Які сири спробувати на Львівському ярмарку смаку: поради експертки - PostEat

пошук

Які сири спробувати на Львівському ярмарку смаку: поради експертки
30-05-2024 0 3748


Львівський ярмарок смаку, що пройде 8-9 червня на подвір’ї Львівського палацу мистецтв, — місце, де збираються всі, хто любить коли смачно, якісно та корисно. Цей захід об’єднує українських виробників сиру, м’ясної продукції, солодощів, соків, вина, представників бізнес-сектору і споживачів. Він об’єднує українців, щоб підтримувати, розвивати та смакувати своє.

Щоб не розгубитися серед розмаїття смаків та пропозицій, Оксана Чернова — сирна експертка, амбасадорка української сирної культури, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards — дібрала декілька сирних рекомендацій, які варто скуштувати, аби ще раз переконатися: сири від українських сироварів ще та смакота.

Must try сири на Львівському ярмарку смаку

Отже, якщо вам пощастило потрапити 8-9 червня у Львівський палац мистецтв, обов’язково скуштуйте такі сири:

«Моцарела міні копчена» від сироварні Lel’

Lel’ — це бренд свіжих сирів від Ardis Group. Бренд існує з 2014 року і протягом цього часу завоював прихильність професійних кулінарів та справжніх поціновувачів свіжих сирів. «Моцарела міні копчена» — новинка 2023 року. Та попри «юний вік» вже встигла завоювати серця журі міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards та отримати від них бронзову нагороду у своїй категорії.

То що ж в ній такого особливого? Виготовляється моцарела з коров’ячого молока, має молочний смак, але її родзинка — копчена скоринка сонячного кольору. Її отримують в результаті копчення сиру на вільховій трісці. Це дає моцарелі неповторний копчений присмак та аромат вільхи, що не передається до вершкового смаку сирного тіста.

Таку міні моцарелу можна споживати як корисний снек або ж додавати як інгредієнт до несолодких страв. Їм вона додасть неповторного копченого присмаку та аромату.

«Лісова пісня» від сироварні Гарбузовий рай

Молода сім’я з песиком Гарбузиком переїхала зі Львова до села, щоб створити свій власний сирний рай — сироварню «Гарбузовий рай». І їм вдалося: сири «Говерла» та «Лісова пісня» отримали срібні нагороди на World Cheese Awards.

Яскраво виражений смак ялівцю, пряні лісові нотки, нотки мокрої трави та легка пряна гірчинка — все це поєднується в неперевершеному та досить неординарному смаку сиру з білою пліснявою «Лісова пісня». Саме він вирізнив сир з-поміж сотень учасників World Ceese Awards 2023-2024 і завоював нагороду Silver. Сир варто спробувати всім, хто любить гори й неперевершений аромат гірського повітря.

Сир «Лісовичок» від Станіславської сироварні

Наталя — підприємиця, засновниця Станіславської сироварні та творець за покликанням — створює унікальні сири, що підкорюють світ та надихають інших сироварів. Її «Сирна торбинка», «Мотря», «Чорна рада» — поєднання української душі та дбайливого ставлення до продукту. Це підтвердило і міжнародне журі конкурсу World Cheese Awards: «Сирна торбинка» — перший та наразі єдиний в Україні сир, що здобув нагороду конкурсу — Super Gold.

На Львівському ярмарку смаку варто скуштувати й сир «Лісовичок» — молодий, ніжний, зі скоринкою, вкритою легким прошарком білої плісняви. А ноти його смаку солодкуваті й вершкові.

Сир «Гауда» від Європейської сироварні

Європейська сироварня — виробництво замкнутого циклу, родом з Одещини. Кожен етап: від годівлітварин до виготовлення сиру відбувається в одному місці —  на сироварні.

Південне сонце, українська працьовитість та голландські рецепти — саме це поєднання принесло «Гауді» від Європейської сироварні нагороду Silver на міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards 2022.

Цей сир має пружне, гладке, глянцеве тіло солом’яного кольору. Та насичено-масляний з пряжено-мигдальними нотами смак з помірно-гоструватим посмаком. Втім, скуштуйте самі. Він того вартий.

Сир «Бікоз» від Доооброї ферми

Секрет смаку сирів Доооброї ферми в тому, що виготовляють його з молока щасливих тварин. Кози на фермі понад пів року харчуються свіжою травою, сплять на м’якенькому сіні та дають найсолодше молоко.

Сир «Бікоз» виготовлений саме з такого молока. Тож має сирно-горіховий смак, злегка відчутні ноти окисленого молока та пряно-пряжені відтінки.

Це лише маленька частина того, що можна буде скуштувати на Львівському ярмарку смаку. Щоб дізнатися більше про інших учасників, програму та підготовку до ярмарку, підписуйтеся на соцмережі заходу в Instagram і Facebook.

І приїздіть на найсмачніші вихідні червня до Львова!

 

Текст та фото надані авторкою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi