пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
В Італії при винарнях часто працюють бари, де можна випити вино та придбати кілька пляшок з собою без націнок. Тепер формат тосканської винарні Viticcio відтворено в Києві — у новому винному барі Toscana Wine Bar у ТЦ Retroville на проспекті Правди.
Це вже другий заклад Toscana Wine Bar у столиці. Перший винний бар з власними італійськими винами відкрився в 2018 році у ТРЦ Dream Town. Ідея закладу належить енологу італійської винарні Viticcio — Даніеле Інноченті. Винарня знаходиться серед драматичних пагорбів зони виноробства К’янті Класіко та в історичній області Маремма у Тоскані. Вважається, що саме Тоскана була центром виноробства давніх етрусків, чиї винні надбання потім успадкували римляни.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Даніеле помітив, що серед італійців та туристів популярні бари біля винарень. У таких закладах можна спробувати по келиху всіх вин винарні та купити вино «з перших рук». Енолог вирішив імпортувати вина в Україну, а разом з ними — і формат такого бару. «Хочемо, щоб гість бару в Києві прийшов до нас і отримав таку ж ціну, якість та атмосферу, як у закладі при винарні в Тоскані», — пояснюють у Toscana Wine Bar.
Виноробів часто називають «стилістами вина», бо вони відповідають за впізнаваний стиль — саме завдяки ньому люди надають перевагу тим винам, а не іншим. За стиль вин Viticcio також відповідає Даніеле Інноченті (Daniele Innocenti).
За його ініціативи у 2013 році винарня розпочала шлях органічної сертифікації, аби відновити природній баланс на виноградниках. Кілька гектарів лози перевели на біодинамічні методи виробництва, які обумовлені природними чинниками та враховують космічний вплив.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Під час нещодавньої дегустації у першому Toscana Wine Bar Даніеле Інноченті розповів, що зараз Viticcio дотримується класичного стилю Тоскани. Але він вже запланував експерименти із ферментацією винограду в глиняних амфорах, як це відбувалося тисячі років тому. Також Інноченті мріє випустити вино із рідкісного і майже втраченого сорту винограду Фолья Тонда та французького класичного сорту Каберне Фран.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Для відпочинку влітку в Toscana Wine Bar у ТЦ Retroville готують велику терасу. Для оформлення інтер’єру з Італії навіть привезли дубову діжку, в якій витримувалося одне з вин Viticcio. На майданчику відтворять атмосферу італійського дворика та подаватимуть прохолодні рожеві з сортів Санджовезе і Сіра, а також білі вина з сорту Верментіно, що найкраще освіжають у спеку. Вартість келиха вина — від 79 грн.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
«Винні бари при винарнях відкриті для всіх, адже тут можна як спробувати дороге рідкісне вино, так і просто втамувати спрагу доступним смачним вином на кожен день», — пояснюють у закладі.
Наприклад, у барі можна скуштувати глибокі складні червоні вина Сhianti Сlassico або Morellino di Scansano з регіону Маремма, що отримують високі бали від винних критиків. І так само — замовити доступні прості вина ТМ Сavalli Neri, в які можна сміливо додавати лід і не турбуватися за свою репутацію поціновувача. Келих такого вина, наприклад, із сорту Піно Гріджіо або Шардоне у закладі коштує 40 – 50 грн.
В Toscana Wine Bar розробили меню зі стравами, що спеціально створені для поєднання з вином. «Це класичні італійські закуски, які подають у більшості місцевих закладів до келиха вина. Нам хочеться бути частиною винної культури в Україні, пропагувати смачні і гармонійні поєднання їжі та вина», — розповідають у закладі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Усі вина, представлені в Toscana Wine Bar, можна купити в магазині закладу. При цьому їхня вартість буде значно нижчою, ніж у меню. «Власний прямий імпорт дозволяє нам уникнути кількох ланок посередників і встановити найкращу ціну. Наш гість куштує вино та купує пляшку так само, як він би купував її у винарні в Тоскані», — запевняють у барі.
Згодом у Києві відкриється третій Toscana Wine Bar, а після столиці можливий вихід мережі в інші українські міста. «Бачимо нашу місію у пропаганді винної культури та збільшенні винної аудиторії в Україні. Маємо для цього всі можливості — смачні вина, народжені в Італії, які ми можемо продавати за розумними цінами без великих націнок», — діляться у закладі.
Винний бар Toscana Wine Bar розташований біля виходу 8 у ТЦ Retroville. Заклад працює щодня з 11:00 до 23:00.
Фото: Дар’я Ярош для PostEat
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi