пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Видавництво «Темпора» випустило книгу кандидата історичних наук Олексія Сокирко «Кулінарна мандрівка в Гетьманщину». Книга розповідає про українську гастрономію козацької доби та наводить автентичні рецепти минулого, адаптовані кухарем-технологом Василем Дручиком.
Олексій Сокирко — професійний історик, доцент кафедри давньої та нової історії України Київського національного університету ім.Т.Шевченка.
Історик спеціалізується на добі козацтва, а саме періоді козацької держави Гетьманщина (1648 – 1764 рр), житті людей того часу, повсякденних та військових аспектах.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
На сайті видавництва «Темпора» сказано, що книга «Кулінарна мандрівка в Гетьманщину» є не тільки дослідженням української гастрономії XVII–XVIII століть, а й дає контекст епохи.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Вона розповідає про їжу, як про маркер соціального статусу, заможності, освіченості, культури, моди. Авторський текст доповнюють автентичні старовинні рецепти, адаптовані для приготування в сучасних умовах, а також словник староукраїнської гастрономічної термінології, мір ваги й об’єму.
Замовити книгу можна на сайті видавництва. Вартість примірника — 300 грн.
Фото: tempora.com.ua
Читайте також:
«Вони також люди»: вийшла книга про самотніх відвідувачів ресторанів
Дмитро Борисов та «Моя книжкова полиця» створили ресторанний посібник для дітей
Видання кулінарної дипломатії «Україна. Їжа та історія» презентували в Києві
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi