Винні карти у ресторанах Львова: цікаві позиції для осіннього вечора - PostEat

пошук

Винні карти у ресторанах Львова: цікаві позиції для осіннього вечора
06-09-2022 0 1855


Редакція PostEat відшукала цікаві винні карти у ресторанах Львова. Чи варто казати про те, що гарне вино здатне приємно завершити сірий буденний день, особливо якщо підняти келихи у компанії вірних друзів. У новому огляді ми розповідаємо про винні карти у ресторанах Львова, де ви неодмінно знайдете гідний супровід вечері.

Vinoteca Praha

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Гнатюка, 8

Бюджет: ₴₴.

Страви: фахітос з яловичини – 630 грн, форель запечена з тим‘яном — 280 грн, мікс салатів з кальмарами та креветками гриль- 290 грн, тако «чилі кон карне» з пюре авокадо – 240 грн.

Напої: Maschio Dei Cavalieri Prosseco Extra-Dry – 170 грн/150 мл, Passo Blanco Masi Tupungato Organic, Dry – 240 грн/150 мл, Merlot-Cabernet Sauvignon Les Colimonts, Dry – 160 грн/150 мл.

Деталі: ресторан-вінотека, ресторан у центрі міста, мультинаціональна кухня, стильний інтер’єр, wine shop, професійний сомельє, дегустації, літня тераса, резерв столів.

Vinoteca Praha — львівський ресторан у центрі міста із мультинаціональним меню та цікавою винотекою. При вході до закладу є власний wine shop, в якому представлено багато позицій із різних регіонів світу, визначитися з найкращим вибором допоможе професійний сомельє. Кожної суботи в ресторані готують особливі страви з різних кухонь світу, розширюючи гастрономічні горизонти постійних гостей. Цьогоріч Vinoteca Praha отримала нагороду від найпрестижнішої міжнародної премії у світі вин Wine Spectator.

Valentino (Готель «Швейцарський» 4*)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Остапа Нижанківського, 20

Бюджет: ₴₴

Страви: тартар з телятини – 320 грн, італійська м’ясна закуска – 390 грн, асорті брускет – 270 грн, асорті італійських маринованих делікатесів – 580 грн.

Напої: вина побокально від 120 грн.

Деталі: ресторан італійської кухні, розташований у готелі «Швейцарський» 4*, старовинний інтер’єр, окреме меню з галицькими стравами, сніданки з 08:00 до 11:00, домашня паста, VIP-зал, банкетні та спеціальні пропозиції, дитяча кімната, дитяче меню, бізнес-ланчі, винний льох, парковка, доставка.

Ресторан Valentino розташований на даху чотиризіркового готелю «Швейцарський» в історичній частині Львова і займає два верхніх поверхи старовинної будівлі. Старовинні цегельні стелі у поєднанні з розкішними венеціанськими люстрами, зручні дивани, м’які килими, старовинні фрески — все це створює атмосферу затишку, спокою і теплоти. Для незвичайного тематичного вечору в ресторані можна обрати «Винний Зал» — це невеличка старовинна зала для проведення банкетів та дегустацій.

Саме тут ви зможете зануритись у неповторну атмосферу та насолодитись вишуканими винами. У ресторані Valentino вам запропонують більше ніж 200 позицій вина та різноманітні закуски до нього — смак обраного вина підкреслить палітра сирів або тартари з лосося, тунця та телятини. У карті вин – різноманіття білих, червоних, рожевих, ігристих позицій з усіх куточків світу та портвейн, херес й вермути для поціновувачів. Професійний сомельє із задоволенням відповість на усі ваш питання та навіть проведе лекцію й підбере ідеальний супровід до бажаного вина.

У ресторані Valentino ви зможете обрати кращі позиції шаманського — легендарне французьке Dom Perignon vintage 1990 із чудово збалансованими компонентами та інтенсивним та глибоким смаком, чудовий аперитив Veuve Clicquot Ponsardin Brut та Moet Chandon Imperial Brut із ніжними із відтінками липи. Чистий та інтенсивний ароматом із відтінком ванілі, спецій, вишні та троянд захований у пляшці Barolo Fontana Fredda, а справжньою перлиною колекції винного льоху Valentino є остання пляшка Remole 2010 від маркізів Фрескобальді.

Перед тим, як зробити замовлення, ви можете спочатку спробувати вино, якщо сумніваєтесь у виборі. Це можливо завдяки технології Coravin, яка здатна відкрити вам смак вишуканого вина, не зіпсувавши його в подальшому. Крізь фольгу і пробку проходить надтонка голка, в процесі за допомогою аргону на пляшку створюється тиск — інертний газ виштовхує вино через голку в келих, не даючи при цьому доступ кисню.

Citadel Inn Gastro Boutique Hotel

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Грабовського, 11

Бюджет: ₴₴.

Страви: салат із вугрем та креветками – 469 грн, качка в азійському стилі – 669 грн, аранчіні – 239 грн, папарделе з лисичками – 469 грн.

Деталі: міні-готель, знаходиться в історичній споруді, невеликий номерний фонд, прекрасний вид на центральну частину міста, СПА-центр, салон краси, ресторан «Гармата», шеф-кухар Євгеній Сушко, літня тераса, лобі-лаунж, винний льох, сигарна зала, конференц-сервіс, банкети, подарункові сертифікати.

Citadel Inn Gastro Boutique Hotel — міні-готель у самому центрі історичного Львова у старовинній фортеці. З пагорбів цитаделі відкривається прекрасний вид на центральну частину міста. В готелі працює ресторан європейської кухні «Гармата» з основною залою на 150 гостей та VIP-кімнатою для особливих подій. як справжній середньовічний замок, Citadel Inn має власний винний погріб, який інтригує своєю атмосферою і тішить шанувальників значною колекцією витриманих вин зі всього світу. Для приємного вечора поза стінами готелю пропонують придбати вино із погребу зі знижкою15% від сомельє. Винна карта ресторану «Гармата» здобула визначну нагороду з якості — Best of Award of Excellence 2022.

ZWIN

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Кульпарківська, 200А

Бюджет: ₴₴.

Страви: wok-салат з куркою – 189 грн, креветка темпура – 220 грн, пате з курячої печінки – 139 грн, гьодзе з лососем та креветкою – 229 грн, рол з вугрем і салатним міксом – 359 грн.

Напої: Бейкуш Біле, Бейкуш – 100 грн/100 мл, Кроз-Ермітаж Блан. Етьєн Гігаль – 260 грн/100 мл, М де Мінуті. Шато Мінуті – 190 грн/100 мл, Помеладо, Доміньйо де Пунктум – 120 грн/100 мл.

Деталі: винний бар, знаходиться в арт-просторі Futura Hub, стильний інтер’єр від YOD design lab, панорамні вікна, барна стійка, азійсько-європейська кухня, дегустації, винна крамниця, cork fee.

Винний бар «ZWIN» знаходить на першому поверсі креативного event і арт-простору Futura Hub та ділить простір із кондитерською-пекарнею SHOco., залишаючись незалежним форматом. Зранку на локації гостей зустрічає пекарня-кондитерська «SHOco.» зі сніданками та випічкою, а вже вдень формат змінюється на заклад із акцентом на хороше вино. Винний бар став локацією для проведення винних майстер-класів, зустрічей з виноробами, дегустацій для гостей та професіоналів. У винній карі великий вибір українських та європейських позицій. Окрім багатої винної карти тут також є вайн-машина, розрахована на 4 види вина. До вина пропонують страви азійської та європейської кухонь.

Пара Джанов і Портвейн

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лесі Українки, 12

Бюджет: ₴₴.

Страви: рүлетики з баклажанів та перців з начинкою із крем сира та тхіни – 140 грн, женгалов хац з гранатом – 220 грн, сендвіч на паляниці женгалов хац з прошутто котто – 240 грн, салат табулє з яйцем пашот та сиром лабне – 220 грн.

Деталі: ресторан та винний бар, знаходиться в центрі міста у вірменському дворику, входить до мережі ресторанів Restaron, автор концепції ресторатор Вардкес Арзуманян, дизайн інтер’єру – Денис Беленко, страви вірменської кухні, сімейні рецепти, сніданки цілий день; великий вибір портвейнів, хересів та вермутів.

Ресторан «Пара Джанов і Портвейн» знаходиться у центрі Львова та є закладом сім’ї львівських ресторанів Restaron. Автор концепції — український ресторатор Вардкес Арзуманян, який поділився з командою шеф-кухарів своїми фамільними рецептами. Розкішний інтер’єр ресторану розробив відомий архітектор та дизайнер Денис Беленко. Першочерговою ідеєю авторів концепції закладу було створення винного бару, проте акцент вирішили зробити на великому виборі портвейнів, хересів та вермутів. До кращих позицій цієї категорії напоїв у «Пара Джанов і Портвейн» подають цікаві закуски. Зокрема до вина пропонують традиційну вірменську випічку женгалов хац (у перекладі хліб із зеленню) та її варіації з додатками.

Атляс – Atlas

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Площа Ринок, 45

Бюджет: ₴₴.

Страви: закуска до вина – 135 грн, волоська закуска – 185 грн, салат із запеченої телятини – 185 грн, куряче філе із апельсиновим соусом – 185 грн, пструг запечений з лимонно-масляним соусом – 255 грн.

Напої: Релатс де Вітікульторс Брют Натуральне Рекаредо – 1500 грн/750 мл, Оноро Вера Органік Бодегас Джуан Джіл – 885 грн/750 мл, Колоніст Рислінг Україна – 86 грн/100 мл, Орвієто Классіко Руфіно Італія – 585 грн/750 мл, Бодегас Урбіна Кріанца 2012 Ріоха, Іспанія – 118 грн/100 мл.

Деталі: розташований у центрі Львова, страви української, польської, австрійської кухні, ранні сніданки з 08:00 до 13:00, 5 зал, літня тераса, концептуальний інтер’єр.

«Атляс / Atlas» є артистичною кнайпою у самому серці Львова з великою історією, інтер’єр якої розповідає про багато століть життя старовинного міста. Кухня «Атляс» стала втіленням найкращих галицьких кулінарних традицій — у закладі готують страви української, польської, австрійської кухні. У винні карті — тихі білі, червони та ігристі позиції з Європи, а також органічні вина.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi