Заклади Києва з гарним вибором вина і сиру: де насолодитись кращим з гастрономічних поєднань - PostEat

пошук

Заклади Києва з гарним вибором вина і сиру: де насолодитись кращим з гастрономічних поєднань
11-07-2019 0 2640


Заклади Києва з гарним вибором вина і сиру шукала редакція PostEat. Відоме та улюблене багатьма поєднання сиру з вином вважається одним з найвдаліших фудпейрингів для будь-якої нагоди. Створюючи гастрономічний дует, варто взяти до уваги смакові особливості кожного з учасників, вирішити, що буде головним (сир чи вино) та коли ви будете насолоджуватись смаками — під час вечері або після неї. Якщо ви плануєте куштувати сир з вином за вечерею, необхідно орієнтуватись на основне вино, зазвичай червоне. В якості дижестиву традиційно подають солодке вино, отже, обираючи сир, варто спиратись саме на цю смакову характеристику. Які вина краще обирати до певних видів сиру:

  • До свіжих сирів (моцарела, моцарела бурата, козиний бюш-де-шевр, фета, рікота, маскарпоне, страчіно) пасуватимуть молоді, сухі білі та червоні вина з фруктовими нотами (Соаве, Піно Блан, Вердехо, Совіньон Блан, Шардоне, Піно Нуар, Вальполічела).
  • До м’яких сирів (брі, камамбер, робіола) варто обирати ігристі вина, шампанське або сухі білі вина (Шардоне, Совіньон Блан, Шенен Блан, Грюнер Велтлінер).
  • До напівтвердих сирів (грюйер, гауда, хаварти, проволоне, едам) пасуватимуть сухі білі вина з відтінком дуба (Шардоне, Піно Грі, Ріоха) та червоні без інтенсивних дубових нот (Кот-де Рона, К’янті, молоді купажі Бордо).
  • До твердих сирів (чедер, пармезан, пекоріно, подвійний глостер, грана падано, бофор) обирайте марочні ігристі вина традиційного методу, шері або червоні вина (Санджовезе, Небіоло, Ал’яніко).
  • Блакитні сири (камбоцола, данаблю, горгонзола, рокфор, стілтон) чудово поєднуються із солодкими винами або десертними винами з сушеного винограду (Він Санто, Юрансон, Речото де Соаве).

В цьому огляді розповідаємо вам про заклади Києва з гарним вибором вина і сиру — читайте та відправляйтесь на дегустацію!

Кафе-сироварня «Мацоні»

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5, вул. Велика Васильківська, 114.

Бюджет: ₴₴. Закуски (98–207 грн), гарячі страви (114–322 грн), десерти (25–108 грн).

Страви: сирне асорті – 198 грн, дегустаційна тарілка сирів – 109 грн, смажений сулугуні – 92 грн.

Напої: «Мукузані Бадагоні 2016» – 625 грн/750 мл, «Оджалеші Телліані Веллі 2015» – 510 грн/750 мл, «Гвірабі-Сапераві Хареба 2016» – 110 грн/150 мл, «Мцване Терра Інітіа 2016» – 130 грн/150 мл.

Деталі: грузинське кафе-сироварня, стильний інтер’єр, сири для хачапурі готують в ресторані, чача і настойки, дитяча кімната з нянею, доставка, тераса, резерв столів.

Кафе-сироварня «Мацоні» — це втілення грузинської привітності, щедрого застілля та колоритних традицій. В обох закладах (і на Русанівці, і в центрі міста) створили затишну атмосферу, де якнайкраще смакуватимуть сир та вино. Сири для «Мацоні» виготовляються на власній сироварні з відбірного фермерського молока. В сирній карті представлено 14 видів сирів, кожен з яких можна придбати з собою. Винна карта закладів задовольнить найбільш вимогливих гурманів. В «Мацоні» можна побокально спробувати унікальні вина з автохтонних і рідкісних сортів винограду, а також оригінальні вина, витримані в квеврі. Окрім того, ексклюзивно для «Мацоні» ТМ «Іберія» розливає вино «Алазанська долина». Ідеальним супроводом до келиха вина стане дегустаційна сирна тарілка.

Веранда на Дніпрі

Де: Набережне шосе, 11а.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (155–498 грн), паста і ризото (215–1600 грн), десерти (35–450 грн).

Страва: асорті італійських сирів з гарбузовим джемом – 398 грн, асорті еко-сирів власного приготування (бурата, буфало, страчатела) – 498 грн.

Напої: Volnay 1-er Cru «Les Pitures – 520 грн/150 мл, Primitivo di Manduria Sessantanni – 340 грн/150 мл, Malvasia Venezia Giulia – 1700 грн/750 мл, Valpolicella Classico Superiore Zenato – 900 грн/750 мл.

Деталі: розташований в історичному центрі Києва в Наводницькому парку, триповерховий ресторан на воді, мальовничий вид на Дніпро, тераса на даху, власна сироварня, raw-bar, страви з печі тандир, страви на відкритому вогні, лаунж-зона, кальян, змістовна винна карта, працює до останнього гостя, dress code, підходить для банкетів.

«Веранда на Дніпрі» — преміум-ресторан на воді, з якого відкривається захоплюючий вид на Дніпро. На кожному з трьох поверхів закладу особлива атмосфера і концепція: перший поверх займає вишуканий ресторан, другий поверх відведений під лаунж-зону, а на третьому поверсі розташована видова тераса. Меню закладу базується на принципах поєднання простоти, унікальності і вишуканості смаків. У власній сироварні ресторану готують класичні сири. Особливої уваги заслуговує винна карта закладу, в якій зібрано багато позицій з усього світу.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Де: вул. Січових Стрільців, 82.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (197–437 грн), домашня паста і ризото (149–397 грн), десерти (112–387 грн).

Страви: моцарела бурата – 196 грн, моцарела страчатела – 196 грн, бурата афуміката з сонячними томатами – 470 грн, дегустація на двох (моцарела ді буфала, моцарела бурата, мортадела, брезаола, перець печений, цукіні мариновані, базилік) – 498 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, італійський ресторан з власною енотекою, відзначеною 2 келихами Wine Spectator, триповерховий ресторан, дров’яна піч, страви з органічних продуктів, сніданки, резерв столів, доставка, сезонне меню, kids friendly, хлібна лавка, формат take away, тераса, вечори живої музики, вина за цінами бутика.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa — ресторан італійської кухні з власної енотекою, відзначений двома келихами Wine Spectator. У закладі гості можуть влаштуватися на одному з трьох поверхів. На верхньому поверсі гостей чекає простора зала, де вечорами грає жива музика, в льоху є велика енотека з окремою сирною кімнатою, а на першому поверсі – справжня дров’яна піч. У колекції закладу — 1000 вин з усього світу, 100 найменувань шампанських вин, а також колекція грапи.

Маяк

Де: Дніпровська набережна, 2.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (135–585 грн), основні страви (225–1300 грн), десерти (60–260 грн).

Страви: бурата з карамельною грушою і соусом із чорної смородини – 225 грн, бурата з томатами чері, руколою, кедровими горіхами та базиліковим песто – 225 грн, страчатела з соусом фейхоа – 190 грн, фермерськi сири з трюфельним медом та компоте з чорної смородини – 295 грн,

Напої: Soave Classico Campagnola Italy – 225 грн/150 мл, Bourgogne Pinot Noir Doudet Naudin 2016 France – 299 грн/150 мл, Maison Blanche Bordeaux Blanc Maison Bouey 2015 – 800 грн/750 мл, Dolcetto d’Alba Munfrina Pelissero 2016 – 1100 грн/750 мл.

Деталі: ресторан європейської кухні на лівому березі Дніпра, панорамні вікна з видом на ріку, два поверхи, дві тераси, дві банкетні зали, 500 місць для гостей, понтон для приймання човнів, raw bar, устриці, страви на грилі, дитяча кімната, дитяче меню, винна кімната, понад 250 видів вина, кальяни, коктейльна карта, великий вибір міцного елітного алкоголю, підходить для банкетних заходів, резерв столів.

Ресторан «Маяк» розташований на березі Дніпра, з його панорамних вікон відкривається дивовижний краєвид на ріку. Інтер’єр ресторану виконаний в теплих тонах, зали прикрашені дизайнерськими дзеркалами й світильниками. В меню ресторану — класичні страви європейської та середземноморської кухонь з акцентом на страви-гриль. У багатій винотеці ресторану можна знайти вина з кращих винних регіонів світу.

Fabius

Де: Столичне шосе, 70.

Бюджет: ₴₴₴. Плато морепродуктів (3250–5950 грн), м’ясні антипасті (95–165 грн), салати і закуски (195–480 грн).

Страви: сет з м’яких сирiв (бурата, моцарела, рiкота, страчатела) – 460 грн, качокавало – 190 грн/100 г, афумiкато – 140 грн/130 г.

Напої: Elena Walch Pinot Grigio – 1900 грн/750 мл, Prosecco Argeo Ruggeri Brut – 1250 грн/750 мл, Tamellini Soave – 1550 грн/750 мл.

Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 зал, літні тераси й альтанка, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.

Fabius — вишуканий і елегантний ресторан авторської кухні, де можна відчути всю красу заміського відпочинку у межах столиці. Великі панорамні вікна з видом на мальовничі ліс та озеро, авторська кухня з італійським відтінком, яку очолює шеф-кухар Ігор Калениченко, і бездоганний сервіс. В меню закладу — великий вибір страв з м’яса і птиці, риба та морепродукти, крафтові сири з власної сироварні. Винна карта ресторану дозволить підібрати напій, який до тонкощів відповідатиме вашому смаку.

Spezzo

Де: Русанівська набережна, 8; вул. Велика Васильківська, 32, вул. Святошинська, 3.

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (89 – 265 грн), паста і ризото (98 – 275 грн), десерти (42 – 128 грн).

Страви: страчатела – 59 грн/50 г, бурата – 149 грн/50 г, моцарела – 58 грн/50 г, рікота – 48 грн/50 г, парміджано реджано – 68 грн/50 г, тарілка сирів власного приготування – 268 грн, асорті італійських сирів з медом – 299 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: мережа ресторанів італійської кухні, концептуальний інтер’єр, власна сироварня, пекарня, банкетні страви, антипасті-стіл, паста ручної роботи, сніданки щодня, винна карта, дров’яна піч, багатофункціональна дитяча ігрова кімната, резерв столів.

Spezzo — мережа італійських ресторанів з власною пекарнею і сироварнею. В закладі дотримуються кращих традицій італійської гостинності, спробуйте тут смачні сири, пасту ручної роботи, домашній хліб і апетитну піцу. Особливістю сімейних італійських ресторанів Spezzo є власна сироварня, де кожен гість може спостерігати за роботою сировара, що створює знамениті італійські сири: бурату, страчателу, моцарелу і рікоту. Всі сири виготовляються зі свіжого фермерського молока, вподобані сири завжди можна придбати з собою.

Фото: Facebook Кафе-сироварня Мацоні, Веранда на Днепре, Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa, Маяк, Fabius, Spezzo

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi