Стартап створив технологію швидкого «старіння» віскі та залучив $2,6 млн інвестицій - PostEat

пошук

Стартап створив технологію швидкого «старіння» віскі та залучив $2,6 млн інвестицій
12-10-2020 0 668


Творці стартапу Bespoken Spirits стверджують, що їм вдалося за кілька днів отримати віскі з органолептикою, яка притаманна напоям з багаторічною витримкою у бочках.

Технологія швидкого «старіння» віскі отримала назву ACTivation (aroma, color, taste). Метод дозволяє керувати хімічними процесами під час витримки та видобувати з деревини бочки компоненти, які змінюють аромат, смак та колір напою.

Співзасновник Bespoken Spirits Мартін Яноушек (Martin Janousek) вважає, що прийшов час змінити «недосконалий» традиційний спосіб витримки віскі.

Він вказує на те, що під час довгої витримки віскі у бочці втрачається до 20% рідини через випаровування, а довготривалість процесу є перешкодою для бізнесу та інновацій.

За словами розробників, їх метод дозволяє виробнику пройти шлях від «від ідеї до пляшки за кілька днів».

Фото: Bespoken Spirits

Читайте також:

У Китаї винайшли електронний «ніс», який здатний розрізнити аромати й вінтаж рисового вина

Штучний інтелект створив «ідеальний» рецепт віскі

У Британії з’явився джин, створений штучним інтелектом

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi