Рада ратифікувала скасування на рік мит і квот у торгівлі з Великою Британією - PostEat

пошук

Рада ратифікувала скасування на рік мит і квот у торгівлі з Великою Британією
20-06-2022 0 408


Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною і Великою Британією про скасування на рік всіх ввізних мит і тарифних квот у двосторонній торгівлі. Про це повідомляє Наталія Микольська, співзасновниця та CEO у Dattalion, волонтерської організації, яка збирає найбільшу незалежну агреговану базу відео, фото, та свідків з епіцентрів війни в Україні, українська юристка, членкиня наглядової ради Укргідроенерго (заступниця Міністра економічного розвитку і торгівлі України — Торговий представник України (з 8 квітня 2015 по 22 серпня 2018), засновниця платформи SheExports та Центру Trade+ у Київській школі економіки.

“Ми ще на один крок ближче до безмитного експорту в цю країну! 

Пишаюсь, що наша команда почала переговорний процес про угоду про вільну торгівлю з Великою Британією при виході з ЄС”, — розповіла Микольська.

За її словами, Верховна Рада 301 голосом ратифікувала угоду. Безмитний режим діятиме 12 місяців, але сторони домовилися, що дія угоди може бути продовжена.

“Україна і Велика Британія на початку травня юридично закріпили скасування ввізних мит і тарифних квот у двосторонній торгівлі, підписавши відповідну угоду. Угода діятиме 12 місяців, але може бути продовжена за домовленістю між сторонами на новий термін.

Очікуємо ратифікацію угоди Парламентом Великої Британії!”, — додала Микольська.

Українська юристка наголошує, що у 2021 році товарообіг між Україною і Великою Британією зріс майже на 57% – до $2,2 млрд, причому особливо активізувався експорт (+62%), що перевищив $1 млрд.

Слідом за Великою Британією про скасування квот і мит для України терміном на рік заявили ЄС і Канада.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi