Заклади Києва з українською кухнею, де готують страви з локальних продуктів: тільки свіжі та місцеві інгредієнти - PostEat

пошук

Заклади Києва з українською кухнею, де готують страви з локальних продуктів: тільки свіжі та місцеві інгредієнти
10-10-2024 0 773


Якщо ви шукаєте місця, де можна насолодитися автентичною українською кухнею, приготованою з найсвіжіших локальних продуктів, ця добірка саме для вас. Тут зібрані заклади, які ставлять акцент на якості та сезонності, використовуючи лише місцеві інгредієнти, щоб створити неповторний смак кожної страви.

Стрічка | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Берестейський проспект, 53

Години роботи: щодня 12:00-22:00 (на каву можна завітати з 10:00)

Дещо з меню: кабачкові оладки з еспумою з ікри мойви — 215 грн, форшмак із оселедця — 165 грн, салат зі скумбрією власного копчення — 175 грн, юшка з карпатських грибів — 145 грн, голубці, як з бабусиної печі — 265 грн, філе сома на подушці з томлених овочів — 295 грн.

В ресторані всіх гостей, які прийшли від PostEat, пригощають авторським коктейлем або десертом на вибір — просто назвіть офіціанту промокод «PostEat».

Деталі: Ресторан «Стрічка» нещодавно відкрився в Києві та пропонує сучасний погляд на традиційну українську кухню. Це не просто ресторан, а простір, де об’єднують локальні продукти та традиційні рецепти, щоб дарувати гостям теплі й незабутні миті. Заклад прагне передати дух української спадщини, поєднуючи рідні традиції з інноваційними підходами до приготування страв. В ресторані створили по-справжньому затишну атмосферу, де кожна деталь інтер’єру розповідає історію, адже від плитки з відбитками польових трав до старовинних українських глечиків – усе в закладі відображає любов до рідного краю.

В «Стрічці» зробили все, що кожен гість міг насолодитися простотою і щирістю справжньої української кухні у сучасному виконанні, але з тією ж справжністю та теплом, що й у дитинстві. Кожна страва готується виключно зі свіжих локальних інгредієнтів найвищої якості, чи то ніжне м’ясо, запашний хліб чи соковиті овочі — все це відображає багатство нашої землі та є шаною українському спадку. «Стрічка» — це не просто ресторан, це місце, де ви завжди вдома, серед рідних смаків і добрих людей та де вам щодня готові подарувати вам незабутній досвід української кухні.

Бавовна | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Дещо з меню: дегустаційний сет від Шефа — 2300 грн, хруст з напівв’яленими томатами та судаком — 295 грн, морква в трьох текстурах з йогуртом та диким перцем — 260 грн, запечена капуста Фламбаду — 350 грн, десерт «Лісові ягоди з березовим морозивом» — 370 грн.

Деталі: Ресторація авторської кухні «Бавовна» працює неподалік від Арсенальної площі. Власниця та бренд-шеф закладу Альона Смірнова та шеф-кухар Дмитро Кривошап використовують переважно локальні  продукти від українських виробників.

Щоб отримувати необхідні інгредієнти, шеф напряму налагоджує співпрацю з фермерами та збирачами грибів і ягід. В роботі дотримуються принципів zero waste, використовуючи весь продукт. Також увесь рік працюють над збереженням сезонних інгредієнтів шляхом ферментування, консервування, сушіння та заморозки.

Глек | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 6

Години роботи: пн-пт 09:30-22:00, сб-нд 10:30-22:00

Дещо з меню: делікатеси київщини з дичиною — 440 грн, підкопчений сом з ікряним маслом — 250 грн, пухкі вареники на пару з томленою косулею — 290 грн, голець з Київської області з цукіні, патісонами та йогуртом — 480 грн.

Деталі: Ресторан сучасної київської кухні «Глек» знаходиться в історичному центрі столиці. Заклад дотримується принципів міжнародної філософії Slow Food, яка підкреслює необхідність збереження національних і регіональних кухонь та підтримки локальної продукції. В «Глеку» страви готують саме з продуктів, вирощених на або фермерських господарствах або виготовлених у невеликих місцевих виробників, які знаходяться поруч із містом. На вас чекають найкращі українські напої, вишукана сучасна київська кухня від шефа Андрія Северенчука, дегустації різних форматів, фудпейринг.

Галушка | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 5

Години роботи: пн-чт, нд 10:00-22:00, пт-сб 10:00-23:00

Дещо з меню: легендарне полтавське сало — 250 грн, соління від миргородської бабусі — 195 грн, сири полтавських крафтярів — 275 грн, м’ясні смаколики з Полтави та Києва — 260 грн.

Деталі: «Галушка» — це територія яскравих подій в самому центрі столиці на Бессарабці, яка об’єднує культурний центр та ресторан новітньої української кухні. В інтер’єрі закладу ви знайдете багато цікавих та особливих символів, які неповторно підкреслюють глибоку філософію проєкту — він демонструє через смачні страви повагу до українського коріння і популяризує українську кухню у сучасних проявах. Серед закусок у «Галушці» ви знайдете справжні гастрономічні спеціалітети Полтавщини та Київщини: асорті ковбас з гірчицею та хріном, сири полтавських крафтярів, соління від миргородської бабусі з запашною олією та зеленою цибулею та легендарне в’ялено-копчене миргородське сало у двох варіаціях: в зелені та у суміші перців.

Полтава | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Дещо з меню: шовдарь, зіньківська ковбаса та поліський мацик — 265 грн, сири, ті що найкращі у фермерів — 295 грн, галушки з солодким перцем із ферми — 270 грн, м’ясо, квашення та хліб — 215 грн.

Деталі: «Полтава» — бістро сучасної української гастрономії на Арсенальній, яке відкрили шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк. Дизайн закладу розробили архітектори QQ BURO, інтер’єр оздобили автентичними деталями: глиняними горщиками та опішнянською керамікою. Разом із командою прагнуть створити сучасний гастрономічний бренд — Полтаву. Канонічне м’ясо, галушки, затірки, пундики, квас, а також модерні страви з найкращих локальних продуктів.

КАНАПА | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19А

Години роботи: пн-чт 11:00-22:00, пт-нд 11:00-23:00

Дещо з меню: сир фермерський з в’яленими томатами — 79 грн/40 г, м’ясний сет: українські м’ясні делікатеси — 429 грн, запечене та свіже сало з шпондером та гострим топінадом — 249 грн, кров’янка з цибулею у трьох станах — 259 грн.

Деталі: «КАНАПА» на Андріївському узвозі — один з перших закладів сучасної української кухні в столиці. Інтер’єр доповнюють експозиції художників, а страви подають в сучасному авторському посуді. В меню ресторану ви знайдете автентичні українські страви, для яких обирають локальні продукти. В меню ви знайдете різноманіття українських крафтових сирів, м’ясний сет українських делікатесів, страви з локального м’яса та риби.

Головна фото: «Стрічка»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi