Правила українських виноробів: Гіоргі Іукурідзе - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Гіоргі Іукурідзе
11-12-2020 0 4257


Продовжуємо знайомити вас з «зірками» українського виноробства — людьми, чия наполеглива праця викликає у нас захоплення і повагу. Зустрічайте нового героя рубрики «Правила українських виноробів» Гіоргі Іукурідзе — співзасновник виноробної компанії SHABO.

Гіоргі Іукурідзе

Вік: 32 роки.

Освіта (професія): Bachelor and Masters Degree in Politics and International Relations.

Основний бізнес: співзасновник виноробної компанії SHABO.

Площа виноградників: 1250 га.

Обсяг виробництва: близько 18 млн. пляшок на рік.

Я не можу жити без вина. 

Найскладніше мені змиритися з непрофесіоналізмом. 

Головна цінність у житті — це родина. 

Якби був шанс почати все спочатку, то я б нічого не поміняв. 

Мій душевний стан зараз схожий на наше вино 2020 врожаю — бродить. 

Моя «суперсила» — це віра в людей. 

Справжній винороб ніколи не має секретів виробництва. 

Мій ідеальний день — це насичений продуктивний день з присмаком почуття виконаного обов’язку. 

Якби мені до кінця життя довелося пити одне і те ж вино, то це був би наш оригінальний купаж Shabo Cabernet Merlot Saperavi. Він був створений моїм батьком, Важею Георгійовичом, і на той момент технологи були проти такої сміливої ідеї. Результат вийшов чудовим — крім Shabo, такий купаж почали вже виробляти декілька грузинських винних домів. Цей купаж можна назвати «міжнародним весіллям»: у ньому Каберне Совіньон (35%) і Мерло (35%) з наших шабських виноградників і Сапераві (30%) з наших виноградників у Грузії.

Головне у вині — це баланс і характер. 

Якби мені дали $ 1000000, я б їх повернув, і заробив би $ 10000000 самостійно. 

Найдивніший комплімент, який робили моїм винам — комплімент моїм винам, який не зробили. 

Найбільш недооцінене вино — це, на жаль, українське вино. 

Найдивнішим вином в моєму житті було Romanee Conti 1971 року: здивувало, що вино, якому було 40+ років на момент дегустації, виявилось неймовірно свіжим і навіть близько не наблизилося до свого піку.

Для винороба успіх — цe визнання його вина. 

Щастя для мене — це жити зараз, не відкладати на потім. 

Мій герой у світовій історії (або історії виноробства) — це мій батько, Важа Іукурідзе. 

Мій герой в реальному житті — See above. 

Якби моє життя було фільмом, він би називався Bottleshock по-українськи. 

Якби мені дали необмежені повноваження і ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б масштабно підійшов до позиціонування України як виноробної країни, і створив би національну винну агенцію за прикладом грузинської моделі.

Фото: Гіоргі Іукурідзе

Читайте також:

Названі найкращі виноградники світу 2020 року для винного туризму

«Вино як привід»: чому формат винних барів став таким популярним

Крижане вино: як роблять солодке вино «айсвайн» та чому воно коштує так дорого

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi