пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Продовжуємо розповідати про заклади на Подолі, що відкрились після початку війни, щоб допомагати столичній гастрономічній індустрії працювати. В цій добірці заклади Дмитра Борисова та популярна кондитерська родини Завертайло, які з перших днів готують гарячі обіди та продовжують це робити, а також сучасний індонезійський ресторан, кілька коктейльних барів та винний бар у самому серці Подолу.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Воздвиженська, 10Б
Бюджет: ₴₴₴.
Дещо з меню: спрінг-рол з тигровими креветками – 179 грн, баклажан з тигровими креветками в соусі пад тай – 265 грн, салат з авокадо і вугрем – 265 грн, стейк рибай wet aged (ukrainian beef) – 495 грн, качка по-пекінськи – 1390 грн.
Графік роботи (може змінюватись): 10:00 — 21:00
Oxota Na Ovets — ресторан азійської кухні Дмитра Борисова на Воздвиженці. З початку повномасштабного вторгнення заклад працював на волонтерських засадах для забезпечення гарячим харчуванням ТРО та містян. Зараз в ресторані чекають на гостей та готують всі хіти довоєнних часів: качка по-пекінськи, стейки, роли, лобстери — все в наявності. Працюють в залі, пакують замовлення з собою, доставляють по всьому Києву. І не припиняють готувати гарячі обіди для Охматдиту, бригад швидкої допомоги і ЗСУ.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Нижній Вал, 19/21
Бюджет: ₴₴.
Дещо з меню: тальятеле з креветками та соусом біск – 265 грн, ранок у Хані з індичкою – 275 грн, аспарагус з цибулевим песто та страчателлою – 295 грн, десерт «Говерла» – 180 грн.
Графік роботи (може змінюватись): 08:00 — 21:00 (у вихідні з 09:00)
HONEY — мережа кафе-кондитерських родини Завертайло, де подають ранні сніданки, випічку та морозиво. Крім сніданків і страв, в основному меню представлена і карта десертів, в якій ви знайдете еклери, макарони, морозиво і тістечка. Серед нових страв, які з’явились у меню: тальятеле з креветками та соусом біск, два сніданки у Хані з беконом або з індичкою, сезонний аспарагус з цибулевим песто та страчателлою, а також десерт «Говерла» (українська вишня, настояна на виноградному дистиляті і приготована за особливою технологією, насичений шоколадний мус з контрольованих за походженням какао бобів, бісквіт без борошна, капсули крокоа та колоті какао боби, бісквітний спонж, шоколадні квіти).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хорива, 1/2
Бюджет: ₴₴.
Дещо з меню: смажений сир тофу в перцевому соусі – 157 грн, баклажан темпура з коріандровим соусом – 167 грн, місо суп із смаженими грибами та сиром тофу – 133 грн, насі горенг з куркою – 165 грн.
Green Bar — ресторан на Подолі з відкритою кухнею, робата грилем, на якому готують національні індонезійські шашлички сате, а також контактний бар із великим вибором коктейлів, в основі яких азійський алкоголь. У ресторані готують сучасні індонезійські страви та веганські десерти. Заклад розпочинає роботу 26 травня, за графіком та оновленням меню слідкуйте на сторінці закладу в соцмережі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Андріївський узвіз, 30А
Бюджет: ₴₴.
Дещо з меню: хумус зі слабосоленим лососем, авокадо міксом салатів та томатами – 179 грн, величезний бургер супер-сир з рідким чедером – 189 грн, сендвіч зі стейком лосося гриль, подаємо з картопляними діпами – 179 грн, мелт із соковитим біфштексом з яловичини – 189 грн.
Графік роботи (може змінюватись): 10:00 — 19:00
«Канапка бар» знаходиться на Андріївському узвозі в старовинній будівлі початку ХХ століття. Тут готують страви з новим поглядом на українську кухню. В меню колекція канапок з усього світу — сендвічі, бургери, мелти та пінци можна скуштувати на літній терасі закладу чи замовити доставку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хорива, 16/7
Бюджет: ₴₴.
Дещо з меню: стейк з цвітної капусти на грилі – 185 грн, татакі з яловичини зі спаржею в трюфельному соусі – 375 грн, брускета з вяленою качкою – 175 грн, вітелло тонато – 229 грн.
Графік роботи (може змінюватись): з 12:00 до 21:00
Винний бар Win Bar відновлює свою роботу — про це повідомив кращий сомельє України 2011, шеф-сомельє і співвласник винного бару Win Bar, член правління Асоціації сомельє України Олег Кравченко. Win Bar — один з найкрасивіших винних барів міста, у якому винна карта завжди оновлювалась в залежності від сезону. В лаконічному меню закуски, сезонні страви та «Київський торт».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Іллінська, 20
Бюджет: ₴₴.
Дещо з меню: коктейль «Молодість» – 100 грн, коктейль Grin Garden – 170 грн, коктейль Gimlet – 115 грн, коктейль Whiskey Sour – 160 грн.
Графік роботи (може змінюватись): четвер-неділя 15:00-21:00
dZerkalo bar — це коктейльний бар на Подолі, який розпочав роботу минулого літа. Співвласники бару психотерапевт Павло Рубан та власник мережі кав’ярень Олександр Петренко. Засновники хотіли створити «живий» бар, який постійно дивуватиме гостей: починаючи з оригінальної рецептури коктейлів і закінчуючи цікавими тематичними заходами. Коктейльний бар пропонує своїм відвідувачам авторські коктейлі та класику.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Верхній Вал, 22
Бюджет: ₴₴.
Графік роботи (може змінюватись): понеділок — четвер 14:00 — 21:00; п’ятниця — неділя 12:00 — 21:30
Бар Berlin’89 спеціалізується на вині та коктейлях, на Подолі він відкрився у грудні минулого року. Бар відкрили у двоповерховому приміщенні: на першому поверсі розташована барна стійка та кілька столиків, на нижньому поверсі – низька посадка зі столами. Концепцію Berlin’89 описують як «винний бар для вільних людей» #виннийдлявільних.
Головна фото: Канапка бар
Фото: Facebook Oxota NA Ovets, HONEY, Green Bar, Канапка бар, Win Bar, dzerkalo.bar, Berlin’89.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi