пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Хінкалі в закладах Києва шукала редакція PostEat. Національну грузинську страву хінкалі почали готувати в гірських районах країни, начинка для хінкалі залежить від того, в якому регіоні Грузії готують страву. Класичний рецепт, хевсурулі, складається тільки з м’ясного фаршу (з баранини, яловичини, свинини), цибулі, гострого перцю, солі і кмину. Для начинки хінкалі також використовують м’ясо птиці, кролика, ягняти або сир, гриби, картоплю і шпинат. Де куштувати хінкалі в Києві та з якою начинкою обрати, читайте в нашому матеріалі.
Де: вул. В. Васильківська, 44; вул. Г. Кірпи, 5Б; вул. Нижній Вал, 23; вул. Прорізна, 22; вул. Васильківська, 100А; пр-т Володимира Івасюка, 14Г.
Бюджет: ₴₴
Страви: хінкалі з яловичиною та свининою – 127 грн/4 шт., пшавські хінкалі з бараниною – 175 грн/4 шт., хінкалі з сирно-грибною начинкою – 235 грн/4 шт, хінкалі житні з індичкою — 175 грн/4 шт., хінкалі Том Ям з морепродуктами — 355 грн/4 шт.
Деталі: грузинська кухня, сезонні страви в меню, атмосферний інтер’єр, широкий вибір хінкалі і хачапурі, тоне-меню, доставка, формат take away.
«МАМА МАНАНА» — це ресторани грузинської кухні з дружньою атмосферою і висококласним сервісом. Інтер’єр закладів створює затишну атмосферу завдяки стильному декору. У ресторанах готують домашню грузинську кухню: хінкалі, гарячі закуски, м’ясні страви з печі тоне та грузинські десерти. Хінкалі готують 9 видів: класичні з бараниною та з яловичиною і свининою, а також їх тбіліську варіацію з м’ятою, цікаві варіації з житнього тіста з індичкою, зелені з сирно-грибною начинкою та Том Ям з креветками та мідіями. Є й солодка варіація хінкалі з вишне у чачі.
Де: Хорива 1/2е
Бюджет: ₴₴
Страви: хінкалі: з бараниною/з телятиною/з грибами/з сиром/з з грибами та сиром — 35 грн/шт.
Деталі: ресторан грузинської та італійської кухонь, знаходиться на Подолі, тематичний інтер’єр, два поверхи, страви з дровяної печі, піца з цільнозернового тіста на заквасці, підходить для банкетів, винна карта, компліменти від закладу іменинникам, працює щодня з 11:00 до 21:00.
Ресторан грузинсько-італійської кухні «Мама фокача & папа чача», що на Подолі, відкрився зовсім нещодавно. Окремо варто приділити увагу атмосфері, вона тут по-справжньому душевна та родинна. Також в закладі є гарна традиція: Тато всіх дівчат пригощає лимончелло, а чоловіків — чачею. Заклад пропонує великий вибір страв грузинської кухні: хачапурі, люля-кебаб, долма та інше. Особливими тут є хінкалі — вони ліпляться вручну і приготовані за традиційними рецептами. На вибір пропонують такі начинки: баранина, телятина, гриби, сир та сир з грибами. Рекомендують скуштувати їх усі, але особливо рекомендують з бараниною — з великою кількістю начинки, ароматним бульйоном та максимально автентичні.
Де: вул. Задніпровського, 13
Бюджет: ₴.
Страви: хінкалі: калакурі з бараниною/з яловичиною/зі свининою та яловичиною, мтіулурі з бараниною/з яловичиною/зі свининою та яловичиною/з сиром/з сиром та зеленню/з грибами та сиром/з полуницею/з вишнями/з солодким сиром – 27 грн/1 шт.
Деталі: ресторан грузинської та вірменської кухні, знаходиться на Печерську, демократичні ціни, страви на мангалі, сніданки з 09:00 до 12:00, понад десять видів хачапурі, замовлення хінкалі від чотирьох штук, резерв столів.
Miminoshi — ресторан грузинської та вірменської кухні на Печерську. Стильний та атмосферний інтер’єр просякнутий грузинськими мотивами. У меню ресторану — хінкалі з різноманітними начинками, понад 10 видів хачапурі, а також страви на мангалі. Хінкалі в ресторані Miminoshi готують двох видів мтіулурі без зелені та калакурі з кінзою, серед начинок: свинина та яловичина, баранина, сир, гриби, полуниця, вишня та солодкий сир, можна замовити смажену варіацію хінкалі.
Де: вул. Ярославів Вал, 23А
Бюджет: ₴₴.
Страви: хінкалі: мікс зі свинини та телятини — 40 грн/1 шт., з ягням — 45 грн/1 шт., пасанаурі з телятиною — 40 грн/1 шт., міні-хінкалі з сирами сулугуні та рікота — 235 грн, смажені хінкалі з соусом «Мацоні» — 225 грн.
Деталі: сучасне міське грузинське кафе, карта вин, коктейльна карта, страви у хоспері, резерв столів, формат take away, доставка.
«Чічіко» — мережа сучасних грузинських міських кафе. Зараз відновив роботу заклад неподалік Золотих воріт. Як запевняє сам ресторан, у них гості можуть познайомитися з новим поглядом на грузинські традиції та спробувати сучасну гастрономію, а також вина та чачу молодої Грузії. В меню — гарячі грузинські страви з м’яса та риби, страви у хоспері та східні закусок, класичні та авторські хачапурі, й харчо. Хінкалі готують з міксом зі свинини та телятини, з ягням та пасанаурі з телятиною (їх можна замовити й у смаженому варіанті, мінімальне замовлення 4 шт.), також готують міні-хінкалі з сирами сулугуні та рікота.
Де: вул. Райдужна, 8а; вул. Лятошинського, 18б.
Бюджет: ₴₴.
Страви: хінкалі калакурі — 25 грн/1 шт., хінкалі з бараниною — 29 грн/1 шт., хінкалі з сулугуні та імеретинським сиром — 29 грн/1 шт., хінкалі мохевурі без зелені (телятина/свинина або баранина) — 25/29 грн/1 шт., хінкалі з сезонними фруктами — 29 грн/1 шт.
Деталі: ресторани грузинської кухні, традиційні страви, мангал-меню, великий вибір алкоголю, домашні напої, доставка, take away.
VANO IVANO — сім’я грузинських ресторанів у Києві, яка зараз має два заклади на Райдужному та на Теремках. Автором ідеї є відомий грузинський актор Вано Янтбелідзе. У ресторанах мережі ви можете спробувати традиційні страви грузинської кухні, зокрема, страви на мангалі — шашлики, кебаби та овочі-гриль. Хінкалі готують з бараниною, зі свининою, з телятиною, з сулугуні та імеретинським сиром, а також з сезонними фруктами.
Де: вул. Хрещатик, 6
Бюджет: ₴₴
Страви: хінкалі: хевсурулі з рубленою свининою та яловичиною — 39 грн/1 шт., калакурі зі свиною, яловичиною та кінзою — 39 грн/1 шт., з бараниною — 39 грн/1 шт., з креветкою — 49 грн/1 шт., з горгондзолою — 39 грн/1 шт., з лососем та сиром — 349 грн/1 шт., з вишнями — 35грн/1 шт.
Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться в центрі Києва, власники ресторану — Тарас і Оксана Середюк, концептуальний інтер’єр, демократичні ціни, тандир-меню, безлімітні пропозиції, формат take away, резерв столів.
«Georgia Джорджия» — грузинський ресторан від відомих рестораторів Тараса і Оксани Середюк, який знаходиться на центральній вулиці столиці. Інтер’єр закладу сучасний, з автентичними елементами в декорі. В меню 6 видів хачапурі, сім видів хінкалі, шашлик, люля-кебаб та інші традиційні грузинські страви. Хінкалі готують з рубленою свининою та яловичиною, з бараниною, з креветкою, з горгондзолою, з лососем та сиром, з вишнями.
Головна фото: VANO IVANO
Фото: Facebook МАМА МАНАНА,Mama Focaccia & Papa Chacha, Miminoshi, «Чічіко», VANO IVANO, Georgia.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi