пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Український ресторатор Алекс Купер знову привернув увагу. Цього разу не лише в Україні. Його лондонський проєкт Tatar Bunar, який відкрився навесні 2025 року, може потрапити до списку закладів, відзначених Michelin. Про це повідомляє видання NV.
Про це Алекс Купер натякнув у своєму Instagram, опублікувавши сторіс з інтригуючим коментарем про “лист від Хогвардс» («міжнародного ресторанного гіда”). Алекс не розкрив деталей, однак мова може йти про відзнаку Michelin Guide або навіть зірку.

Фото: від видання NV
Tatar Bunar в Лондоні вже згадували світові впливові медіа, зокрема, The Financial Times. Заклад також робив поп апи з відомою в Британії гастрономічною авторкою українського походження Олею Геркулес.
Якщо припущення підтвердяться, це стане історичним моментом. Уперше український гастрономічний проєкт у Лондоні опиниться серед імен, до яких приглядається Michelin Guide. І навіть без офіційного статусу, факт такого розгляду говорить про те, що українська кухня впевнено входить до глобального гастрономічного діалогу, не як екзотика, а як повноцінний гравець.
Про гід Michelin
Прим. ред. Michelin закритий гастрономічний інститут. Інспектори працюють анонімно, приходять у ресторани як звичайні гості, оплачують рахунок, оцінюють кухню за критеріями: якість продуктів, техніка, гармонія смаків, індивідуальність шефа та стабільність результату. Після серії візитів команда ухвалює колегіальне рішення, і тоді ресторан може опинитися у гіді або отримати одну з позначок, від рекомендації до зірки.
Проте перший сигнал про те, що ресторан опинився «в полі зору» Michelin, іноді справді надходить у вигляді листа чи електронного повідомлення. Це може бути запит на уточнення інформації, підтвердження контактів або запрошення до участі в оновленні гіда.
Лист не означає автоматичного присудження зірки. Офіційні результати публікуються одночасно для всіх під час презентацій, про нагороду Michelin не попереджає.
Саме тому у світі кожен подібний випадок: сигнал, що ресторан опинився на орбіті найвпливовішого гастрономічного рейтингу планети.
Фото: tatarbunar.london
Читати також:
Нові заклади Києва жовтень 2025: 21 локація, що відкрилась в місті
Wine&Spirits Ukraine 2025: синергія українського та світового винного досвіду
Безлімітне ігристе та коктейлі в Києві: топ закладів з напоями без обмежень
Tatar Bunar у Лондоні може потрапити до Michelin: Алекс Купер натякнув на важливий лист від гіда
Дегустаційний конкурс Ukraine Wine&Spirits Awards 2025: оголошено результати
Локації та ресторани для корпоративів з окремим банкетними залами
Баланс смаку в коктейлях: від кислотності до dilution
New Food Summit 2025 відбувся у Києві — головна подія року для агріфуд-ринку
Шоколадний батончик Жуколад із личинками представили у Києві
Kyiv Food Market закривається на оновлення формату
Де провести новорічний корпоратив у Києві 2026: топ просторів та закладів
Нове японське міське кафе Oishi Ba відкрилось у Києві
Новий японський ресторан ҐО відкрився у Києві на вулиці Обсерваторній
Витримка стейків: технології dry aged, wet-aged, butter steak і трюфельний Рібай
Топ-7 бургерів у Києві, які готують не бургерні заклади
Wine&Spirits Ukraine 2025: нова локація, понад 100 брендів і світові прем’єри
Українські вина здобули золото на Sélections Mondiales des Vins 2025 у Північній Америці
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi