Хочеться м'яса: BBQ-меню в ресторанах Києва - PostEat

пошук

Хочеться м'яса: BBQ-меню в ресторанах Києва
07-11-2019 0 1449


Редакція PostEat розповідає, де шукати BBQ-меню в ресторанах Києва. Страви на мангалі смакують по-особливому та зберігають всі вітаміни завдяки технології приготування. М’ясо набуває пікантного аромату і залишається при цьому соковитим, а риба стає ніжною та отримує хрустку скоринку. Які страви BBQ пропонують у ресторанах Києва, читайте у нашому огляді.

Цікаві факти про BBQ:

  • Дослідники схиляються до того, що батьківщиною барбекю був острів Гаїті — африканське населення острова готувало м’ясо на повільно тліючому вугіллі, і такий спосіб називався «barbacoas».
  • В Америці барбекю є президентською традицією — вперше провести барбекю в Білому домі вирішив 36-й президент Сполучених Штатів Ліндон Джонсон. З тих пір щорічно в офіційній резиденції президента готують ребра на грилі.
  • Перший соус для барбекю став продаватися в крамницях і магазинах у 1909 році. А вже в 1948 році всесвітньо відома компанія Heinz представила перший «національний» соус для барбекю, який до цих пір користується популярністю по всьому світу.
  • Для барбекю використовують різні види деревини, щоб надати стравам особливого аромату. Найпопулярнішими є дуб, вишня, яблуня і клен. Не варто використовувати ялину, сосну та інші хвойні дерева, які містять смолу.
  • Важливим моментом в історії розвитку барбекю став винахід напівфабрикату деревного вугілля — таке вугілля було запатентовано в 1897 році, виробляли його на заводах Генрі Форда.
  • У 1950-х був придуманий спеціальний сферичний котел для барбекю, який винайшов простий зварювальник з Чикаго Джордж Стівен. Саме його прототип жаровні став еталонним для барбекю і застосовується з невеликими змінами і сьогодні.
  • У серпні 2017 року бельгійці Вінк і Бьорн Букьо побили світовий рекорд безперервного смаження барбекю. Протягом 51 години, 51 хвилини і 51 секунди вони засмажили близько 4 тисяч шматків м’яса.

Чачаварня

Де: вул. Пушкінська, 1-3/5

Бюджет: ₴₴. Салати (98–237 грн), гарячі страви (115–286 грн), страви на вугіллі (65–2990 грн), хачапурі (116–292 грн), хінкалі (96–114 грн/4 шт.).

Страви: люля з баранини – 189 грн/200 г, асорті шашлику для компанії – 2290 грн/2 кг, філе сома у кавказькому маринаді – 148 грн/100 г, перепілки у пікантно-апельсиновій глазурі – 286 грн, стейк Ковбой – 134 грн/100 г.

Напої: чача власного виробництва/настоянки на чачі – 59 грн/50 мл, домашнє червоне напівсухе вино (Грузія, Кахетія) – 86 грн/150 мл.

Деталі: сучасний грузинський ресторан в центрі Києва, затишний інтер’єр, єдиний заклад з власною чачаварнею, страви на мангалі, винна карта, резерв столів, дегустації.

«Чачаварня» — сучасний грузинський ресторан в центрі Києва, в якому інтерпретують багатовікові традиції грузинської гостинності на сучасний лад. У зоні відкритого гриля на вугіллі гостям готують шашлик, люля, каре, стейки, рибу, птицю і овочі, а також улюблені всіма хачапурі і ароматний шоті. Спробуйте осінні новинки з оновленого меню — соковите філе сома у кавказькому маринаді та ніжних перепілок у пікантно-апельсиновій глазурі. Доповнить ароматні страви краще за все чача, яку готують самостійно у закладі — її варять лише із натуральної сировини, а також експериментують, роблячи настоянки на чачі з фруктами, ягодами і травами. Ви можете обрати чачу класичну (45 %) або міцну (60%).

Rebernia / Реберня

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 2

Бюджет: ₴₴. Ребра на вогні (169 грн/400 г), до ребер (28–96 грн), страви на вогні (154–298 грн), зупи (42–62 грн).

Страви: ребра на вогні – 169 грн/400 г, скумбрія на грилі – 154 грн, яловичий антрекот – 298 грн.

Напої: пиво «Зеник Правда» – 72 грн/0,5 л, пиво «Оріон Правда» – 72 грн/0,5 л, компот – 84 грн/1 л, фреш апельсиновий – 68 грн.

Деталі: м’ясний ресторан, знаходиться на Подолі, три поверхи, стильний концептуальний інтер’єр, трави на відкритому вогні, театральна подача страв, відкрита кухня, вина, міцний алкоголь, львівське крафтове пиво, резерв столів.

«Rebernia / Реберня» — м’ясний заклад львівської ресторанної мережі !FEST («Криївка», Театр пива «ПРАВДA», «Дуже висока кухня», «Дім Легенд»). Ресторація розмістилась на трьох поверхах старовинної будівлі в історичній частині міста. Основною стравою в меню ресторану є реберця, які готують на відкритому мангалі. Також на вогні готують скумбрію та яловичий антрекот. Окрім м’яса, тут пропонують домашню випічку, мариновану бринзу, консервовані овочі, супи та запечену рибу.

Курені

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Паркова дорога, 4

Бюджет: ₴₴. Вареники (95–140 грн), гарячі страви (135–600 грн), десерти (40–135 грн).

Страви: скумбрія з томатами-гриль і золотистою цибулею – 185 грн, шашлик з лосося в медовому маринаді – 355 грн, телятина на кістці – 370 грн, люля-кебаб з індички – 150 грн.

Напої: RADA Premium Respect – 60 грн/50 мл, Sauvignon Blanc – 190 грн/келих, Cabernet Sauvignon — 140 грн/келих.

Деталі: позиціонує себе як заміський ресторан в центрі міста; українська, європейська, кавказька кухня; гриль-меню, тандир-меню, дитячий майданчик, відкритий мангал, панорамна зимова зала, VIP-зала, велика винна карта, резерв столів, доставка, формат take away, kids friendly.

«Курені» — ресторан української кухні, який завдяки розташуванню в мальовничій парковій зоні поблизу центру вже багато років є улюбленим закладом багатьох киян. «Курені» не просто ресторан, а комплекс для відпочинку з дитячим майданчиком і атракціоном «Батут-джампінг», відкритим мангалом і тандиром. У меню представлені страви української, європейської та кавказької кухні, а також сезонні спеціалітети від шефа.

Ватра

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Архітектора Городецького, 4Б

Бюджет: ₴₴. Закуски (69–989 грн), страви на грилі (189–798 грн), десерти (49–89 грн).

Страви: стейк із тунця з овочами wok – 199 грн, медальйони з яловичини із соусом з перцю – 329 грн, рибай ribeye з української мармурової яловичини – 349 грн.

Напої: Pinot Noir Marlborough Sun – 136 грн/150 мл, Feteaska Alba&Chardonnay – 59 грн/150 мл, Bloody Mary – 139 грн, Bardolino Chiaretto Classico – 420 грн/750 мл.

Деталі: український м’ясний ресторан, заклад сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, винна карта, сети для компаній, стейки і лобстери, а також бургери і BBQ в меню, банкетні зали, cork fee, dogs friendly.

«ВАТРА» — стейк-хаус, який об’єднав гастрономію і містику, старовинні рецептури і сучасні технології. Оскільки «ВАТРА» це вогнище, тут є камін, а в меню – безліч страв на грилі. Автентичні рецепти, унікальні продукти регіону і атмосфера, просочена містикою карпатських лісів — це все про «ВАТРУ». В ресторані використовуються сучасні технології обробки м’яса — є власна коптильня і спеціальні камери для сухого визрівання м’яса.

Grill do Brasil

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бул. Лесі Українки, 24

Бюджет: ₴₴. Родізіо (699 грн), родізіо weekend (699 грн), десерти (119 грн), домашнє вино на ваш вибір: 99 грн/150 мл.

Страви: родізіо weekend – 699 грн.

Напої: Caipirinha – 119 грн, Caipirinha Royal в ананасі – 299 грн, домашнє вино – 99 грн/150 мл.

Деталі: акцент на м’ясі, резерв столів, бізнес-ланчі, паркінг, доставка, тераса, kids friendly, сучасний інтер’єр, винна і коктейльна карти, бізнес-ланчі з 12:00 до 15:00 по буднях, ланч по буднях з 15:00 до 18:00.

У Grill do Brasil зберігають бразильську традицію приготування м’яса і культуру бенкетування в стилі родізіо, якій понад 300 років — клієнт платить фіксовану суму і насолоджується м’ясом, яке йому приносять офіціанти. В фіксовану суму входить 14 видів м’яса, салат-бар та ананас з гриля. До м’яса запропонують домашнє вино або коктейль Caipirinha.

SOLOD levantine grill

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Павла Тичини, 1в

Бюджет: ₴₴. Мезе (37 грн), хумус (118–148 грн), салати (115–225 грн), страви на грилі (115–415 грн).

Страви: кебаб яловичий – 155 грн, томлена та палена капуста – 115 грн, шашлик соломон – 295 грн, стейк рібай з кісткою – 415 грн, суперхрустка дорадо – 285 грн.

Напої: Solod Bloody Mary – 155 грн, еспресо – 25 грн, грог – 98 грн, апельсиновий фреш – 85 грн.

Деталі: ресторан середземноморської кухні, знаходиться на Березняках, бренд-шефи — Дуду Ельмакіас і Йоссі Шитріт, шеф-кухар Олена Старун, стильний інтер’єр, панорамні вікна, випічка, страви на грилі, вино келихами, резерв столів.

SOLOD levantine grill — ресторан середземноморської кухні на лівому березі, який оновив концепцію цієї осені. Бренд-шефами SOLOD levantine grill стали Дуду Ельмакіас і Йоссі Шитріт – двоє молодих шеф-кухарів, що здобули шалену популярність в Ізраїлі, власники ресторану David & Joseph Downtown у Тель-Авіві. У тандемі з шефом Оленою Старун зірковими шефами було створено власне унікальне меню для SOLOD levantine grill. В оновленому меню — різноманітні мезе, кілька видів хумусу, салати, випічка та страви на грилі.

Фото: Facebook Чачаварня, Rebernia / Реберня, Курені, Ватра, Grill do Brasil, SOLOD levantine grill

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi