Aperitivo Time. Куди в Києві піти на аперитив? - PostEat

пошук

Aperitivo Time. Куди в Києві піти на аперитив?
12-09-2019 0 1480


Запорукою та початком приємного вечора в компанії друзів є аперитив — традиція, якій ми завдячуємо італійцям. Італійський традиційний аперитив відбувається щодня під час заходу сонця, коли в барах та невеликих ресторанах пропонують невеликі закуски чикеті та напої до них. Сама назва аперитиву походить від італійського слова aprire, що в перекладі означає «відкривати». Ця традиція має на меті «відкрити» смакові рецептори та підготувати їх до смачної вечері. Вважається, що традиція аперитиву започаткувалась в П’ємонті у XVIII столітті, коли король Вітторіо Емануеле II перед вечерею випив біле пряне вино вермут. У наступному столітті в Тоскані граф Камілло Негроні випадково створив рецепт коктейлю на основі вермуту, який зараз називається його прізвищем і є популярним аперитивом у тих краях. Крім негроні та вермуту, в якості аперитиву італійці полюбляють пити просеко, до якого подають сири, брускети, морепродукти. Редакція PostEat розповідає, куди в Києві піти на аперитив.

Guilty wine bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Воздвиженська, 38

Бюджет: ₴₴. Брускети (100–130 грн), десерти (60–80 грн), страви до вина (45–150 грн).

Страви: паштет з курячої печінки з в’яленою журавлиною, бебі-міксом зелені та хлібом – 80 грн, хумус з консервованими лисичками, мікрогріном, насінням та хрустким лавашем – 75 грн, м’ясна тарілка – 140 грн, брускета із запеченим брі, прошуто та вишневим варенням – 100 грн.

Напої: Cava Jaume Serra Brut – 70 грн/келих, Castillo del Cante Hondo Crianza – 70 грн/келих, Gewurztraminer Villa Wolf – 85 грн/келих.

Деталі: винний бар, стильний та лаконічний інтер’єр, збалансоване меню, закуски до вина, вина побокально, take away.

Guilty wine bar — затишний винний бар вулиці Воздвиженській. Дизайн закладу створений архітектурним агентством Forma Architectural Studio. У меню пропонують різноманітні закуски до вина: запечений камамбер з мигдальними пластівцями, домашнім вишневим варенням та хлібом, сирну тарілку з крафтовими сирами, горіхами, сухофруктами та домашнім варенням, а на десерт – пломбір з червоним вином або десерт дня. У винній карті – відомі вина Іспанії, Італії, Португалії, Німеччини і Нової Зеландії.

Публіка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Тарасівська, 16

Бюджет: ₴. Вино (100–200 грн), сезонні напої (50–80 грн), десерти (18–70 грн).

Страви: круасан з шоколадом – 42 грн, еклер – 50 грн, кіш – 70 грн, кукіс – 35 грн, еклер – 50 грн.

Напої: Pinot Grigio Veneto Canti – 100 грн/150 мл, Chianti Ruffino – 120 грн/150 мл, Rose d’Anjour Chatelain Desjacques – 100 грн/150 мл, Lambrusco dell ‘Emilia Bianco – 100 грн/150 мл.

Деталі: кав’ярня, винний бар, альтернативна кава, кава на рослинному молоці, натуральні цукерки, столики на вулиці, take away.

«Публіка» – локація, у якій поєднано кав’ярню та винний бар, знаходиться неподалік Ботанічного саду. Зранку сюди можна завітати на філіжанку ароматного еспресо, капучино або флет вайту зі свіжим круасаном. А вечір провести у компанії друзів за келихом ігристого, білого, червоного або рожевого вина.

Like a local’s wine bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 26

Бюджет: ₴₴. Пироги (60–75 грн), намазки (70–80 грн), плато (149 грн), українські делікатеси (39–129 грн), сети (80–320 грн).

Страви: сет канапок (канапка з оливковим тапенадом, канапка з в’яленими помідорами, канапка з цибулевим мармеладом та маханом, канапка з сиром) – 80 грн, мега сет (еклери з паштетом, сир, м’ясо, діп з зеленню, форшмак, овочеві палички, хліб, фокача, грісіні) – 239 грн, сет равликів – 129 грн/5 шт., хумус з овочевими паличками та хлібом – 80 грн.

Напої: вино «Оксамит України. Виноробня Князя Трубецького» (сухе) – 450 грн, вино «Артанія Біле. Бейкуш Вайнері» (сухе) – 400 грн, вино «Розе Горобчики. Котнар» (сухе) – 280 грн.

Деталі: винні бари від ідейних натхненників фестивалю Kyiv Food and Wine Festival, енотека українських вин, сети закусок на компанію, основи локаворства, лояльна цінова політика, лаконічний інтер’єр.

Винний бар Like a local’s wine bar не перший рік знайомить столичну публіку з кращими позиціями українського виноробства та гастрономії. Винотека бару об’єднала унікальні локальні вина і більше десятка локальних виноробів і винних господарств, а кулінарна частина доповнює позиції винної карти місцевою гастрономією: українськими устрицями, равликами, козячими сирами, м’ясними та овочевими делікатесами.

Contrabando

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 14а

Бюджет: ₴₴. Стартери (93–295 грн), салати (159–237 грн), основні страви (175–215 грн).

Страви: брускети з томатами, крем-сиром та соусом песто – 93 грн, тартар з тунця та полуниці на брускетах – 149 грн, паста салат з лососем та креветками – 237 грн, сет антипасті – 295 грн.

Напої: Soave – 99 грн/ 150 мл, Carmenere Santa Rita – 112 грн/ 150 мл, Shiraz Camden Park – 99 грн/ 150 мл.

Деталі: ресторан, магазин вина та сиру, проєкт Олега Гавриленко (Хiнкальня Gogi), вина за ціною бутика, авторські страви, столики на вулиці, еногастрономічні вечори, вина келихами, резерв столів.

Contrabando – ресторан та винно-сирний магазин біля столичного парку Шевченка. У меню закладу представлені винні стартери, салати, основні м’ясні та рибні страви і десерти. До страв можна обрати келих вина з меню або пляшку з винного магазину, яку продають гостям ресторану за цінами бутику. Зручно та затишно влаштуватись ви можете в залі або за невеликими столиками на вулиці.

August

Де: вул. Володимирська, 71

Бюджет: ₴. Кава (25–60 грн), вино (39-99 грн/150 мл), закуски (25–120 грн).

Страви: грісіні – 25 грн, хумус з кукурудзяними чіпсами – 80 грн, прошуто з томатами чері – 100 грн, сир – 120 грн.

Напої: Lambrusco Bianco Chiarli – 39 грн/150 мл, Rose Medium Sweet J. P. Chenet – 69 грн/ 150 мл, Shiraz The Grinder – 99 грн/150 мл.

Деталі: кав’ярня-винний бар, знаходиться поруч з парком Шевченка, лаконічний інтер’єр, вино келихами, кава класична та альтернативна, закуски до вина.

Заклад August розташований поруч з парком Шевченка, в ньому поєднані формати кав’ярні та винного бару. В August готують класичну та альтернативну каву і пропонують спробувати українське та європейське вино келихами. Вино розділене за ціновими категоріями — келих коштує 39, 69 або 99 грн. До вина в закладі подають кілька класичних закусок — оливки, маслини, грісіні, сири та прошуто.

Виан

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Михайлівська, 21Б.

Бюджет: ₴₴. Закуски (70–210 грн).

Страви: оливки – 70 грн, хумус – 70 грн, качиний мус – 100 грн, равлики – 140 грн.

Напої: Prosecco Vinicola Serena – 70 грн/125 мл, Vermentino Castello d’Albola – 140 грн/125 мл, Tempranillo Masia Vallformosa – 70 грн/125 мл.

Деталі: винний бар, великий вибір вин з різних куточків світу, вина побокально, регулярні оновлення винної карти, спеціальні пропозиції, винні дегустації.

«Виан» — винний бар на вулиці Михайлівській, недалеко від Майдану Незалежності. Вхід в бар знаходиться справа за аркою, майже як у відомих спікізі-барах — характерна окраса інтер’єру кам’яна кладка на стінах. У барі дві невеликі зали, де завжди багато гостей і відмінний вибір вин з різних куточків світу. До вина у «Виан» подають м’ясні та сирні закуски, хумус, паштет та равликів.

Фото: Facebook Guilty wine bar, Публика, Like a local’s wine bar, Contrabando, august_kyiv, Виан

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi