пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Ігор Заїка займається улюбленою справою свого життя вже понад 15 років. Все почалось у 2001 році з посадки першого виноградника, а своє перше вино Ігор зробив у 2009 році. З тих пір Ігор Заїка отримав понад 40 дипломів й відзнак за свої вина та… судові тяжби через свою роботу. «Бути крафтовим виноробом в Україні не для слабаків!», — каже Заїка.
Сьогодні один з піонерів «гаражного» руху України зізнається, що не уявляє життя без винограду, мріє про більшу земельну ділянку, а своїм героєм називає великого винороба П’ємонту Анджело Гайя. Інші думки й принципи Ігоря Заїки у рубриці «Правила українських виноробів».
Ігор Заїка
Вік: 55
Освіта (професія): вища, інженер-електронік
Основний бізнес: виноробство
Площа власного виноградника: 0,5 га
Обсяг виробництва: 3000 літрів на рік
Я не можу жити без винограду.
Найважче мені миритись з дилетантством.
Головна цінність у житті — це спокій.
Якби мав шанс почати все спочатку, то я б придбав собі більшу земельну ділянку.
Мій душевний стан зараз схожий на ягуара перед стрибком.
Моя «суперсила» — це вміння.
Справжній винороб ніколи не буде робити нечесне вино.
Я займаюсь вином тому що це безумно цікаво і завжди ставить питання на майбутній рік. Є заради чого жити!
Культура вина — це окремий світ.
Моє найбільше відкриття у вині сьогодні — це властивість вина кардинально змінюватися з часом.
Найбільша проблема українського виноробства в зарегульованості під великих виробників.
Найбільше мені подобається поєднання вина з… сиром, звісно!
Мій ідеальний день той, який я провів з сім’єю!
Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це був би піно нуар.
Головне у вині — це якість.
Найдивніший комплімент, який давали моїм винам — що воно атмосферне.
Найдивнішим вином у моєму житті було Барбареско від Гайя.
Для винороба успіх — це визнання.
Найбільш недооцінене вино — те, якого ще не куштував.
Щастя для мене — робити свою справу і щоб ніхто не заважав.
Мій герой у світовій історії — це Анджело Гайя.
Мій герой у реальному житті — це Бетмен!
Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Через тернії до зірок».
Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я скасував акциз і ліцензії для сухих вин і дозволив би вільну конкуренцію.
Фото: Ігор Заїка
Читайте також:
Правила українських виноробів: Тетяна Матвєєва
Правила українських виноробів: Олег Гаврильченко
Правила українських виноробів: Борис Слабошевський
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi