Хінкалі з бараниною: де шукати в Києві грузинську класику - PostEat

пошук

Хінкалі з бараниною: де шукати в Києві грузинську класику
12-07-2019 0 3699


Хінкалі з бараниною в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Національну грузинську страву хінкалі почали готувати в гірських районах країни — Пшаві, Мтіулеті та Хевсуреті, згодом страва поширилась Кавказом. Начинка для хінкалі залежить від того, в якому регіоні Грузії готують страву. Класичний рецепт, хевсурулі, складається тільки з м’ясного фаршу (з баранини, яловичини, свинини), цибулі, гострого перцю, солі і кмину. Сучасний рецепт – калакурі – використовується в основному в містах і містить трави (петрушка і кінза). Для хінкалі також використовується м’ясо птиці, кролика, ягняти, також начинкою можуть бути сир, гриби, картопля і шпинат. Де шукати в Києві грузинську класику — хінкалі з бараниною, читайте в нашому матеріалі.

МАМА МАНАНА

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 44; вул. Г. Кірпи, 5Б.

Бюджет: ₴₴. Закуски (57–135 грн), хінкалі (76–124 грн), хачапурі (30–253 грн).

Страви: хінкалі тбіліські з бараниною – 80 грн/4 шт.

Напої: домашній лимонад тархун – 95 грн, домашній лимонад обліпиха – 95 грн, лимонад Дюшес – 68 грн.

Деталі: грузинська кухня, сезонні страви в меню, атмосферний інтер’єр, широкий вибір хінкалі і хачапурі, тоне-меню, вечори-дегустації, кулінарні майстер-класи по суботах, резерв столів, доставка до 22:00, формат take away, kids friendly.

«МАМА МАНАНА» — це ресторани грузинської кухні з дружньою атмосферою і висококласним сервісом. Один з ресторанів знаходиться в центрі столиці, другий — в районі київського Південного залізничного вокзалу. Інтер’єр обох закладів створює атмосферу затишного грузинського будинку завдяки стильному декору.

Чачаварня

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Пушкінська, 1-3/5.

Бюджет: ₴₴. Салати (98–237 грн), гарячі страви (115–286 грн), страви на вугіллі (65–299 грн), хачапурі (116–292 грн), хінкалі (96–114 грн/4 шт.).

Страви: хінкалі з бараниною – 114 грн/4 шт.

Напої: чача домашня – 59 грн/50 мл, айран – 32 грн, мацоні 43 грн, лимонад від шефа – 35 грн.

Деталі: сучасний грузинський ресторан в центрі Києва, затишний інтер’єр, єдиний заклад з власною чачаварнею, страви на мангалі, винна карта, резерв столів, дегустації.

«Чачаварня» — сучасний грузинський ресторан в центрі Києва, в якому інтерпретують багатовікові традиції грузинської гостинності на сучасний лад. Головною родзинкою закладу є два великих самогонних апарати, на яких готують чачу міцністю сімдесят градусів — класичну, цитрусову, трав’яну і фруктову. До відомого грузинського напою варто замовити хінкалі, які в «Чачаварні» готують з додаванням ароматної зелені — такі хінкалі називають калакурі, «міські», за сучасним рецептом. Довершеності смаку надають два види перцю — червоний додають у начинку, а чорним посипають страву перед подачею.

Хiнкальня Gogi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Льва Толстого, 13; вул. Мала Житомирська, 15а; б-р Тараса Шевченка, 2.

Бюджет: ₴₴. Салати (89–136 грн), основні страви (79–215 грн), десерти (52–156 грн).

Страви: хінкалі з бараниною – 18 грн/1 шт.

Напої: глінтвейн б/а – 64 грн, «Кривава Маріне» – 75 грн, ананасовий чай – 52 грн, «Недитячий» какао з маршмелоу – 62 грн.

Деталі: грузинські ресторани, сезонне меню, резерв столів, формат take away, доставка, страви на вогні, домашні вина, настоянки і лимонади, авторський чай, коктейльна карта.

Усі три заклади грузинської кухні «Хiнкальня Gogi» знаходяться в центрі Києва. У ресторанах пропонують спробувати популярні страви грузинської кухні, а також купити спеції, соуси, джеми, настоянки власного виробництва. Хінкалі в Gogi готують по-телавськи, по-тбіліськи, з сиром та з бараниною — замовити можна від 4 шт. одного виду.

Чачапурі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: б-р Тараса Шевченка, 36а; вул. Анни Ахматової, 30.

Бюджет: ₴₴. Салати (102–127 грн), основні страви (71–213 грн), десерти (81–135 грн).

Страви: хінкалі з бараниною – 84 грн/4 шт.

Напої: лимонад тархун – 87,5 грн/500 мл, лимонад дюшес – 75 грн/500 мл, лимонад барбарис – 75 грн/500 мл.

Деталі: традиційні страви грузинської кухні, тоне-меню, кулінарні майстер-класи для дорослих і дітей, доставка, автентичний інтер’єр, дегустації грузинських вин, резерв столів.

Ресторан «Чачапурі» на бульварі Шевченко вже п’ять років вважається «офіційним представництвом грузинської кухні в Україні». На початку року другий заклад мережі відкрився на столичних Позняках. В обох закладах шанують грузинські традиції гостинності та готують автентичні страви. В меню «Чачапурі» представлено 11 видів хачапурі з різними начинками, а також три види хінкалі, які подають порціями по 4 штуки.

Хінкалі на Шота Руставелі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Шота Руставелі, 4.

Бюджет: ₴₴. Хінкалі (128–185 грн), салати (125–195 грн), м’ясні страви (95–325 грн), гриль–меню (215–425 грн).

Страви: хінкалі з бараниною – 128 грн/5 шт., хінкалі з бараниною та зеленою аджикою – 132 грн/5 шт.

Напої: Mukuzani Speсial Collection – 450 грн/50 мл, Pirosmani Khareba – 55 грн/100 мл, Tsinandali Speсial Collection – 60 грн/100 мл, Mtsvane Qvevri – 950 грн/750 мл.

Деталі: ресторан грузинської кухні в центрі Києва, автентичні та авторські страви, авторський інтер’єр від YUDIN Design, кілька залів, літня тераса, багата колекція грузинських вин, гриль-меню, бізнес-ланчі в будні дні з 12:00 до 17:00, готові бенкетні пропозиції для компаній, наливки власного виробництва, спеціальні пропозиції, вина побокально, зручний резерв столів.

«Хінкалі на Шота Руставелі» вже 14 років є домівкою грузинської гостинності та місцем зустрічі зі справжніми смаками Грузії. В ресторані є чотири зали різного формату: основна східна зала із відкритою кухнею, затишна зала «Лоза», «Винний погріб» та банкетна зала «Султанка». В «Хінкалі» готують все, чим славиться грузинська кухня: хінкалі, класичні хачапурі і великі варіації хачапурі по-аджарськи та хачапурі по-царськи для компаній, пхали, харчо, сациві, лобіо, чахохбілі, шашлик і люля-кебаб. Фірмових хінкалі в меню представлено 12 видів на будь-який смак.

Georgian Bar WINE & BREAD

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Михайлівська, 22а.

Бюджет: ₴₴. Салати (85–130 грн), хачапурі (95–160 грн), гарячі страви (87–215 грн).

Страви: хінкалі з бараниною – 18 грн/1 шт.

Напої: вино «Твіші» – 80 грн/150 мл, вино «Кіндзмараулі» – 99 грн/150 мл, вино «Піросмані Картулі Вазі» – 520 грн/750 мл.

Деталі: грузинський ресторан, бренд-шеф Гіві Цамалашвілі, стильний інтер’єр, автентичні страви, українські продукти, власна випічка, страви в глиняному посуді кеци, кілька зал, невелика літня тераса, грузинське вино та чача, резерв столів.

Bread & Wine — атмосферний грузинський ресторан у центрі міста. Під керівництвом бренд-шефа Гіві Цамалашвілі до меню ресторану включили автентичні грузинські страви, які подають в традиційному посуді кеци. Також в ресторані частують гостей улюбленими хачапурі та м’ясними стравами, до яких можна замовити келих грузинського вина або чарку міцної чачі.

Miminoshi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Задніпровського, 13.

Бюджет: ₴. Хачапурі (50–100 грн), хінкалі (12–14 грн/1 шт.), страви на мангалі (35–110 грн/100 г).

Страви: хінкалі-калакурі з бараниною – 14 грн/1 шт., хінкалі-мтіулурі з бараниною – 14 грн/1 шт.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан грузинської та вірменської кухні, знаходиться на Печерську, демократичні ціни, страви на мангалі, власна пекарня, десять видів хачапурі, замовлення хінкалі від чотирьох штук, резерв столів.

Miminoshi — ресторан грузинської та вірменської кухні на Печерську. Стильний та атмосферний інтер’єр просякнутий грузинськими мотивами. У меню ресторану — хінкалі з різноманітними начинками, 10 видів хачапурі, а також страви на мангалі. Окрім цього, тут пропонують закуски, салати, супи та десерти. До страв можна замовити келих грузинського вина. Хінкалі в ресторані Miminoshi готують двох видів мтіулурі без зелені та калакурі з кінзою.

Georgia Джорджия – Киев

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хрещатик, 6.

Бюджет: ₴₴. Закуски (75–127 грн), салати (95–138 грн), хачапурі (109–320 грн), гарячі страви (94 – 144 грн).

Страви: хінкалі з бараниною – 18 грн/1 шт.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться в центрі Києва, власники ресторану — Тарас і Оксана Середюк, концептуальний інтер’єр, демократичні ціни, тандир-меню, безлімітні пропозиції, формат take away, резерв столів.

«Georgia Джорджия» — грузинський ресторан від відомих рестораторів Тараса і Оксани Середюк, який знаходиться на центральній вулиці столиці. Інтер’єр закладу сучасний, з автентичними елементами в декорі. В меню десять видів хачапурі, сім видів хінкалі, шашлик, люля-кебаб та інші традиційні грузинські страви. Фішкою закладу є безлімітні хачапурі, хінкалі та м’ясні пропозиції для гостей — за фіксовану суму протягом години гість може з’їсти необмежену кількість обраної страви.

Ой, мамо. Це було в Тбілісі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 109/20.

Бюджет: ₴. Салати (90–115 грн), основні страви (79–140 грн), хінкалі (18–22 грн/1 шт.).

Страви: хінкалі з бараниною – 18 грн/1 шт.

Напої: вино «Цинанадалі Бадагоні» – 44 грн/100 мл, вино «Сапераві Картулі Вазі» – 50 грн/100 мл, вино «Твіші» – 495 грн/750 мл.

Деталі: грузинська кухня, старовинні сімейні рецепти, стилізований інтер’єр, невелика літня тераса, тоне-меню, дегустації вин, безкоштовна доставка, резерв столів.

Демократичний грузинський ресторан «Ой, мамо. Це було в Тбілісі» вже встиг прославитися автентичними грузинськими стравами за старовинними рецептами родини з Тбілісі, яка багато років тому переїхала до Києва. Інтер’єр закладу затишний, виконаний в теплих тонах і прикрашений традиційними грузинськими орнаментами. В меню ресторану ви знайдете різноманітні закуски, випічку та м’ясні страви, приготовані в східній печі тоне.

ШахГранат

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 92/39.

Бюджет: ₴₴. Салати (110–185 грн), основні страви (135–225 грн), хачапурі (105–155 грн).

Страви: хінкалі з бараниною – 20 грн/1 шт.

Напої: вино «Сапераві Тамада» – 50 грн/100 мл, вино «Цинандалі Бадагоні» – 50 грн/100 мл, вино «Мукузані Віне Понто» – 830 грн/750 мл.

Деталі: ресторан грузинської та азербайджанської кухні, три зали, зал з відкритим мангалом, VIP-кімната, мангал меню, широкий вибір вин, меню від шефа, бізнес-ланчі по буднях з 12:00 до 16:00, вина побокально, дитяче меню, дитяча кімната, кулінарні майстер-класи, парковка, резерв столів.

«ШахГранат» — ресторан у центрі Києва з яскравою атмосферою і духом Кавказу. Створений вихідцями з Грузії і Азербайджану, він об’єднує кращі кулінарні традиції цих народів. У ресторані три зали: простора основна зала з червоними оксамитовими диванами, зала з відкритим мангалом і VIP-кімната для особливих урочистостей.

Фото: Facebook МАМА МАНАНА, Чачаварня, Хiнкальня Gogi, Чачапурі \ Чачапури, Ресторан Хинкали на Шота Руставели, Georgian Bar WINE & BREAD, Miminoshi Хінкальня, Georgia Джорджия — Киев, Ой, мамо. Це було в Тбілісі, Ресторан ШахГранат

Головна фотографія: Чачапурі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi