Нові харчові тенденції у напрямку рослинної їжі не дозволяють корпораціям лишитись осторонь - PostEat

пошук

Нові харчові тенденції у напрямку рослинної їжі не дозволяють корпораціям лишитись осторонь
21-05-2021 0 1101

Партнери

Автор


Тенденції споживання у всьому світі все більше рухаються в напрямку рослинної їжі, будь то обмеження вживання м’яса або взагалі відмова від продуктів тваринного походження. Ринок змінюється, і компанія Unilever твердо налаштована вкладати гроші в дослідження стрибку популярності рослинних раціонів. Вони розробили стратегію, визначивши пріоритетом дотримання швидко зростаючої тенденції та адопції рослинних дієт у кожній країні. Генеральний директор Unilever Алан Джоуп визнав, що ця тенденція буде розумним кроком для компанії, посилаючись на те, що “кожна країна рухається в напрямку рослинного раціону”.

Оголошення генерального директора демонструє, що компаніям по всьому світу потрібно буде зробити великий стрибок, аби залишатися на плаву. Кількість споживачів рослинної їжі продовжує зростати з кожним днем, залишаючи за  компаніями вибір, як залучати споживачів, враховуючи їхні нові харчові потреби.

За даними дослідження, яке проводили UA Plant-Based, на жовтень 2020 року, кількість людей, що не вживають м’яса в Україні сягає 11%.

Великі компанії, такі як Unilever, хочуть привернути увагу покупців до своїх брендів, які вживають рослинну їжу

Швидко зростаюча тенденція спонукає такі компанії, як Unilever, надавати пріоритети асортименту рослинної їжі. Група компаній Unilever встановила ціль в 1 мільярд євро для веганських продуктів до 2027 року. Цей крок корпорації мав би спонукати все більше і більше великих продуктових компаній та підприємств робити те саме.

“Як відомо, у світі з’явилась тенденція на споживання більшої кількості продуктів рослинного походження, і, як бачимо, попит на всі наші вегетаріанські та веганські пропозиції зростають дуже швидко, — сказав Джоуп, поділившись своїм оптимістичним настроєм щодо нової стратегії компанії. — Перше, що ми маємо намір зробити, так це переконатися, що наші великі бренди, наприклад Knorr та Hellmann’s, мають цікаві пропозиції продуктів на рослинній основі. Тож це насправді наш головний напрям зараз”.

Успіх Unilever з маркою морозива без молока Ben&Jerry’s 

Директор зазначив, наскільки неймовірно було, те, що компанія змогла успішно випустити морозиво без молока Ben & Jerry’s та веганський заморожений десерт Magnum. Успіх цих продуктів показав Unilever справжній попит та потенціал в індустрії рослинної їжі. Прибутковість цих продуктів потішила не лише компанію, а й покупців: споживачі рослинної їжі можуть очікувати на появу в асортименті таких продуктів і на полицях супермаркетів, і в ресторанах.    

“Ми продовжуватимемо випускати та продавати  The Vegetarian Butcher як у роздрібній торгівлі, так і в наших партнерів з фастфуд ресторанів”, — продовжив Джоуп.

Unilever на цьому не зупиняється: нещодавно компанія інвестувала 94 мільйони доларів у центр харчових інновацій в університеті Вагенінген у Нідерландах. Центр планує співпрацювати з Unilever для розробки нових рослинних продуктів та створення дружніших до довкілля упаковок для продуктів. Ця інвестиція була зроблена після того, як компанія почала працювати з біотехнологічною організацією Algenuity для розробки веганських аналогів яєць у таких продуктах, як майонез, хлібобулочні вироби та макарони. Яєчний білок — інгредієнт, який важче всього вилучити з рослинних продуктів, тому у цьому стартапі працюють з мікроводоростями, які вважаються ефективною заміною яєць. 

Цей крок Unilever сигналізує споживачеві, що компанії зараз намагаються задовольнити попит цієї “невблаганної” тенденції. Вплив покупців рослинної їжі розповсюджується по всьому світу, що спричиняє повне зміщення для харчової промисловості. Варто очікувати, що у найближчі кілька років на полицях магазинів з’являться нові продукти рослинного походження від багатьох брендів корпорації Unilever.

Більше новин про розвиток ринку рослинних продуктів в Україні читайте на сайті UA Plant-Based

Джерело: CEO of Unilever: “Every Country is Shifting Towards Plant-Based Diets”

Переклад та адаптація: Анастасія Решетняк, представниця кампанії UA Plant-Based 

 

Текст та фото надані авторкою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi