як традиційні стави грузинської кухні, так і авторські адаптації від шеф-кухаря. Інтер’єр закладу виконаний у східному стилі та приємній кольоровій гамі. Гості можуть замовити близько п’ятнадцяти варіантів хачапурі: по-аджарські, по-мегрельські, зі слабосоленим лососем, хумусом та інші. Заклад працює з 11:00 до 22:00. Протягом усього дня можна замовити сніданок.

Чачапурі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бул. Тараса Шевченка, 36А; вул. А.Ахматової, 30.

Бюджет: ₴₴. Салати (145-250 грн), перші страви (135-155 грн), гарячі страви (98-385 грн).

Страви: «Квеліс сахлі» з 4 сирами на базиліковому соусі та фісташками – 240 грн, хачапурі на шампурі – 200 грн, хачапурі з білими грибами в кеці – 220 грн, кубдарі з м’ясом (з бараниною) – 195 грн, хачапурі по-царськи – 260 грн, хабізгіна з фіолетовою картоплею та аджикою – 175 грн, аджарулі з лисичками – 240 грн.

Деталі: традиційні страви грузинської кухні, тоне-меню, домашнє вино та чача, кулінарні майстер-класи, автентичний інтер’єр, резерв столів, доставка.

«Чачапурі» — заклади грузинської кухні на бульварі Шевченка та вулиці Анни Ахматової, які вже не один рік вважаються, за словами закладу, «офіційним представництвом грузинської кухні в Україні». В ресторані готують традиційні грузинські страви: хінкалі, шашлики, кебаби, лобіо та, звісно ж, хачапурі. Гості можуть спробувати цю страву у багатьох варіаціях — від класичних хачапурі по-аджарські та імеретинські до хабізгіни з фіолетовою картоплею та аджикою.

Хачапурі та вино

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Сагайдачного, 27; вул. Антоновича, 176 (з адресами усіх ресторанів мережі можна ознайомитися за посиланням)

Бюджет: ₴₴. Хінкалі (22-27 грн), гарячі страви (98-330 грн), десерти (34-120 грн).

Страви: хачапурі по-аджарськи – 139 грн, хачапурі фірмовий — 165 грн, кубдарі – 165 грн, хачапурі з беконом та грибами – 168 грн, хачапурі по-мегрельські – 160 грн, хачапурі зі шпинатом – 134 грн, хачапурі з індичкою та томатами – 170 грн, хачапурі по-імеретинські – 144 грн.

Деталі: ресторан TARANTINO family, страви на мангалі, сімейні вечері, колоритна атмосфера, резерв столів, великий асортимент грузинських вин, доставка, формат take away.

«Хачапурі та вино» – столична мережа закладів грузинської кухні. Налічує більше десяти локацій. В ресторані можна скуштувати традиційні страви з м’яса, супи, хінкалі та інші грузинські страви серед яких і хачапурі (в закладі пропонують 8 видів). В меню можна знайти хачапурі з сиром, м’ясом, грибами та навіть зі шпинатом. До страв чудово пасуватиме вино або ексклюзивні грузинські чаї на основі трав’яного збору, які щосезону пропонують у закладі.

Tbiliso

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Спаська, 8А; Оболонський проспект, 1Б (ТРЦ DREAM TOWN); вул. Берковецька, 6Д (ТРЦ LAVINA MALL); Русанівська набережна, 4; вул. Івана Пулюя, 8А; вул. Деміївська, 31.

Бюджет: ₴₴. Салати (119-189 грн), основні страви (179-245 грн), десерти (55-89 грн).

Страви: хачапурі чотири сири – 165/195 грн, хачапурі по-аджарські Титанік – 215 грн, хачапурі по-аджарські з телятиною – 145/169 грн, хачапурі з лососем та шпинатом – 225 грн, хачапурі по-королівськи – 157 грн, хачапурі по-мегрельски – 129/157 грн, кубдарі – 140/167 грн, хачапурі з куркою, грибами та сиром – 140/167 грн.  

Деталі: мережа ресторанів грузинської кухні, 10 різновидів хачапурі, 8 видів хінкалі, домашнє вино, автентичні грузинські страви та сучасні варіації, дитяче меню, резерв столів, формат take away та доставка.

Tbiliso – мережа закладів, у яких поєднується грузинська гостинність, колоритна та смачна кухня і сучасний, приємний інтер’єр. Концепт закладу — характер і філософія сонячної̈ Грузії̈. Меню ресторану — це поєднання автентичних грузинських страв та їх сучасних варіацій. Гості можуть скуштувати пхалі, відчути яскравий смак баклажанових рулетиків із горіховою начинкою та поласувати домашнім яблучним пирогом на десерт. Щодо хачапурі, то в меню закладу їх 10 видів. Доповнить трапезу, звичайно ж, домашнє грузинське вино, яке є гордістю ресторану.

Чічіко

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославів Вал, 23А; вул. Драгомирова, 17Д.

Бюджет: ₴₴. Закуски (120-275 грн), гарячі страви (288-515 грн), десерти (70-245 грн).

Страви: хачапурі по-мегрельськи – 195 грн, хачапурі по-мегрельськи з трюфельною пастою — 475 грн, хачапурі «Дьявола» – 225 грн, хачапурі по-аджарськи – 225 грн, хачапурі зі шпинатом – 225 грн, хачапурі «Чотири сира» – 255 грн, кубдарі з бараниною – 255 грн, кубдарі з білими грибами та сочевицею – 275 грн.

Деталі: сучасне міське грузинське кафе, карта вин, коктейльна карта, дитяче меню, дитяча кімната, страви у хоспері, ланч-сети у будні з 12:00 до 17:00, резерв столів, формат take away, доставка.

«Чічіко» — мережа сучасних грузинських міських кафе. Заклади знаходяться на Новопечерських Липках та неподалік Золотих воріт. Як запевняє сам ресторан, у них гості можуть познайомитися з новим поглядом на грузинські традиції та спробувати сучасну гастрономію, а також вина та чачу молодої Грузії. Окрім гарячих грузинських страв з м’яса та риби, страв у хоспері та східних закусок, в «Чічіко» готують класичні та авторські хачапурі. В меню можна обрати популярний хачапурі по-аджарськи та спробувати хачапурі по-мегрельськи з трюфельною пастою.

Головне фото: hachapurikiev.

Фото: chachapuri_kyiv, hachapurikiev, tbiliso.kyiv, mamamanana.com.ua, chichiko.moderngeorgian

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi