Заклади Подолу: осінній гастрономічний марафон - PostEat

пошук

Заклади Подолу: осінній гастрономічний марафон
19-11-2020 0 345


Про заклади Подолу розповідає редакція PostEat. Осінній Поділ надзвичайно затишний та оповитий якоюсь особливою золотавою магією. Насолодитись архітектурою та дізнатись про гастрономічні цікавинки цього району пропонуємо ми вам — тут ви знайдете делікатесного краба за демократичною ціною, спробуєте неаполітанську піцу, познайомитесь з рибним різноманіття оселедцевих та відкриєте світ прянощів азійської кухні.

Crabzilla

Де: вул. Межигірська, 12

Бюджет: ₴₴. Боули (99–233 грн), бургери (169–229 грн), морепродукти (139–655 грн).

Страви: клешні королівського краба – 555 грн, борщ з крабом – 153 грн, боул з крабом та кус-кусом – 233 грн, бургер з м’якопанцирним крабом – 229 грн, попкорн з креветок у соусі манго-васабі – 199 грн, мікс морепродуктів у гостро-солодкому соусі – 247 грн.

Напої: еспресо – 29 грн, чай обліпиховий – 55 грн, глінтвейн – 75 грн, коктейль «Френч 75» — 149 грн.

Деталі: бар з крабами та морепродуктами, знаходиться на Подолі, бренд-шеф Андрій Ткачук, тематичний інтер’єр, фірмові страви з крабовим м’ясом, середній чек на людину 150-250 грн, барна карта, класичні коктейлі, японські вина, pet friendly, take away, режим роботи: пн-нд з 11:00 до 22:00 (у карантин вихідного дня заклад працює навинос і години можуть змінюватися).

Crabzilla — справжнє камерне «крабне місце» з дружньою атмосферою, яке знаходиться на Подолі. Інтер’єр закладу оформлено в стилі 80-х років минулого століття — тематичний дизайн підкреслюють касети, тогочасні магнітофони та диско-боли. В меню представлені страви з преміум-продукту за доступною ціною — тільки в Crabzilla ви можете скуштувати клешні королівського краба за 555 грн. Бренд-шеф Андрій Ткачук додав у меню також ексклюзивний борщ з крабом, боул з крабом та кус-кусом і бургер з м’якопанцирним крабом. Зігрітись восени пропонують гарбузовим крем-супом з креветками, а в якості закуски обрати попкорн з креветок. Для компанії друзів у меню Crabzilla сет морепродуктів. В барній карті закладу — кава, фірмові чаї для імунітету, глінтвейн, вина келихами, міцний алкоголь та класичні коктейлі. Всі позиції можна взяти з собою або насолодитись ними у закладі. Варто зазначити, що у закладі піклуються про здоров’я гостей та екологію, тому максимально використовують одноразовий біорозкладний посуд з кукурудзяного крохмалю.

Тісто, сир і тітка Белла

Де: вул. Хорива, 1/2е

Бюджет: ₴₴. Брускети (57–150 грн), салати (99–168 грн), піца (99–178 грн), паста (128–168 грн).

Страви: піца «Ковбасейра» – 178 грн, брускета салямі мілано на персику – 57 грн, салат із козиними сиром та буряком – 138 грн, ризото з креветками – 166 грн, лазанья – 148 грн, пенне з куркою та шпинатом – 128 грн, аранчіні формаджи з моцарелою та дор блю – 66 грн/1 шт.

Напої: Prosecco La Casada – 458 грн/750 мл, Soave – 279 грн/750 мл, French 75 – 85 грн.

Деталі: домашнє італійське кафе, знаходиться на Подолі, затишний інтер’єр, неаполітанська піца, паста власного виробництва, італійські вина, резерв столів.

«Тісто, сир і тітка Белла» — домашнє кафе італійської кухні на Подолі. Заклад є проєктом засновників київських закладів Naprosecco, «Ой, мамо! Це було в Тбілісі», Рибку з’їсти та коктейль-бару Charles Baker. Інтер’єр ресторану лаконічний, затишний та атмосферний — ніби великий будинок італійської родини. В закладі пропонують неаполітанську піцу за старовинними рецептами, пасту власного виробництва, легкі салати та різноманітні антипасті, до яких гарно підійде легке італійське вино. Рекомендуємо заздалегідь зарезервувати столик.

Liberty Diner

Де: вул. Верхній Вал, 28

Бюджет: ₴₴. Бургери (199–299 грн), закуски та салати (49–249 грн), піца (179–299 грн).

Страви: клаб з індичкою та чеддером – 229 грн, бургер з пастрамі – 229 грн, піца Pera e pecan – 289 грн, піца Сheesteak – 289 грн, Мак-н-Чіз – 129 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: класичний дайнер, знаходиться на Подолі, американська кухня, заклад мережі «Ресторани Гусовських», концептуальний дизайн, бургери, італійська піца з печі на дровах, сніданки з яєць цілий день, ланчі вина побокально.

Liberty Diner — американська кухня на Подолі у форматі класичного дайнера від рестораторів братів Гусовських. У меню ви знайдете класичні сендвічі та бургери, салати, стартери, традиційну неаполітанську піцу з традиційними та оригінальними начинками. Тісто для піци дозріває 48 годин, тому вона дуже легко засвоюється. Піца має чіткий бортик, він хрумкий та пухкий одночасно — його необхідно з’їсти, попередньо зануривши у соус. В закладі готують п’ять варіантів бургерів, картопляні булочки для яких випікають власноруч. Всі бургери подають з картоплею фрі або салатом та соусом власного виробництва. Зараз щодня, з понеділка по п’ятницю, з 15:00 до 19:00 усі коктейлі в Liberty Diner по 100 грн.

Селёдочная

Де: вул. Ярославська, 5/2.

Бюджет: ₴₴. Форшмак (78–98 грн/100 г), салат «Шуба» (38–45 грн/100 г), оселедці (6–68 грн/100 г).

Страви: рибацький сніданок – 98 грн, форшмак фірмовий по-подільськи з картоплею запеченою – 79 грн, салат «Шуба» з макреллю копченою та грибами – 45 грн/100 г, салат «Мімоза» з тунцем – 48 грн/100 г, форшмак класичний з макрелі слабосолоної – 78 грн/100 г, кіш «Лорен» зі шпинатом та оселедцем – 89 грн, крем-суп з оселедця – 69 грн.

Напої: томатний холодний пунш – 35/135 грн, настоянка ром на барбарисі – 59 грн/50 мл, домашнє одеське вино – 55 грн/290 грн (150 мл/1 л).

Деталі: рибний ресторан, знаходиться в цокольному приміщенні ресторану «Черноморка» на Подолі, основа меню — оселедець, риба продається на вагу, сніданок.

Моноформатний заклад Селёдочная є продовженням рибної історії мережі ресторанів «Черноморка». Це монопродуктовий формат з великим вибором риби: матіас, голландський і норвезький оселедець, івасі, макрель, хамса, анчоуси, пузанок. В меню також різні форшмаки, салати «Шуба» і «Мімоза» з цією рибою, намазки і рибацький сніданок за доступними цінами.

Чебурек & More

Де: вул. Спаська, 1/2

Бюджет: ₴. Салати (79–169 грн), гарячі закуски (89–149 грн), основні страви (109–219 грн).

Страви: чебуреки та янтики – 47 грн, голубці з ферментованими овочами – 89 грн, чорноморський фіш-енд-чіпс – 109 грн/100 г, копчені мідії на шпажках – 129 грн, люля-кебаб з салатом ачучук і південною аджикою – 199 грн, котлети з щуки з пюре із зеленого горошку – 199 грн.

Напої: імбирний чай – 59 грн, гостра джезва з перцем чилі та бринзою – 69 грн, солодка джезва з лавандою та родзинками – 69 грн.

Деталі: ресторан південної кухні, знаходиться на Подолі, бренд-шефи Юрій Ковриженко та Ілля Ульянов, стильний інтер’єр, риба чорноморського вилову, чебуреки, зрозумілі страви, літня тераса, східна кава, лимонади власного приготування, резерв столів.

«Чебурек & More» — ресторан південної кухні на Подолі, де можна скуштувати рибу чорноморського вилову. Над кухнею працював зірковий шеф Юрій Ковриженко у тандемі з Іллею Ульяновим. У меню можна знайти чебуреки та янтики з різними начинками. Крім того, тут можна скуштувати «чорноморський фіш-енд-чіпс» (цілу смажену камбалу, яку тут подають зі смаженою картоплею і соусом тартар), котлети з щуки з пюре із зеленого горошку, пироги, смажені бички та копчені мідії. До страв можна замовити лимонади власного виробництва або каву по-східному.

KIN KAO

Де: вул. Андріївська, 9а

Бюджет: ₴₴. Закуски (30–230 грн), спрінг-роли (120–165 грн), страви WOK (90–226 грн).

Страви: спрінг-роли з лососем – 145 грн, індичка в кисло-солодкому соусі – 110 грн, локшина рисова з креветками – 195 грн, смажений рис жасмін з лососем і лемонграсом – 226 грн, бао-бургери зі свининою сувід, овочами, та солодким омлетом – 140 грн, бібімбаб з телятиною – 178 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан азійської кухні, авторські коктейлі, кілька зал, стіни прикрашені розписом, крафтові лимонади, коктейльна карта, великий вибір міцного алкоголю.

Ресторан KIN KAO позиціонує себе як заклад азійської кухні з авторськими коктейлями. Особливістю ресторану є корейський гриль, розташований прямо у залі. В меню KIN KAO ви знайдете різноманітні салати, закуски, страви з м’яса та риби, а також спрінг-роли, страви WOK та десерти. В ресторані пропонують п’ять видів спрінг-ролів, страви wok, три бібімбаби та кілька бао-бургерів.

Фото: Facebook Crabzilla, Тісто, сир і тітка Белла, Liberty Diner, Селёдочная, Чебурек & More, KIN KAO.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi