Хочеться м'яса: BBQ-меню в ресторанах Києва - PostEat

пошук

Хочеться м'яса: BBQ-меню в ресторанах Києва
07-11-2019 0 269


Редакція PostEat розповідає, де шукати BBQ-меню в ресторанах Києва. Страви на мангалі смакують по-особливому та зберігають всі вітаміни завдяки технології приготування. М’ясо набуває пікантного аромату і залишається при цьому соковитим, а риба стає ніжною та отримує хрустку скоринку. Які страви BBQ пропонують у ресторанах Києва, читайте у нашому огляді.

Цікаві факти про BBQ:

  • Дослідники схиляються до того, що батьківщиною барбекю був острів Гаїті — африканське населення острова готувало м’ясо на повільно тліючому вугіллі, і такий спосіб називався «barbacoas».
  • В Америці барбекю є президентською традицією — вперше провести барбекю в Білому домі вирішив 36-й президент Сполучених Штатів Ліндон Джонсон. З тих пір щорічно в офіційній резиденції президента готують ребра на грилі.
  • Перший соус для барбекю став продаватися в крамницях і магазинах у 1909 році. А вже в 1948 році всесвітньо відома компанія Heinz представила перший «національний» соус для барбекю, який до цих пір користується популярністю по всьому світу.
  • Для барбекю використовують різні види деревини, щоб надати стравам особливого аромату. Найпопулярнішими є дуб, вишня, яблуня і клен. Не варто використовувати ялину, сосну та інші хвойні дерева, які містять смолу.
  • Важливим моментом в історії розвитку барбекю став винахід напівфабрикату деревного вугілля — таке вугілля було запатентовано в 1897 році, виробляли його на заводах Генрі Форда.
  • У 1950-х був придуманий спеціальний сферичний котел для барбекю, який винайшов простий зварювальник з Чикаго Джордж Стівен. Саме його прототип жаровні став еталонним для барбекю і застосовується з невеликими змінами і сьогодні.
  • У серпні 2017 року бельгійці Вінк і Бьорн Букьо побили світовий рекорд безперервного смаження барбекю. Протягом 51 години, 51 хвилини і 51 секунди вони засмажили близько 4 тисяч шматків м’яса.

Чачаварня

Де: вул. Пушкінська, 1-3/5

Бюджет: ₴₴. Салати (98–237 грн), гарячі страви (115–286 грн), страви на вугіллі (65–2990 грн), хачапурі (116–292 грн), хінкалі (96–114 грн/4 шт.).

Страви: люля з баранини – 189 грн/200 г, асорті шашлику для компанії – 2290 грн/2 кг, філе сома у кавказькому маринаді – 148 грн/100 г, перепілки у пікантно-апельсиновій глазурі – 286 грн, стейк Ковбой – 134 грн/100 г.

Напої: чача власного виробництва/настоянки на чачі – 59 грн/50 мл, домашнє червоне напівсухе вино (Грузія, Кахетія) – 86 грн/150 мл.

Деталі: сучасний грузинський ресторан в центрі Києва, затишний інтер’єр, єдиний заклад з власною чачаварнею, страви на мангалі, винна карта, резерв столів, дегустації.

«Чачаварня» — сучасний грузинський ресторан в центрі Києва, в якому інтерпретують багатовікові традиції грузинської гостинності на сучасний лад. У зоні відкритого гриля на вугіллі гостям готують шашлик, люля, каре, стейки, рибу, птицю і овочі, а також улюблені всіма хачапурі і ароматний шоті. Спробуйте осінні новинки з оновленого меню — соковите філе сома у кавказькому маринаді та ніжних перепілок у пікантно-апельсиновій глазурі. Доповнить ароматні страви краще за все чача, яку готують самостійно у закладі — її варять лише із натуральної сировини, а також експериментують, роблячи настоянки на чачі з фруктами, ягодами і травами. Ви можете обрати чачу класичну (45 %) або міцну (60%).

Rebernia / Реберня

Де: Андріївський узвіз, 2

Бюджет: ₴₴. Ребра на вогні (169 грн/400 г), до ребер (28–96 грн), страви на вогні (154–298 грн), зупи (42–62 грн).

Страви: ребра на вогні – 169 грн/400 г, скумбрія на грилі – 154 грн, яловичий антрекот – 298 грн.

Напої: пиво «Зеник Правда» – 72 грн/0,5 л, пиво «Оріон Правда» – 72 грн/0,5 л, компот – 84 грн/1 л, фреш апельсиновий – 68 грн.

Деталі: м’ясний ресторан, знаходиться на Подолі, три поверхи, стильний концептуальний інтер’єр, трави на відкритому вогні, театральна подача страв, відкрита кухня, вина, міцний алкоголь, львівське крафтове пиво, резерв столів.

«Rebernia / Реберня» — м’ясний заклад львівської ресторанної мережі !FEST («Криївка», Театр пива «ПРАВДA», «Дуже висока кухня», «Дім Легенд»). Ресторація розмістилась на трьох поверхах старовинної будівлі в історичній частині міста. Основною стравою в меню ресторану є реберця, які готують на відкритому мангалі. Також на вогні готують скумбрію та яловичий антрекот. Окрім м’яса, тут пропонують домашню випічку, мариновану бринзу, консервовані овочі, супи та запечену рибу.

Курені

Де: вул. Паркова дорога, 4

Бюджет: ₴₴. Вареники (95–140 грн), гарячі страви (135–600 грн), десерти (40–135 грн).

Страви: скумбрія з томатами-гриль і золотистою цибулею – 185 грн, шашлик з лосося в медовому маринаді – 355 грн, телятина на кістці – 370 грн, люля-кебаб з індички – 150 грн.

Напої: RADA Premium Respect – 60 грн/50 мл, Sauvignon Blanc – 190 грн/келих, Cabernet Sauvignon — 140 грн/келих.

Деталі: позиціонує себе як заміський ресторан в центрі міста; українська, європейська, кавказька кухня; гриль-меню, тандир-меню, дитячий майданчик, відкритий мангал, панорамна зимова зала, VIP-зала, велика винна карта, резерв столів, доставка, формат take away, kids friendly.

«Курені» — ресторан української кухні, який завдяки розташуванню в мальовничій парковій зоні поблизу центру вже багато років є улюбленим закладом багатьох киян. «Курені» не просто ресторан, а комплекс для відпочинку з дитячим майданчиком і атракціоном «Батут-джампінг», відкритим мангалом і тандиром. У меню представлені страви української, європейської та кавказької кухні, а також сезонні спеціалітети від шефа.

Ватра

Де: вул. Архітектора Городецького, 4Б

Бюджет: ₴₴. Закуски (69–989 грн), страви на грилі (189–798 грн), десерти (49–89 грн).

Страви: стейк із тунця з овочами wok – 199 грн, медальйони з яловичини із соусом з перцю – 329 грн, рибай ribeye з української мармурової яловичини – 349 грн.

Напої: Pinot Noir Marlborough Sun – 136 грн/150 мл, Feteaska Alba&Chardonnay – 59 грн/150 мл, Bloody Mary – 139 грн, Bardolino Chiaretto Classico – 420 грн/750 мл.

Деталі: український м’ясний ресторан, заклад сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, винна карта, сети для компаній, стейки і лобстери, а також бургери і BBQ в меню, банкетні зали, cork fee, dogs friendly.

«ВАТРА» — стейк-хаус, який об’єднав гастрономію і містику, старовинні рецептури і сучасні технології. Оскільки «ВАТРА» це вогнище, тут є камін, а в меню – безліч страв на грилі. Автентичні рецепти, унікальні продукти регіону і атмосфера, просочена містикою карпатських лісів — це все про «ВАТРУ». В ресторані використовуються сучасні технології обробки м’яса — є власна коптильня і спеціальні камери для сухого визрівання м’яса.

Grill do Brasil

Де: бул. Лесі Українки, 24

Бюджет: ₴₴. Родізіо (699 грн), родізіо weekend (699 грн), десерти (119 грн), домашнє вино на ваш вибір: 99 грн/150 мл.

Страви: родізіо weekend – 699 грн.

Напої: Caipirinha – 119 грн, Caipirinha Royal в ананасі – 299 грн, домашнє вино – 99 грн/150 мл.

Деталі: акцент на м’ясі, резерв столів, бізнес-ланчі, паркінг, доставка, тераса, kids friendly, сучасний інтер’єр, винна і коктейльна карти, бізнес-ланчі з 12:00 до 15:00 по буднях, ланч по буднях з 15:00 до 18:00.

У Grill do Brasil зберігають бразильську традицію приготування м’яса і культуру бенкетування в стилі родізіо, якій понад 300 років — клієнт платить фіксовану суму і насолоджується м’ясом, яке йому приносять офіціанти. В фіксовану суму входить 14 видів м’яса, салат-бар та ананас з гриля. До м’яса запропонують домашнє вино або коктейль Caipirinha.

SOLOD levantine grill

Де: проспект Павла Тичини, 1в

Бюджет: ₴₴. Мезе (37 грн), хумус (118–148 грн), салати (115–225 грн), страви на грилі (115–415 грн).

Страви: кебаб яловичий – 155 грн, томлена та палена капуста – 115 грн, шашлик соломон – 295 грн, стейк рібай з кісткою – 415 грн, суперхрустка дорадо – 285 грн.

Напої: Solod Bloody Mary – 155 грн, еспресо – 25 грн, грог – 98 грн, апельсиновий фреш – 85 грн.

Деталі: ресторан середземноморської кухні, знаходиться на Березняках, бренд-шефи — Дуду Ельмакіас і Йоссі Шитріт, шеф-кухар Олена Старун, стильний інтер’єр, панорамні вікна, випічка, страви на грилі, вино келихами, резерв столів.

SOLOD levantine grill — ресторан середземноморської кухні на лівому березі, який оновив концепцію цієї осені. Бренд-шефами SOLOD levantine grill стали Дуду Ельмакіас і Йоссі Шитріт – двоє молодих шеф-кухарів, що здобули шалену популярність в Ізраїлі, власники ресторану David & Joseph Downtown у Тель-Авіві. У тандемі з шефом Оленою Старун зірковими шефами було створено власне унікальне меню для SOLOD levantine grill. В оновленому меню — різноманітні мезе, кілька видів хумусу, салати, випічка та страви на грилі.

Фото: Facebook Чачаварня, Rebernia / Реберня, Курені, Ватра, Grill do Brasil, SOLOD levantine grill

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi