Правила українських виноробів: Валерій Петров - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Валерій Петров
30-03-2021 0 662


Виноградники Валерія Петрова розташовані поблизу римських Траянових валів в Одеській області. Тут у відкритому усім вітрам степу, в оточенні українських, молдавських, старообрядських та гагаузьких сіл сім’я Петрових опікується власним органічним виноградником та винницею V.Petrov. Перші лози висадили ще за часів антиалкогольної кампанії у 1980-х, а органічний метод був вимушеною мірою. «У нас просто не було грошей на хімічні добрива», — пояснює Валерій.

Бессарабський винороб називає себе «винотерапевтом», жартує, що $1 000 000 йому б не вистачило, бо має мрій на десять мільйонів і якби була можливість, то сприяв би появі в Україні 50 000 нових крафтових виноробень. Інші думки й мрії Валерія Петрова у рубриці «Правила українських виноробів».

Валерій Петров

Вік: 66 років

Освіта: вища (Одеська державна академія будівництва та архітектури, Одеський державний аграрний університет, Національна академія державного управління при президентові України)

Основний бізнес: органічне виноградарство і виноробство

Площа власного виноградника: 50 га

Я не можу жити без мрій та руху. «Рух — це життя, правда, результат — це смерть».

Найважче мені миритись зі зрадою соратників та друзів. Вороги та недруги — їх бачиш і знаєш, а ось коли ніж у спину…

Моя «суперсила» — це сім’я.

Якби мав шанс почати все спочатку, то я б, напевно, робив би все те саме, але з врахуванням помилок та набитих ґуль.

Головна цінність у житті — це саме життя.

Справжній винороб ніколи не робить виноробство інструментом для наживи.

Мій душевний стан зараз схожий на… «Вперед — життя тільки починається».

Я займаюсь вином тому що, скільки себе пам’ятаю з дитинства у сім’ї був культ виноробства.

Культура вина — це додаткове розкриття релаксового потенціалу індивідуума.

Моє найбільше відкриття у вині сьогодні — це розуміння й усвідомлення вина певного року.

Найбільша проблема українського виноробства у фальсифікаті.

Найбільше мені подобається поєднання вина з твердими сирами, бараниною «каурма», а також вибухові смаки з дунайським оселедцем всеною і кефаллю восени.

Щастя для мене — це коли вся сім’я розуміє і рухається в одному напрямку.

Мій ідеальний день — це виконання чи завершення якогось робочого етапу, який повністю залежить від тебе. Намітив — зробив.

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б каберне совіньйон. Як «винотерапевт» вважаю, що підшлункова залоза сама обирає своє вино. Моя обрала каберне совіньйон.

Головне у вині — натуральність. Французи підсадили світ на аромати дуба, італійці на напої типу «фраголіно».

Якби мені дали $1 000 000, то мені б його не вистачило — у мене мрій на $10 000 000.

Найдивніший комплімент, який давали моїм винам — що воно «питке».

Найбільш недооцінене вино — це наша «Перлина» (суміш 12 сортів винограду — PostEat). Хоча у Дюссельдорфі на конкурсі PAR Wine Award International 2019 воно отримало золото у категорії «Органічне вино».

Найдивнішим вином у моєму житті був трамінер у провінції Альберта у Канаді.

Для винороба успіх — це позитивна оцінка поціновувачів, як задоволення від підсумку важкезної роботи.

Мій герой в історії світового виноробства — колишній віцепрезидент Міжнародної організації виноградарства і виноробства (OVI) Микола Павленко.

Мій герой у реальному житті — це Роберт Гулієв старший.

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «По лезу бритви» або «Оптимізм на грані шизофренії». Коли вирубали виноградники, а ми садили, то багато хто нас так характеризував.

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б сприяв створенню 50 000 крафтових сімейних виноробень.

Фото: Валерій Петров

Читайте також:

Правила українських виноробів: Оксана Буячок

Правила українських виноробів: Георгій Молчанов

Правила українських виноробів: Микола Касьяненко

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi