Харчо в ресторанах Києва: зігріваюча страва для прохолодної осені - PostEat

пошук

Харчо в ресторанах Києва: зігріваюча страва для прохолодної осені
20-09-2019 0 3169


Харчо в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Харчо — це національний грузинський суп з яловичини з рисом, волоськими горіхами і тклапі (висушене пюре з м’якоті сливи ткемалі) або кислим соусом ткемалі. Суп харчо дуже густої консистенції і пряний, завдяки великій кількості зелені і часнику. За класичним грузинським рецептом в харчо потрібно додавати тільки яловичину, однак це спростовує класик грузинської кухні Тамара Сулаквелідзе в своїй книзі «Грузинські страви» 1959 року видання, де розповідає про 11 способів приготування цього чудового супу: з куркою, бараниною, свининою, індичкою та навіть з осетриною. Двома інгредієнтами, без яких не можна уявити харчо, є сливовий соус ткемалі та терті волоські горіхи.

Хмелі-Сунелі 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Омеляновича-Павленка, 4-6

Бюджет: ₴₴. Салати (135–195 грн), хачапурі (155–265 грн), основні страви (116–499 грн).

Страви: харчо – 110 грн.

Напої: фірмовий лимонад – 45 грн, апельсиновий фреш – 80 грн, імбирний чай – 85 грн, еспресо – 38 грн.

Деталі: сучасна грузинська кухня, ресторан мережі закладів Tarantino Family, мангал-меню, сезонне оновлення меню, відкрита кухня, багата колекція вин з усіх регіонів Грузії, жива музика, виступи танцюристів, кальянне меню, банкетні пропозиції.

«Хмелі-Сунелі» — сучасний ресторан грузинської кухні на Печерську. У закладі готують улюблені грузинські страви в сучасній інтерпретації, великий вибір позицій в меню дозволить кожному знайти те, що йому до смаку. В «Хмелі-Сунелі» готують густий гострий харчо з телятиною, спробуйте.

Saperavi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Грушевського, 1в

Бюджет: ₴₴₴. Салати та холодні закуски (135–790 грн), страви з м’яса та птиці (210–1990 грн), десерти (40–330 грн).

Страви: харчо – 140 грн.

Напої: морс – 160 грн/1 л, американо – 50 грн, грог – 150 грн, чай імбирний з лимоном – 110 грн.

Деталі: грузинська кухня, колекція грузинських вин, частково відкрита кухня, кілька залів, мангал-меню, відкрита тераса, послуги сомельє, дитяча ігрова зона, жива музика, вина побокально, резерв столів.

Saperavi знаходиться в історичній частині міста, в центрі Хрещатого парку, і вдало поєднує в собі переваги міського і заміського ресторану. У Saperavi готують автентичні страви за неадаптованими рецептами, щоб кожен гість міг дізнатися справжній смак Грузії. В меню ресторану зібрані кращі страви з усіх регіонів Грузії – аджапсандал, сациві, пхали, долма, хінкалі, лобіо.

99 ЛАРІ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 106/11

Бюджет: ₴₴. Салати (104–152 грн), основні страви (104–182 грн), десерти (35–79 грн).

Страви: харчо – 78 грн.

Напої: домашнє вино «Ркацителі» – 225 грн/500 г, настоянка на чачі (гранат і м’ята) – 54 грн/50 мл, чача домашня – 49 грн/50 мл.

Деталі: грузинська кухня, сучасна інтерпретація грузинських кулінарних традицій, тандир-меню, неординарний інтер’єр, сніданки з 9:00 до 12:00, літня тераса, велика колекція грузинських вин.

«99 ЛАРІ» — невелике затишне грузинське кафе в центрі столиці. Заклад вирізняється неординарним інтер’єром, доповненим цікавими елементами декору: картинами на стінах, вазами і живими квітами. Зігрітися і ситно поїсти в «99 ЛАРІ» можна обравши з перших страв харчо.

Хiнкальня Gogi         

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Льва Толстого, 13; вул. Мала Житомирська, 15а; б-р Тараса Шевченка, 2.

Бюджет: ₴₴. Салати (89–136 грн), основні страви (79–215 грн), десерти (52–156 грн).

Страви: харчо – 72 грн.

Напої: глінтвейн б/а – 64 грн, «Кривава Маріне» – 75 грн, ананасовий чай – 52 грн, «Недитячий» какао з маршмелоу – 62 грн.

Деталі: грузинські ресторани, сезонне меню, резерв столів, формат take away, доставка, страви на вогні, домашні вина, настоянки і лимонади, авторський чай, коктейльна карта.

Усі три заклади грузинської кухні «Хiнкальня Gogi» знаходяться в центрі Києва. У ресторанах пропонують спробувати популярні страви грузинської кухні, а також купити спеції, соуси, джеми, настоянки власного виробництва. Харчо в закладах «Хiнкальня Gogi» готують за оригінальним грузинським рецептом.

Чачапурі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: б-р Тараса Шевченка, 36а; вул. Анни Ахматової, 30.

Бюджет: ₴₴. Салати (102–127 грн), основні страви (71–213 грн), десерти (81–135 грн).

Страви: харчо – 91 грн.

Напої: лимонад тархун – 87,5 грн/500 мл, лимонад дюшес – 75 грн/500 мл, лимонад барбарис – 75 грн/500 мл.

Деталі: традиційні страви грузинської кухні, тоне-меню, кулінарні майстер-класи для дорослих і дітей, доставка, автентичний інтер’єр, дегустації грузинських вин, резерв столів.

Ресторан «Чачапурі» на бульварі Шевченко вже п’ять років вважається «офіційним представництвом грузинської кухні в Україні». На початку року другий заклад мережі відкрився на столичних Позняках. В обох закладах шанують грузинські традиції гостинності та готують автентичні страви. Спробуйте в закладах харчо, який готують з телятиною, рисом, зеленню та спеціями.

VANO IVANO Telbin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Юрія Шумського, 3а

Бюджет: ₴₴. Салати (85–129 грн), гарячі страви (95–295 грн), страви на вугіллі (45–195 грн).

Страви: харчо – 75 грн.

Напої: еспресо – 30 грн, лате – 39 грн, кава по-грузинськи – 45 грн, чай з жасмином – 45 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, традиційні страви, мангал-меню, великий вибір алкоголю, домашні напої, мальовничий вид на озеро, альтанки біля води, кілька залів, підходить для банкетів, резерв столів, тематичні заходи.

VANO IVANO Telbin – один із закладів мережі колоритних грузинських ресторанів. Відмінна риса цього ресторану — чудова панорама мальовничої природи в межах міста. Ресторан знаходиться на березі озера Тельбін, у закладі є затишні окремі альтанки просто біля води. У меню традиційні страви грузинської кухні — пхали, сациві, лобіо, аджапсандалі, чашушулі, хачапурі, люля-кебаб.

Фото: Facebook Хмелі-Сунелі, Saperavi, 99 ЛАРІ, Хiнкальня Gogi, Чачапурі \ Чачапури, VANO IVANO Telbin

Головна фотографія: VANO IVANO Telbin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi