Українські сири отримали 5 нагород на World Cheese Awards 2025 - PostEat

пошук

Українські сири отримали 5 нагород на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2025
17-11-2025 0 389

Автор

13-го листопада у місті Берн, Швейцарія офіційно завершився 37-й міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2025. Цьогоріч на оцінку міжнародних експертів було представлено 5244 сирів із різних країн світу, серед яких 17 з України. Про це повідомляють офіційні представники конкурсу в Україні — ProCheese від Ardis Group.

Українські сири уже четвертий рік поспіль отримують визнання від міжнародної колегії суддів. І цього разу — це 5 нагород. Конкурс оцінювали 265 сирних професіоналів з різних країн світу. А переможцем став швейцарський сир «Le Gruyère AOP».

Фото: Guild of Fine Food

«Коли ми вперше привезли українські сири на World Cheese Awards, це здавалося сміливим експериментом. А сьогодні це вже стабільна присутність і впевнене звучання українського смаку на світовій арені. Ми ростемо, вдосконалюємось, але попереду ще багато роботи над сталою якістю продукту та відкритістю й довірою між гравцями ринку», — коментує Оксана Чернова, сирна експертка, суддя World Cheese Awards від України.

Фото: Guild of Fine Food

Участь українських сирів у конкурсі відбулася за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Programme.

Нагороджені українські сири на WCA 2025:

Zinka, сир «Гауда з трюфелем», Київщина — срібна нагорода
Zinka, сир «Камамбер», Київщина — срібна нагорода
Zinka, сир «Іскристий», Київщина — бронзова нагорода
Мамин сир, сир «Феркованя», Закарпаття — бронзова нагорода
Мамин сир, сир «Падре Ромжа», Закарпаття — бронзова нагорода

Загалом за чотири роки участі в проєкті українські сири вже здобули 39 нагород.

«Кожен сезон на World Cheese Awards — це можливість не просто змагатись, а показати, як розвивається український сирний ринок. Я вдячна партнерам і нашій команді, яка вкотре здійснила неможливе попри бюрократичні та логістичні виклики. Для нас важливо, щоб світ бачив — український продукт має свій характер і смак свободи», — говорить Наталія Кагадій, директорка департаменту ProCheese в Ardis Group.

 

 

 

Читати також:

Корпоратив із власними напоями: формати з cork fee або власний алкоголь

Французька кав’ярня у Києві: «Kvitkova Café» відкрилась з атмосферою Парижа і десертами як у Франції

Нова бургерна у Києві від Burger Farm на вул. Олександра Олеся, 4А

Еxpirenza by mono підтримала проект “Сучасної України” “Смачно, бо на дрони!”

Азійський бар «Зірочка» відкривається на Великій Житомирській

Лобстери в «Чорноморка»: нове меню морепродуктів 

Dolce & Gabbana Caffè відкрили перше кафе у Таїланді та Південно-Східній Азії

Адвент-календар Honey 2026: 19 солодких смаків і Різдвяний Коник Йі-ха-хані

Банда викрала 200 голівок пармезану Parmigiano Reggiano на понад 100 тисяч євро

«Київські Карасі» закривають два заклади у Києві — на Тростянецькій та Павла Тичини

Нова спешелті кав’ярня «Ганок» відкрилася на Обсерваторній

Ресторан української кухні Sino у Лондоні потрапив до Michelin Guide 2025

Нова чайна у Києві — “Банк Чаю” відкрилась на Саксаганського

Перезапуск кавʼярень Bimbo в Києві: над новим проєктом працює команда з Полтави

Нові заклади Києва: кафе-кондитерська Músse 2.0 з десертами та сніданками на Гончара, 32а

Нові заклади Києва жовтень 2025: 21 локація, що відкрилась в місті

Tatar Bunar у Лондоні може потрапити до Michelin: Алекс Купер натякнув на важливий лист від гіда

Нове японське міське кафе Oishi Ba відкрилось у Києві

Новий японський ресторан ҐО відкрився у Києві на вулиці Обсерваторній

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi