Правила українських виноробів: Ігор Заїка - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Ігор Заїка
02-04-2021 0 914


Ігор Заїка займається улюбленою справою свого життя вже понад 15 років. Все почалось у 2001 році з посадки першого виноградника, а своє перше вино Ігор зробив у 2009 році. З тих пір Ігор Заїка отримав понад 40 дипломів й відзнак за свої вина та… судові тяжби через свою роботу. «Бути крафтовим виноробом в Україні не для слабаків!», — каже Заїка.

Сьогодні один з піонерів «гаражного» руху України зізнається, що не уявляє життя без винограду, мріє про більшу земельну ділянку, а своїм героєм називає великого винороба П’ємонту Анджело Гайя. Інші думки й принципи Ігоря Заїки у рубриці «Правила українських виноробів».

Ігор Заїка

Вік: 55

Освіта (професія): вища, інженер-електронік

Основний бізнес: виноробство

Площа власного виноградника: 0,5 га

Обсяг виробництва: 3000 літрів на рік

Я не можу жити без винограду.

Найважче мені миритись з дилетантством.

Головна цінність у житті — це спокій. 

Якби мав шанс почати все спочатку, то я б придбав собі більшу земельну ділянку. 

Мій душевний стан зараз схожий на ягуара перед стрибком. 

Моя «суперсила» — це вміння.

Справжній винороб ніколи не буде робити нечесне вино. 

Я займаюсь вином тому що це безумно цікаво і завжди ставить питання на майбутній рік. Є заради чого жити!

Культура вина — це окремий світ. 

Моє найбільше відкриття у вині сьогодні — це властивість вина кардинально змінюватися з часом.

Найбільша проблема українського виноробства в зарегульованості під великих виробників.

Найбільше мені подобається поєднання вина з… сиром, звісно!

Мій ідеальний день той, який я провів з сім’єю!

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це був би піно нуар.

Головне у вині — це якість.

Найдивніший комплімент, який давали моїм винамщо воно атмосферне.

Найдивнішим вином у моєму житті було Барбареско від Гайя.

Для винороба успіх — це визнання.

Найбільш недооцінене виноте, якого ще не куштував.

Щастя для менеробити свою справу і щоб ніхто не заважав.

Мій герой у світовій історії — це Анджело Гайя.

Мій герой у реальному житті — це Бетмен!

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Через тернії до зірок».

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я скасував акциз і ліцензії для сухих вин і дозволив би вільну конкуренцію.

Фото: Ігор Заїка

Читайте також: 

Правила українських виноробів: Тетяна Матвєєва 

Правила українських виноробів: Олег Гаврильченко  

Правила українських виноробів: Борис Слабошевський 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi