Правила українських виноробів: Олександр Шаповалов або Дон Алехандро - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Олександр Шаповалов або Дон Алехандро
15-12-2020 0 3437


Моряк та архітектор Олександр Шаповалов побудував винарню Don Alejandro та виробляє перші в Україні «космодинамічні вина». Винороб зізнається, що не може жити без повітря, вина та жінок. Щодня бореться з власним креативним alter ego та найбільшим компліментом своїм винам вважає… їх крадіжку! Інші роздуми і правила Дона Алехандро у рубриці «Правила українських виноробів».

Олександр Шаповалов

Вік: 50 років.

Освіта (професія): інженер-будівельник, архітектор.

Основний бізнес: будівництво, виноробство (Don Alejandro Winery).

Площа виноградників: 14 га

Обсяг виробництва: 20-50 тонн на рік.

Я не можу жити без повітря, вина та жінок.

Найважче мені миритись з некомпетентністю і несправедливістю.

Головна цінність у життіце віддача власної енергії в мирних цілях.

Якби мав шанс почати все спочатку, то я зайнявся б виноробством на 30 років раніше.

Мій душевний стан зараз схожий на рок-зірку — багато хто чув, але мало хто бачив і торкався справжнього.

Моя «суперсила» — це відсутність страху.

Справжній винороб ніколи не похмеляється.

Мій ідеальний день — це понеділок, коли не дзвонить телефон.

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б вино, яке я виготовляю з додаванням секретних інгредієнтів.

Головне у вині — це душа винороба.

Якби мені дали $1 000 000, я б їх перерахував.

Найдивніший «комплімент», який отримали мої вина — це коли вкрали повні пляшки, які залишились після конкурсу.

Найбільш недооцінене вино — це помідорне вино.

Найдивнішим вином у моєму житті було молоде вино з карбідом для студентів «у колгоспі» від інституту.

Для винороба успіх — це неодноразова купівля його вин по $50 за пляшку.

Щастя для мене — це кожний цікаво прожитий день.

Мій герой у світовій історії — це Черчилль, але я стільки не вип’ю.

Мій герой у реальному житті — це я сам, бо кожну секунду доводиться боротись зі своїм креативним alter ego.

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Don Alejandro Winery: як побудувати пам’ятник грошам».

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б ввів квоти на імпорт, щоб доля українського вина складала 95%, як в усіх країнах, де поважають власний продукт, тобто самих себе.

Фото: Facebook / Александр Шаповалов (Don Alejandro)

Читайте також:

Как заняться вином и не пожалеть: три истории начинающих виноделов

Українсько-американська ракета відправила французьке вино у космос

У Шампані побільшало жінок-виноробів: Аліс Тетьєн стане магістром погребу дому Henriot

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi