Зроби паузу: де пообідати в Києві в листопаді - PostEat

пошук

Зроби паузу: де пообідати в Києві в листопаді
13-11-2019 0 1188


Вчасний та смачний обід здатний творити дива, піднімати настрій та підвищувати продуктивність у другій половині робочого дня. Листопадовий обід має не тільки втамовувати голод, а й добре зігрівати — розповідаємо, де цієї осені можна пообідати поживним бургером, пряним харчо та піцою з дров’яної печі.

Цікаві факти про обідні традиції в різних країнах світу:

  • В Бразилії традиційно обідають дуже поживно, адже цьому передує легкий сніданок. На перше часто їдять густий та наваристий суп ватапа з кокосовим молоком, креветками, арахісом і пальмовою олією. Основною стравою може бути фейжоада — пряне рагу з м’яса, квасолі та маніокового борошна, яке подають у горщику з капустою та апельсинами.
  • В Італії обіду відводиться цілих три години — це найважливіший прийом їжі для товариських італійців, які збираються великою компанією та жваво спілкуються. Обід починається з закусок-антипасті, наприклад, карпачо — сирого м’яса зі спеціями та сиром. Після закусок можна братись до пасти, ризото, ньокі або лазаньї.
  • Обіди в Греції досить прості — греки їдять дуже багато овочевих салатів, заправлених різноманітними соусами. В якості основної страви на обід подають морепродукти, смажене м’ясо, запіканку з макаронів та фаршу пастіціо або мусаку — запіканку з баклажанів, фаршу та соусу бешамель.
  • В Німеччині за обідом їдять дуже мало хліба, віддаючи перевагу м’ясу, макаронам, рису або локшині, рибі з гарніром з овочів. Звичайно, часто на обідньому столі можна побачити німецькі ковбаски з гарніром: капустою, морквою або броколі.
  • Якщо ви любите легкі обіди — вам в Японію. Тут, на відміну від Італії, не звикли витрачати на обід багато часу. Японці їдять легкі супи, багато рису і варених овочів, рибу. В якості закуски виступають салати, а запивати все потрібно чаєм. В японській їжі не дуже багато прянощів: тут вважають, що краще за все зберігати природний смак продуктів.
  • Витончені французи теж не обідають важкими стравами, хоча і у них обід триває дві години: з полудня до 14:00. Починається обід з легкого салату, в якому багато зелені і овочів. Потім — зовсім легкий суп з курки або ароматний цибулевий суп з грінками. Основної обідньої страви на столах не буває, французи їдять м’ясні чи рибні закуски, овочі, а на столі завжди буде стояти сир.

Lion espresso bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 41

Бюджет: ₴₴. Сніданки (90–110 грн), салати (120–160 грн), закуски (80–160 грн), основні страви (100-190 грн). 

Страви: бургер Surf & Turf – 190 грн, тост з гарбузовим мусом та моцарелою – 100 грн, зелений салат з креветками та ягодами – 160 грн.

Напої: лате – 40 грн, фреш апельсиновий – 65 грн, фільтр-кава – 30/45 грн, матча лате – 55 грн.

Деталі: бар-кав’ярня, мережа закладів Lion Coffee, сніданки цілий день, класична кавова карта, лаконічне меню, авторські та класичні коктейлі.

Lion Espresso Bar — це кав’ярня-бар у корпусі БЦ «Астарта» на Подолі. У денний час Lion Espresso Bar працює як кав’ярня, а після 18:00 перетворюється на бар. У меню Lion Espresso Bar — класичні кавові напої, приготовані на зернах власного обсмажування. Коктейльна карта налічує 15 напоїв, серед яких 9 авторських. Також у Lion Espresso Bar є цікаве меню зі стравами різних кухонь — у закладі можна поснідати в будь-який-час, перекусити салатом чи поживно пообідати. Ситний та соковитий бургер Surf & Turf, ніжний та пряний тост з гарбузовим мусом та моцарелою чи легкий та поживний зелений салат з креветками та ягодами може стати вашим смачним обідом сьогодні.

Хочу Харчо

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 76а

Бюджет: ₴. Хачапурі  (50–100 грн), хінкалі (14 грн/шт.), мангал меню (77–158 грн).

Страви: харчо – 60 грн/400 г, хачапурі по-мегрельськи – 50 грн/400 г,  шашлик зі свинячого ошийка – 109 грн/250 г.

Напої: грузинський лимонад – 20/80 грн, чай в асортименті – 50 грн, капучино – 35 грн, грузинське вино «Піросмані» – 250 грн/750 мл.

Деталі: грузинське кафе, знаходиться поруч з метро «Олімпійська», демократичні ціни, два поверхи, зимова тераса, окремі кабінки для банкетів, автентичні страви, спеціальні пропозиції, приймають замовлення по телефону.

«Хочу Харчо» — кафе грузинської кухні з демократичними цінами та справжньою автентичною грузинською кухнею в центрі міста. Заклад має два поверхи — можна розташуватись на зимовій терасі, обрати столик в загальній залі або одну з окремих кабінок для обіду з друзями. У меню закладу представлені найпопулярніші страви грузинської кухні та авторські страви від шефа. Особливість «Хочу Харчо» — страви зі справжнього мангалу і домашнє грузинське вино. Порції в кафе великі, а ціни демократичні. Крім цього в закладі пропонують проводити банкети з доступною ціною в 400 грн з персони. А якщо завітаєте в «Хочу Харчо» у неділю, то зможете спробувати хінкалі за єдиною ціною 10 грн/1 шт.

Pincello pizza

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Симона Петлюри, 22

Бюджет: ₴₴. Салати (119–135 грн), піца (105–183 грн), паста (99–140 грн).

Страви: гарбузовий крем-суп – 54 грн, піца #7 з курячим філе та моцарелою – 149 грн, лазанья з телятиною – 135 грн.

Напої: еспресо – 29 грн, лате – 43 грн, какао – 45 грн, лимонад – 39 грн.

Деталі: ресторан італійської кухні, демократичні ціни, піца в дров’яній печі, стильний інтер’єр, дитяче меню, резерв столів, формат take away.

Pincello pizza — демократичний ресторан італійської кухні в районі площі Перемоги. Однією з головних фішок закладу є дров’яна піч, у якій готують 16 видів італійської піци. Також у закладі подають пасту, салати та закуски. Представлені також карта напоїв та винна карта. Ви можете прийти до закладу всією родиною – для маленьких гостей тут розробили спеціальне дитяче меню. Чудовим вибором для осіннього обіду стануть гарбузовий крем-суп та поживна лазанья з телятиною. З сімнадцяти  видів піци спробуйте #7 з ніжним курячим філе, моцарелою та вершковим соусом.

Мокрі вуса. Український паб

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Тараса Шевченка, 1

Бюджет: ₴₴. Салати (79–129 грн), холодні закуски (79–239 грн), основні страви (119–899 грн).

Страви: борщ-пюре – 79 грн, салат із бланшованою яловичиною та соусом карпачо – 129 грн, свиняча грудинка з баношем із бринзою – 139 грн.

Напої: базиліковий мохіто – 49 грн, лимонад – 39 грн, еспресо – 29 грн, чай імбирний – 29 грн.

Деталі: український паб, ресторанний проєкт Fozzy Group, кілька зал, концептуальний інтер’єр, 20 кранів з пивом, дегустаційний сет, ф’южн з українським колоритом, шеф-кухар Сергій Одинець, акваріум з раками, кікер, спортивні трансляції, літній майданчик, підходить для компаній, резерв столів.

«Мокрі вуса» — український паб на початку бульвару Шевченка. В закладі два поверхи-зони — на першому розташована велика загальна зала із панорамними вікнами, а на цокольному можна з друзями дивитись трансляції спортивних подій. Меню в «Мокрих вусах» доволі різноманітне та складається з цікавих закусок до пива і страв європейської кухні. Поживно пообідати листопадового дня в закладі варто борщем-пюре зі сметаною, червоною квасолею, салом, шовдарем та бородинськими чіпсами. А на друге замовити свинячу грудинку з баношем із бринзою.

ButterGreen

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Франка, 25/40

Бюджет: ₴₴. Сніданки (170–260 грн), панкейки (140–220 грн).

Страви: суп дня – 100 грн, овочеве консоме з індичими мітболами, перепелиними яйцями і локшиною – 80 грн, панкейки з качиним філе, карамелізованою цибулею та мандариновим конфітюром – 200 грн.

Напої: матча лате – 75 грн, капучино на кокосовому молоці – 80 грн, раф-кава – 60 грн.

Деталі: міське кафе, автор проєкту Женя Джигомон, корисні страви, стильний інтер’єр, сніданки, кава на рослинному молоці, take away.

ButterGreen — lifestyle-кафе поблизу станції метро «Золоті ворота». Це новий проєкт Жені Джигомон, відомої як засновниця кафе-пекарні Cookietone. В ButterGreen готують випічку — печиво, кекси, пироги, булочки й хліб. Поснідати в ButterGreen можна цілий день, а пообідати супом дня з 12:00. Також на перше можна обрати овочеве консоме з індичими мітболами, перепелиними яйцями і локшиною. В кафе ButterGreen готують п’ять видів солоних панкейків, до обіду вони чудово пасуватимуть з качиним філе, карамелізованою цибулею та мандариновим конфітюром.

Lavash Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 55

Бюджет: ₴₴. Мезе (59–79 грн), салати (99–139 грн), страви з тіста (25–169 грн).

Страви: табуле з кус-кусом – 99 грн, сочевичний суп – 69 грн, плов з курки – 79 грн.

Напої: айран – 25 грн, авторські лимонади – 49 грн, чай – 39 грн, кава по-турецькому – 35 грн.

Деталі: ресторан східної кухні, знаходиться в центрі міста (на території НСК «Олімпійський»), дизайнерський інтер’єр, страви халяль, страви на грилі, відсутній алкоголь, власні лимонади, резерв столів.

Lavash Restaurant — ресторан східної кухні на території НСК «Олімпійський». Інтер’єр лаконічний, в світлих тонах, доповнений яскравими меблями. В Lavash Restaurant подають халяль-страви. В меню ресторану — класичні страви східних кухонь: різноманітні мезе, салати, піде, манти, чебуреки, самса, м’ясо на грилі, плов та десерти. Пообідати в Lavash Restaurant рекомендуємо наваристим сочевичним супом та пловом з куркою.

Фото: Facebook Lion espresso bar, Хочу Харчо, Pincello pizza, Мокрі вуса. Український паб, ButterGreen, Lavash Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi