пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Для всіх хто сумує за подорожами на карантині PostEat підготував добірку відеоекскурсій ґуральнями світу від сайту Whisky.com. Перші п’ять відеогідів присвячені острову Айла, де виготовляють відоме «димне» віскі.
«Love it or hate it», — кажуть про самобутній стиль «димних» віскі острову Айла. В їх ароматі можна знайти відтінки йоду, смоли, креозоту, торфу, диму, гуми, залізничних шпал чи навіть кирзових чоботів. Пити такий віскі похапцем важко. Аромат, як правило, запам’ятовується на все життя.
Такий «димний» стиль сформувався через те, що на Айла збереглась традиція просушення солоду для віскі на густому димі від горіння торфу. Доставляти вугілля на острів було дорого, до того ж запасів місцевого торфу було вдосталь. Саме тому, віскі Айла «димить» у нашому келиху.
У відеоекскурсіях від сайту Whisky.com можна побачити, як відбувається заготівля торфу, просушення солоду, перегонка спирту та витримка в бочках на відомих ґуральнях Айла. Велика увага приділення дегустації віскі.
Laphroaig Distillery
Bunnahabhain Distillery
Lagavulin Distillery
Ardbeg
Kilchoman Distillery
Відеоекскурсії проводить співзасновник сайту Whisky.com Бенедікт Лунінг (Benedikt Luening).
Фото: YouTube | facebook.com/Ardbeg
Ця стаття написана завдяки донейтам на Patreon. Підтримай нас, щоб читати нові матеріали!
Читайте також:
Археологи розгадали таємницю загадкового будинку в лісах Шотландії. Це нелегальна ґуральня
В Перу випустили «Чорне Віскі» з фіолетової кукурудзи
Dewar’s залучає молодь до споживання скотчу і запускає стрімінг-дегустації віскі на Amazon
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi